Prima pagină » Local » O femeie poate merge din nou datorită medicilor ieșeni. Pacienta de 51 ani, operată cu succes de o tumoră vertebrală – FOTO, VIDEO

O femeie poate merge din nou datorită medicilor ieșeni. Pacienta de 51 ani, operată cu succes de o tumoră vertebrală – FOTO, VIDEO

28 mai 2021, 10:24,
Elena Nicoleta BUJOR, în Local
O nouă șansă, un nou început. Medicii ieșeni i-au salvat viața unei femeie și i-au redat speranța de a merge din nou. Pacienta, ân vârstă de 51 de ani, a fost operată cu succes de o tumoră vertebrală. Echipa condusă de dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. dr. N. Oblu” din Iași a extirpat o metastază vertebrală.
“Pacienta în vârstă de 51 de ani a ajuns în unitatea noastră medicală suferind deja de parapareză. În urma investigațiilor efectuate de către echipa medicală am descoperit o tumoră vertebrală complexă, vorbim despre o metastază vertebrală D7 și D8 cu extensie spre două coaste și cu invazie toracică. Practic RMN-ul a evidențiat o tumoră care eroda doi corpi vertebrali și ștrangula măduva cu extindere spre două coaste de pe partea dreaptă a plămânilor”, a transmis dr. Lucian Eva.

La doar câteva zile după operație, pacienta a putut merge. Dr. Lucian Eva: „Pacientei i s-au scos două coaste”

Potrivit declarației medicului Lucian Eva, pacientei i s-au extirpat parțial două coaste. Operația a durut câteva ore și, din fericire, a fost un real succes. Femeia a putut merge pe propriile picioare după doar câteva zile.
„A fost nevoie să intervenim chirurgical pentru a salva viața pacientei, reușind să obținem o rezecție maximală a tumorei. Din echipa medicală a făcut parte și un medic primar specializat în chirurgie toracică a Spitalului Clinic de Pneumofiziologie Iași, care a reușit să-i scoată pacientei parțial două coaste. Intervenția chirurgicală a durat câteva ore și a fost un real succes. Pacienta a reușit la doar câteva zile de la operație să facă primii pași.
În Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. Dr. N. Oblu” din Iaşi performanța este astăzi o normalitate. Investițiile făcute în ultimii ani în aparatura medicală, de înaltă performanță și-au dovedit eficiența în salvarea de vieți omenești. Spitalul de Neurochirurgie Iași este o poveste, în primul rând, despre și pentru oameni. Unul dintre principiile majore promovate în cadrul Spitalului Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” Iași este respectul față de ființa umană, din toate punctele de vedere.” a declarat Doctor în Neurochirurgie, Șef Lucrări, dr. Lucian EVA, manager Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. N. Oblu” Iași.

Echipa medicală care a efectuat intervenția chirurgicală

Șef Lucrări, Doctor în Neurochirurgie Lucian EVA, medic primar neurochirug
Specialist neurochirurgie: dr. Cosmin APETREI
Dr. Ciprian Sebastian LOVIN, medic primar chirurgie toracică Spitalul Clinic de Pneumoftiziologie Iași
Medic rezident neurochirurg: dr. Răzvan BUGA
Medic rezident neurochirurg: dr. Ioana STIRBAN
As. Instrumentist: Elena LUTIC
Bioinginer: Vlad DAFINESCU
Anestezist: dr. Simona CAZAN
Asistentă: Petronela GALEȘ

 

Reamintim faptul că în data de 25 aprilie 2021, echipaj condusă de medicul ieşean Lucian Eva a mai salvat viaţa unei studente de la medicină care avea o tumoră extrem de rară pe creier. Mai mult decât atât, eroii de la Spitalul Clinic de Urgenţă „Prof. dr. N. Oblu” din Iaşi au salvat viaţa unei eleve eminente de 12 ani. De asemenea, micuţa avea o tumoră pe creier.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *