Prima pagină » Titlurile zilei » O femeie i-a venit de hac agentului Adrian Alupului! Nu este pentru prima dată când polițistul este anchetat pentru luare de mită
O femeie i-a venit de hac agentului Adrian Alupului! Nu este pentru prima dată când polițistul este anchetat pentru luare de mită

O femeie i-a venit de hac agentului Adrian Alupului! Nu este pentru prima dată când polițistul este anchetat pentru luare de mită

06 mai 2023, 02:00, 21 ,
Lucian SAVA/ Cosmina PUIU în Titlurile zilei

Un agent de poliție din Iași a fost reținut pentru 24 de ore după ce a luat șpagă de 200 de euro. Nu este pentru prima dată când este anchetat pentru luare de mită

Inspectoratul de Poliție Județean Iași a primit o bilă neagră, din cauza unui agent de la Secția 2. Adrian Alupului, un agent apreciat de colegi și șefi, a fost prins în flagrant în timp ce primea șpagă de 200 de euro de la o șoferiță care ar fi trebuit să rămână fără permisul de conducere.

„Prin referatul din data de 05.05.2023 al Parchetului de pe lângă Tribunalul Iaşi s-a solicitat arestarea preventivă a inculpatului A.A.L. (în vârstă de 37 de ani), cercetat pentru comiterea infracţiunii de luare de mită, prevăzută de art. 289, alin. (1) Cod penal, cu referire la art. 7, lit. c) din Legea 78/2000, republicată.

În fapt, s-a reținut că inculpatul A.A.L., agent în cadrul unei secții de poliție din mun. Iași, a pretins o sumă de bani, în data de 02.05.2023, în jurul orei 12:48, unui conducător auto care săvârşise o contravenţie la regimul rutier, susţinând că poate aplica sancţiunea contravenţională unei alte persoane, apoi, în după-amiaza aceleiaşi zile, în jurul orei 16:58, a reiterat această solicitare, indicând o sumă între 300 de euro şi 500 de euro”, a transmis prim-procurorul Radu Cătălin Țocu.

Nu este pentru prima dată când polițistul este anchetat pentru luare de mită

Două sute de euro i-au distrus cariera agentului.

„La data de 04.05.2023, în jurul orei 15:25, în baza aceleiaşi rezoluţii infracţionale, inculpatul A.A.L. a primit suma de 200 de euro de la denunţătoare, respectiv două bancnote a câte 100 de euro, în legătură cu neîndeplinirea unui act care intră în îndatoririle sale de serviciu, respectiv în scopul de a nu aplica o sancţiune contravenţională şi sub pretextul de a găsi denunţătoarei o persoană dispusă să îi fie aplicată sancţiunea contravenţională în locul acesteia.

Fapta cercetată este rezultatul unui flagrant. Facem precizarea că propunerea formulată sau luarea unor măsuri procesuale, aşa cum sunt acestea reglementate de Codul de procedură penală, nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie”, a mai transmis prim-procurorul Radu Cătălin Țocu.

Cert este că, imediat după dosarul „Pizza la Rutieră”, agentul Alupului a fost anchetat tot pentru luare de mită. Surse ale reporterilor BZI au precizat că dosarul agentului ar fi fost clasat. Colegii săi spun că nu s-au așteptat la așa ceva și că agentul Alupului era o persoană implicată și un bun profesionist.

Comentarii
  • Soferita ramane fara permis sau se alege cu un premiu? Amandoi trebuie pedepsiti, altfel intelegem ca de fapt ruleaza emisiunea „Ispita soselelor”.

  • Numai profesioniști în Poliția Română… ăla de la Brașov, ăia de la București, ăsta de la Iași și citi or mai fi neprinsi!!!Ar trebui să vedem ce părere are despre aceast eveniment și marele comandant,Barbusanu!¡! Dacă instituțiile statului în drept și-ar face treaba, într-o lună, jumătate dintre polițiști ar fi la bulău cu luare de mită ori abuz!!!

  • Șoferița n-a acceptat sa de-a șpagă și a colaborat cu DGA-ul pentru a face flagrantul.
    Chiar dacă-și pierde permisul.Clar,că femeia nu e de acord cu corupția.Bravo șoferiței pentru curaj!

  • Bravo soferitei!

    Doamna a procedat foarte bine, bravo ei pentru curaj.
    Neispravitul asta este de la Secția 2, ceea ce explica multe, este o grota cu imbecili acea secție. Anghelas oligofrenul caruia ii putea gura, mai lucreaza acolo?

  • Ce tupeu și obrăznicie la madama,să denunte ea corupția…Uite ce rău i-ai făcut polițistului…De ce nu i-ai dat cei 200 de euro șpagă polițistului și rămâneai cu permisul?
    Acum ce-ai câștigat ?Cine te crezi dumneata?
    Daca nu-ți place corupția din Romania,muta-te in alta tara unde nu exista corupție.Da,suntem pe locul 2 in Europa la capitolul corupție,după Bulgaria care este fruntașă.Ce mai curaj…la denunțat polițiști care-s de treabă și nu vor să-ți ia permisul si-ti oferă o alta cale de rezolvare.Astepti acum și vreo medalie pentru civism,nu?

  • asta macar si-o pierut munca pentru 200€ dar ala din urma Bitic sau cum il chema de l_ prins la Selgros cu 2 braduleti de masina furati:))))))

  • Vede-ti dacă a ieșit la pensie,,,incoruptibilul,, Tibulca , toți își fac de cap

  • Ewa doctorul

    Tibulca e un incornorat, un BOU si jumate. Ce l-a mai inselat Iulica, sotia lui mooista si pitica. Stie ea cu ce brancardier si-o tragea in timp ce Tibulca laba-si facea…😂😂😂

  • Da,se sifonau din dosarele de corupție…
    Erau puși în garda unii…Știau cum sa disimuleze apoi,să fie mai greu de tras la răspundere…Câteodată ,,corb la corb nu-și scoate ochii”.

  • acest puscarias profesionist a invatat totate de la nasu lui de cununie -cum,cand si cata spagasa ia de la fiecare contravenient.

  • Denunțătoarea sa fie protejata,nu trebuie făcut public numele.N-ar fi trebuit să se afle nici măcar că e o femeie,nu conta sexul denunțătorului.Va dați seama că nu e ușor nici pentru femeie sa se ia la trântă cu corupția dintr-un sistem cam misogin și cu mijloace de răzbunare(inclusiv acces baze de date).Și dacă mai sunt si-ncrengaturi…

  • Mai aveam noi un coleg tot chelbos si negricios. Numai Garda Financiara visa si abia reusea sa intocmeasca un proces verbal….oligofrenul

  • Serviciul rutier

    Femeia va fi urmarita in trafic non stop. Daca va gresi, va plati. Daca nu va gresi, tot va plati.. noi colegii lui Adi vom avea grija de ea!!!

  • Serviciul rutier o va linge in p1zda

  • Tu care semnezi @&€Soric ai sa o suji mavim in trafic. Cat despre faptul ca o vom linge in p1zda tot ce e posibil. Asa e preludiu, noi in p1zda, ea va suje poola, o va lua in cwr si la final va inghiti sperma. Si ca un total complet, ne vom pusa si in gurita ei…. Cand isi va pupa copilasii acasa sa-i spurce si pe ei 😂😉

  • Alo,Parchetul?

    Când se vrea,se știe cine este in spatele unor comentarii.Cine semnează ,,Serviciul rutier” mai sus și spune că ,,denunțătoarea va fi urmărită în trafic și va plati chiar daca greșește sau nu greșește și vor avea grija colegii lui A.de ea” ,ca mesaj este un lucru foarte grav,indiferent cine e semnatarul adevărat al comentariului.
    Urmărirea ilegală a unei persoane este infracțiune.
    Doamna ce a făcut?A sesizat un act de corupție în rândul Poliției,lucru care-ar trebui făcut și de alți cetățeni în orice instituție când li se condiționează o șpagă pentru rezolvarea unei probleme.Si da,actul de corupție este mai grav atunci când este înfăptuit de către cei care împart legea (poliție,procurori,judecători).
    Mă îndoiesc ca polițiștii corecți vor face scut in jurul colegului care-ancalcat legea! Îi vor da un mare Reject!
    Zi buna!

  • nu mai vorbeste nimeni de Bitic alt politist model care l-o prins la furat la Selgros:))))

  • Cel de la serviciul D.O.S. ?

  • dada,el :))))

  • @Alo, Parchetul si Gresia…. Comentariile unora sunt trimise de pe cartele pre-pay luate de la chioscul din coltul strazii fara vreun document de identitate. Esti praf Alo, Parchetul. Stai jos, ai 4, ai ramas REPETENT!!!

  • Nu fi atât de sigur…
    N-ai descoperit America!
    Nu mai jubila!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`