Prima pagină » Local » O femeie din Iași s-a ales cu o condamnare după ce a tâlhărit un minor

O femeie din Iași s-a ales cu o condamnare după ce a tâlhărit un minor

13 apr. 2022, 00:01,
Violina GORCINSCHI în Local

Alina Filip a fost pedepsită cu 2 ani de închisoare, cu suspendare, de magistrații de la Judecătoria Răducăneni pentru că ar fi tâlhărit un băiat de 14 ani. Femeia l-a oprit pe drum, cerându-i datoria pe care ar fi avut-o mama copilului față de ea, iar, în final, i-ar fi smuls telefonul și ar fi refuzat să i-l înapoieze.

O ieșeancă a fost condamnată recent la 2 ani de închisoare, cu suspendare, după ce ar fi tâlhărit un minor pe o  stradă din județ.

Mai exact, incidentul a avut loc în satul Moșna, din județul Iași. Individa în vârstă de 37 de ani a fost surprinsă de camerele de supraveghere din zonă în momentul comiterii faptei.

 sala de judecata

Judecătoria Răducăneni a găsit-o vinovată pe Alina Filip de tâlhărie

Alina Filip, acuzată că a tâlhărit un minor

o mana cu un telefon mobil

Alina Filip a fost obligată de oamenii legii să returneze telefonul sustras

Anchetatorii ieșeni spun că, pe data de 12 martie 2020, victima în vârstă de 14 ani a fost surprinsă pe drum de Alina Filip, care i-ar fi cerut banii pe care mama băiatului i-ar fi datorat. În timpul discuției, atenția femeii s-a îndreptat asupra telefonului mobil al minorului, moment în care s-a hotărât să i-l smulgă.

„În timp ce vorbeau, persoanei vătămate i-a sunat telefonul pe care îl avea în buzunarul drept. În acel moment, inculpata a întrebat-o pe persoana vătămată ce are acolo, începând să o tragă de mâna dreaptă. Telefonul a alunecat, persoana vătămată prinzându-l cu mâna stângă, iar în acel moment, ținând încă mâna sa stângă pe mâna dreaptă a persoanei vătămate, inculpata a sustras din mâna stângă a acesteia telefonul mobil, după care l-a băgat în buzunarul drept al pantalonilor săi. Deși minorul a început să plângă și a rugat-o pe inculpată să îi restituie telefonul, inculpata l-a refuzat și a început să îi adreseze injurii”, au precizat magistrații. La fața locului s-au aflat și martori care, observând incidentul, l-au sfătuit pe minor să le povestească părinților cele întâmplate. Băiatul i-a relatat mamei incidentul, iar, ulterior, a fost anunțată Poliția.

 dosare 

În cazierul judiciar al femeii mai figurează o condamnare pentru furt, din 2008

Judecătorii au condamnat-o pe Alina Filip pentru tâlhărie

o batrana cu un bastor in maini

Într-un alt caz recent, o bătrână din Iași a fost prădată în propria casă

Ieșeanca s-a apărat la proces spunând că minorul ar fi fost de acord să îi dea telefonul până când mama lui își va plăti presupusa datorie și că nu ar fi folosit forța pentru a-l obține. Spusele ei au fost, însă, contrazise de camerele de supraveghere care au arătat că, într-adevăr, Alina Filip ar fi bruscat victima cu scopul de a-i lua smart-phone-ul. Femeia a mai avut probleme cu legea în trecut, fiind condamnată în 2008 pentru furt. Magistrații de la Judecătoria Răducăneni au ținut cont la stabilirea pedepsei că femeia în vârstă de 37 de ani nu a folosit acte de violență grave, astfel că s-a îndreptat spre o sancțiune mai blândă.

„Instanța va dispune condamnarea inculpatei Alina Filip la pedeapsa de 2 ani de închisoare, pentru săvârșirea infracțiunii de tâlhărie și dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere”, au dat verdictul judecătorii.

Reporterii BZI au prezentat recent un alt caz de tâlhărie. Pe 19 februarie 2022, un ieșean a intrat în casa unei bătrâne și a agresat-o, după care i-a luat toți banii, respectiv suma de 800 de lei. Individul este cercetat acum de oamenii legii, iar cazul acestuia e în curs de soluționare. Pe de altă parte, acum, ieșeanca s-a ales cu o condamnare după ce a tâlhărit un minor, dar sentința poate fi contestată.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *