Prima pagină » Local » O femeie din Iași, prinsă cu țigări de contrabandă! Paguba suferită de Fisc: peste 5.000 de lei! Ce decizie a fost luată în privința ieșencei!
O femeie din Iași, prinsă cu țigări de contrabandă! Paguba suferită de Fisc: peste 5.000 de lei! Ce decizie a fost luată în privința ieșencei!

O femeie din Iași, prinsă cu țigări de contrabandă! Paguba suferită de Fisc: peste 5.000 de lei! Ce decizie a fost luată în privința ieșencei!

10 nov. 2020, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii au condamnat ieri o femeie din Iași prinsă cu țigări de contrabandă. Elena Lăcătușu a primit o pedeapsă cu suspendarea executării din partea magistraților din cadrul Judecătoriei Iași. În plus, instanța a obligat-o pe ieșeancă să achite despăgubiri în valoare de peste 5.000 de lei, către Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice

O femeie din Iași, care a fost prinsă cu țigări aduse de peste Prut, a fost pedepsită de judecători. Astfel, ieri, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au emis sentința în cazul Elenei Lăcătușu.

„Instanța o condamnă pe inculpata Elena Lăcătușu la pedeapsa de 10 luni și 20 de zile de închisoare, cu suspendare, pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă. Dispune ca inculpata să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 60 de zile, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției de Asistență Comunitară Iași, fie în cadrul unei instituții aflate în subordinea Direcției Exploatare Patrimoniu Iași”, au precizat judecătorii.

Sentința nu este definitivă, aceasta putând fi contestată.

Elena Lăcătușu, acuzată de procurori de contrabandă cu țigări

Procesul Elenei Lăcătușu a început pe data de 8 aprilie 2019. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au trimis-o în judecată pe femeie. Acuzația adusă de anchetatori în acest caz: contrabandă.
Conform anchetatorilor, în urmă cu mai bine de un an, Elena Lăcătușu a fost prinsă de un echipaj de Poliție având asupra sa țigări de contrabandă. Ulterior, femeia a fost chemată la audieri de către anchetatori, pentru a explica de unde are marfa de contrabandă. Mai apoi, procurorii ieșeni au dispus trimiterea în fața instanței a femeii.

Ieșeanca, pusă la plată de către magistrați

Pe lângă pedeapsa aplicată, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au pus-o pe Elena Lăcătușu să achite despăgubiri către Fisc.

„Instanța admite acțiunea civilă formulată de Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași. Obligă inculpata să îi plătească acestei părți civile suma de 5.034 de lei, la care se adaugă dobânda legală și penalitățile de întârziere, cu titlu de despăgubiri civile. Respinge cererea formulată de partea civilă Agenția Națională de Administrare Fiscală – Direcția Generală Regională a Finanțelor Publice Iași, privind instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra bunurilor mobile și imobile ale inculpatei. Dispune confiscarea specială a bunurilor ridicate de la inculpată”, au adăugat judecătorii ieșeni.

Contrabanda cu țigări, un fenomen care ia amploare la Iași

În ultimii ani, anchetatorii au descoperit tot mai multe cazuri de persoane care fac contrabandă cu țigări în județ. Astfel, de-a lungul ultimei perioade, tot mai mulți ieșeni au fost cercetați, trimiși în judecată și chiar condamnați pentru comiterea unei astfel de infracțiuni.
De exemplu, în urmă cu câteva luni, o altă femeie din Iași a fost trimisă la pușcărie de către judecători, din cauza unor țigări! Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Pașcani au dispus condamnarea Lilianei Niță la pedeapsa rezultantă de 3 ani și 6 luni de pușcărie, pentru contrabandă cu țigări.

„Pe 22 iunie 2018, la ora 15:15, în timp ce se deplasa în orașul Târgu Frumos, spre Piața Agroalimentară, inculpata Liliana Niță avea asupra ei o poșetă și o sacoșă din plastic în care au fost găsite 20 de pachete cu țigări marca «Ashima», fără timbre de marcaj fiscal, ce conțineau în total 400 de țigări și 30 de pachete cu țigări marca «Marble», fără timbre de marcaj fiscal, ce conțineau 600 de țigări, în scop de comercializare”, au afirmat procurorii referitor la femeie.

De precizat este faptul că sentința nu este definitivă nici în acest caz.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *