Prima pagină » National » O femeie în vârstă de 111 ani, confirmată cu Covid-19 s-a vindecat
O femeie în vârstă de 111 ani, confirmată cu Covid-19 s-a vindecat

O femeie în vârstă de 111 ani, confirmată cu Covid-19 s-a vindecat

07 sept. 2021, 17:15,
Roxana Butuc în National

În Georgia, o bătrână născută în anul 1910, adică de 111 ani, a fost infectată cu noul coronavirus. Aceasta a luptat cu boala, iar medicii au anunțat-o astăzi, 7 septembrie 2021, că s-a vindecat.

Conform medicilor, aceasta și-a dorit foarte mult să se vindece adoptând o stare optimistă. De asemenea, a respectat la literă toate indicațiile specialiștilor, colaborând cu ei, astfel încât starea ei s-a îmbunătățit vizibil până la vindecare

Femeia poate pleca acasă în timp ce fiul ei rămâne în continuare internat

În urmă cu 12 zile, o femeie din Georgia de 111 a fost testată pozitiv cu Sars-Cov-2. Medicii au anunțat-o că a învins boala și se poate întoarce acasă sănătoasă.

Nu același lucru se poate spune și despre fiul acesteia în vârstă de 80 de ani, de asemenea testat pozitiv împreună cu mama, care va mai rămâne în spital până când medicii vor considera că este în afara oricărui pericol.

Purtătorul de cuvânt al spitalului, a dat presei mai multe declarații în legătură cu starea femeie și băiatul acesteia.

”Pacienta, născută în 1910, se simte bine. A respectat toate recomandările medicale şi are o mare dorinţă de recuperare”, a precizat sursa citată.

Situația pandemiei în Georgia

Georgia este o țară cu o populaţie de 3,7 de milioane de locuitori, unde cazurile de Covid-19 depășesc 567.920 de mii iar numărul deceselor fiind de 7.917.

În ceea ce privește vaccinul, până la ora actuală, mai mult de 845.420 de persoane au primit cel puţin o doză de vaccin și 480.613 au schema de vaccin completă. Serurile aprobate de autorități pentru administrarea populației sunt Pfizer, AstraZeneca, Sinopharm şi Sinovac.

Luând în considerare faptul că numărul cazurilor de infectare din ultima perioadă este în creștere, autoritățile din Georgia au adoptat măsurile de protecție specifice situației, astfel că populația trebuie să poarte în mod obligatori și în spațiile deschise măștile de protecție.

Mai mult decât atât, activităţile sportive de masă au fost suspendate de către Guvern.

În ceea ce privește situația școală, elevii vor începe pe 15 septembrie cursurile în regim online.

Un bărbat din Timișoara a murit de Covid-19

Nu de aceeași situație s-a putut bucura și tânărul de 34 de ani din Timișoara, care a murit azi, 7 septembrie, din cauza nerespectării sfaturilor medicilor. Deși nu era complet refăcut după o formă gravă de Covid-19, acesta a decis că vrea să plece acasă contrat faptului că specialiștii l-au avertizat că această acțiune ar putea avea repercursiuni grave.

Când ambulanța a ajuns la fața locului, medicii nu au mai putut face nimic pentru el.

„Ignorând în totalitate sfaturile medicale ale colegilor de pe AŢI şi ale colegilor de pe secţia de Boli Infecţioase, a părăsit, ieri după amiază – spre seară, incinta unităţii noastre, spunându-ne că va stă în Timişoara, pentru a fi aproape de spital. Cred că rudele dumnealui l-au dus la Igris, la 60 de kilometri distanţă, iar pe drum, din cauza riscului la transport, probabil a făcut o embolie pulmonară, iar medicii de pe ambulanţă care a ajuns la el nu au mai putut face nimic pentru a-l salva.

Domnul nu era într-o stare bună pentru a pleca din spital. Pe această cale atragem atenţia şi rugăm inclusiv coronascepticii să aibă încredere în cadrele medicale. Noi nu ne putem opune dorinţelor pacienţilor, dar e important să aibă încredere în medici. De exemplu am avut ieri un pacient cu 51 % saturaţie de oxigen care a refuzat oxigenul în dublă sursă, punându-şi în pericol starea de sănătate”, a declarat medicul Cristian Oancea, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Victor Babeş din Timişoara.

Amintim faptul că timișoreanul, a fost internat acum câteva săptămâni cu o formă gravă de Covid-19, după ce timp de mai multe zile și-a administrat singur tratament pe bază de vitamine. La momentul internării în spital, gradul de afectare pulmonară era în procent de 80 la sută.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *