Prima pagină » National » O femeie din Vaslui a anunţat cu disperare poliţiştii după ce fostul iubit a ameninţat-o cu toporul – FOTO, VIDEO

O femeie din Vaslui a anunţat cu disperare poliţiştii după ce fostul iubit a ameninţat-o cu toporul – FOTO, VIDEO

28 iun. 2021, 12:28,
George Cristian, în National

Fapte ireprobabile s-au produs în Vaslui, oraşul Bârlad după ce o femeie a apelat la ajutorul poliţiştilor după ce fostul iubit a ameninţat-o cu toporul. Altfel spus, femeia în vârstă de 44 de ani a sunat la 112 după ce fostul concubin a luat o secure şi a ameninţat-o.

Poliţiştii din orașul Bârlad s-au prezentat la fața locului şi au reuşit, cu greu, să îl imobilizeze pe individul în vârstă de 47 de ani

O femeie a sunat la 112 după ce fostul iubit a ameninţat-o cu toporul

În toiul nopţii, indiviul a trezit o stradă întreagă după ce a decis să îşi regleze conturile cu fostă iubită. Disperată, femeia a sunat la numărul unic 112 şi le-a declarat oamenilor legiii că se teme pentru viaţa ei.

Prezenţi la faţa locului, poliţiştii şi jandarmii din Bârlad au încercat să discute cu bărbatul şi să-l calmeze dar fără succes. Aşadar, oamenii legii au recurs la folosirea spray-urilor paralizante din totare. Individul a continuat să îi ameninţe pe aceştia cu securile. După ce l-au încătuşat, poliţiştii l-au transportat la Spitalul de Urgentă din Bârlad şi ulterior l-au internat la secţia de Psihiatrie pentru a i se face o evaluare medicală.

“ La data de 27 iunie 2021, ora 01.30, polițiștii din cadrul Poliției municipiului Bârlad au fost sesizați de o femeie, de 44 de ani, cu privire la faptul că este amenințată de către concubinul său, în vârstă de 47 de ani.

La fața locului s a deplasat o patrulă pentru a interveni, bărbatul fiind găsit în faţa blocului unde locuiește, având în mâini doua securi, tulburând astfel ordinea și liniștea publică. Împreună cu o echipă de jandarmi, bărbatul a fost imobilizat și transportat la o unitate medicală pentru evaluare. În cauză a fost întocmit dosar de cercetare penală, sub aspectul săvârșirii infracțiunii de violență în familie și a fost emis ordin de protecție provizoriu.”, a precizat Silvia Manta, purtător de cuvânt la IPJ Vaslui, potrivit vremeanouă.ro

Bărbatul care ţinea în mâini două securi este cercetat într-un dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de violentă în familia. În cauză a fost întocmit ordin de protecţie provizoriu.

Poate ordinul de protecţie să protejeze victima?

În spaţiul public, în ultimii ani s-a discutat despre randamentul pe care ordinul de protecţie îl are. Aşadar, în pofida faptului că organele abilitate emit astfel de ordine, victima nu este mereu protejată. Sunt multe exemple în care victimele sunt ucise de agresorii care au nu ţin cont şi încalca astfel de ordine de protecţie.

Un caz celebru prin care s-a încălcat ordinul de protecţie este cel în care a fost implicată o femeie. Bărbatul și-a bătut fosta soţie după ce în prealabil avea o interdicţie de a se apropria de aceasta.

Un alt caz s-a produs în comuna Sinești din Iași unde un bărbat şi-a terorizat soţia încălcând sistematic ordinul de protecţie. Din cercetările efectuate până în prezent, s-a constatat faptul că, la data de 6 februarie 2020, acesta ar fi pătruns în curtea și în locuința concubinei sale, de 38 de ani, amenințând-o cu un obiect contondent și distrugându-i ușile de acces în locuință.

Proiecte de lege referitoare la punerea, la picior, a unei braţări electronice sunt multe, dar până acum nu s-a produs niciun efect. Unul din ultimele proiecte de acest fel, proiect care ar trebui să fie implementat de urgentă, a fost depus în 2018 dar nici până acum nu a fost pus în practică.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *