Prima pagină » Local » O femeie din Ungaria a suferit arsuri grave în urma unei explozii, în Bucovina. A fost transferată la Iași

O femeie din Ungaria a suferit arsuri grave în urma unei explozii, în Bucovina. A fost transferată la Iași

08 aug. 2024, 11:17, 1 ,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Doi cetățeni din Ungaria au fost internați în spital marți dimineață, pe 6 august 2024, după ce au suferit arsuri. Aceștia vizitau Bucovina cu autorulota și, în seara zilei de luni, au campat alături de prieteni din Ungaria în apropierea localității Satu Mare, comuna Crucea.

Dimineața următoare, femeia a încercat să aprindă butelia de voiaj pentru a prepara cafeaua, fără să realizeze că existau scăpări de gaz. Când a folosit bricheta, s-a produs o explozie care, deși nu a generat un incendiu, i-a provocat arsuri și răni grave, mai ales în cazul femeii. Pompierii și o ambulanță SMURD au intervenit rapid la fața locului, acordând îngrijiri medicale și transportând victimele la Spitalul Municipal Vatra Dornei.

Una dintre victime, o femeie de 57 de ani, a suferit arsuri de gradele 1 și 2 pe aproximativ 60% din corp, afectând fața, mâinile, toracele și abdomenul. Conform dr. Bogdan Bondaru, purtătorul de cuvânt al Spitalului Clinic de Urgență din Suceava, aceasta a fost ulterior transferată la Clinica de Arși din Iași pentru tratament specializat, potrivit Monitorul de Suceava. Femeia a fost adusă de la Vatra Dornei la Suceava cu ambulanța trimisă de la stația de la Câmpulung Moldovenesc.

„Pacientă cu arsuri, venită de la Suceava, a fost transferată spre Spitalul Sf. Spiridon, secția Clinică Chirurgie plastică și Reconstructivă pentru a fi transportată în Ungaria. La 11.00 aterizează avionul din Ungaria, echipajul medical doreşte să se deplaseze cu o ambulanţă privată contractată de ei şi să preia ei pacientul de la spital”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *