Prima pagină » Local » O femeie din Iași i-a rugat pe judecători să-l declare mort pe soțul ei pentru că de 7 ani nu i-a mai vorbit și nu a mai privit-o în ochi. Magistrații nici nu au vrut să audă! (Exclusiv)
O femeie din Iași i-a rugat pe judecători să-l declare mort pe soțul ei pentru că de 7 ani nu i-a mai vorbit și nu a mai privit-o în ochi. Magistrații nici nu au vrut să audă! (Exclusiv)

O femeie din Iași i-a rugat pe judecători să-l declare mort pe soțul ei pentru că de 7 ani nu i-a mai vorbit și nu a mai privit-o în ochi. Magistrații nici nu au vrut să audă! (Exclusiv)

10 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din Iași le-a cerut judecătorilor să îl declare mort pe propriul soț. Asta, după ce ieșeanul a dispărut de acasă, fără vreo explicație sau vreun mesaj, în urmă cu aproximativ 7 ani. Totuși, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins recent acțiunea formulată de Jănița R., chiar dacă nimeni nu știe dacă bărbatul mai este sau nu în viață

Povestea incredibilă a unui ieșean care a dispărut în urmă cu aproximativ 7 ani! Soția le-a cerut judecătorilor din Iași să îl declare mort! Nici acum nu se știe unde se află bărbatul!
Chiar și așa, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins recent acțiunea formulată de Jănița R. „Instanța respinge cererea formulată de reclamanta Jănița R. în contradictoriu cu pârâtul Constantin R., ca neîntemeiată”, au precizat recent judecătorii ieșeni. Însă decizia nu este definitivă, aceasta fiind deja contestată de către ieșeancă.

Soția le cere judecătorilor ieșeni să-i declare bărbatul mort

Procesul intentat de către ieșeanca Jănița R. propriului soț a început pe data de 8 noiembrie 2018. Prin cererea înregistrată pe rolul instanței, ieșeanca a cerut pronunțarea unei hotărâri prin care să se dispună declararea judecătorească a morții soțului ei.

„Pe data de 3 iulie 2013, soțul meu a plecat de acasă. Deoarece acesta obișnuia să mai plece, întorcându-se mereu după câteva zile, nu am acordat mare importanță acestui fapt. Deoarece nici după 3 săptămâni nu am primit nicio informație despre el, am mers la Serviciul de Investigații Criminale din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Iași, pentru a sesiza dispariția soțului meu. Ulterior, au fost efectuate cercetări, dar nu au dus la vreun rezultat”, a declarat ieșeanca în fața judecătorilor.

Ieșeanca a fost chemată de polițiști pentru a identifica un cadavru

Ieșeanca a mai povestit că, în cursul anului 2015, a fost chemată de polițiști pentru a identifica un cadavru, considerându-se că ar fi posibil să fie al soțului ei.

„În urma identificării, s-a constatat că nu este vorba despre soțul meu, ci despre un alt bărbat, care dispăruse în aceeași perioadă. Din acel moment, eu nu a mai primit informații de la polițiști. Consider că singura posibilitate este ca soțul meu să fie mort, având în vedere că, în toți acești ani, el nu a încercat să mă contacteze nici pe mine, nici pe copiii noștri. Mai mult, el nu avea asupra lui niciun act de identitate, acestea fiind lăsate acasă”, a subliniat ieșeanca.

Aceasta a adăugat că intervalul mare de timp scurs de la data ultimelor indicii din care să rezulte că bărbatul era în viață îi dă convingerea că soțul ei este mort.

Ce au spus magistrații ieșeni cu privire la această poveste incredibilă

Judecătorii ieșeni au constatat că au fost făcute cercetări și au fost culese informații despre bărbatul dispărut fără urmă la Poliție, în ziare, la Institutul de Psihiatrie „Socola”, la CAS Iași, la Casa Națională de Pensii, precum și la Serviciul de Investigații Criminale Iași.

Conform magistraților, în 2005, ieșeanul a fost diagnosticat cu schizofrenie paranoidă și obișnuia să plece în mod frecvent de acasă, revenind după perioade lungi de timp. De asemenea, ieșeanul este cunoscut cu antecedente penale și a fost semnalat cu mai multe internări la Institutul de Psihiatrie „Socola”. Mai mult, pe 8 mai 2015, a fost dispusă căutarea internațională a acestuia, dar, până în prezent, el figurează ca persoană dispărută. Totuși, judecătorii au constatat că bărbatul obișnuia să plece de acasă pentru perioade destul de mari, iar femeia a declarat că, în 2012, ea a auzit o conversație în cadrul căreia bărbatul spunea că ar vrea să meargă la Muntele Athos.

„Instanța apreciază că, în speță, nu rezultă că ar exista indicii clare cu privire la decesul acestuia, ci doar presupuneri”, au încheiat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`