Prima pagină » Titlurile zilei » O femeie își caută părinții biologici, după ce zeci de ani nu a știut nimic de ei: „Vreau să vorbesc cu ei, să îi cunosc, să aflu mai multe despre familia mea” – FOTO

O femeie își caută părinții biologici, după ce zeci de ani nu a știut nimic de ei: „Vreau să vorbesc cu ei, să îi cunosc, să aflu mai multe despre familia mea” – FOTO

04 aug. 2023, 02:00, 1 ,
Petronel Ștefan în Titlurile zilei

O ieșeancă în vârstă de 55 de ani își caută de zeci de ani părinții biologici. Pentru o bună perioadă de timp nici nu a știut că este adoptată, iar acum speră că va afla adevărul

Ana Chiriac locuiește acum în comuna Vlădeni din județul Iași, aceasta a fost abandonată la naștere chiar în spital și a crescut la casa de copii din Bosia. Încă de când era foarte mică a fost adoptată de o familie, însă aceasta nu i-a spus niciodată adevărul în privința originii ei.

Își caută părinții biologici

o poză cu Ana Chiriac

Părinții adoptivi ai femeii au ținut secret faptul că ea este adoptată

Până la 28 de ani, Ana Chiriac nu a știut nimic despre familia sa adevărată. Părinții adoptivi au hotărât să nu-i spună niciodată că a fost luată dintr-un centru de copii. Însă adevărul a ieșit la suprafață, iar printr-o întâmplare a aflat că numele ei la naștere era Moldoveanu. De atunci a început să-și caute părinții.

„Sunt născută la data de 1 mai 1968, în județul Iași. Am fost lăsată la spital imediat după naștere și nici în ziua de astăzi nu cunosc numele părinților mei biologici, am fost înregistrată drept minor necunoscut. Am crescut la casa de copii din Bosia, comuna Ungheni, județul Iași, după care am fost adoptată. Prima dată am început să-mi caut părinții pe la 28 de ani.

Când am născut primul copil, am mers, țin minte, cu fata mea în brațe la orfelinatul din Tătărași, pentru a obține informații, oamenii de acolo credeau că voiam să-mi las copilul. Am mers la Bosia că aflasem că am stat acolo pentru 2 ani, eu fiind adoptată de mică. Acolo mi-am aflat numele de abandon, Moldoveanu, acum, numele meu este Chiriac. Am fost pe la primării, la Ungheni, la Iași, însă niciun răspuns.

Părinții mei adoptivi erau niște oameni foarte duri, foarte reci, nici nu mi-au spus că am fost adoptată, abia mult mai târziu am aflat, iar acum sunt decedați, deci nu am cum să-i întreb. Eu, acum, muncesc în Italia, dar domiciliul meu este la Vlădeni, vin câteva luni pe an acasă”, povestește Ana Chiriac.

Speră să afle adevărul

o poză cu Ana Chiriac

Femeia speră că va putea afla adevărul și să-și cunoască rudele

Singura speranță a femeii este că autoritățile locale îi vor oferi un răspuns. Aceasta a apelat și la o asociație de voluntari pentru a o ajuta, însă până acum nu a primit informații concrete. Totuși, nu vrea să renunțe, iar gândul că într-o zi va putea fi reunită cu familia ei adevărată o face să meargă mai departe.

„Am apelat la o asociație de voluntari de la Brașov și au trimis mai multe cereri la anumite instituții. Dar se pare că nu ne-au oferit încă un răspuns concret. Am deja și eu copii mari, am nepoți, din păcate, soțul meu a decedat acum câțiva ani, dar tot aș vrea să îmi cunosc părinții biologici. Eu mai am acum o speranță că voi putea să îi găsesc, doar să vorbesc cu ei, să îi cunosc, să aflu mai multe despre familia mea”, adaugă femeia.

Ana Chiriac își caută părinții biologici de 27 de ani. Tot ce speră este că îi va găsi și va putea discuta cu ei.

Comentarii
  • Bine ca nu o chema initial Ardelenu,ar fi fost rudă cu un bou notoriu din Pascani.Dar cine stie?
    Moldoveanu suna mai bine !

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`