Prima pagină » Local » O femeie din Iași, condamnată la închisoare pentru că nu i-a dat bani copilului! Ieșeanca, pusă să îi achite fetiței daune morale de 10.000 de lei, pentru abandon de familie! (Exclusiv)
O femeie din Iași, condamnată la închisoare pentru că nu i-a dat bani copilului! Ieșeanca, pusă să îi achite fetiței daune morale de 10.000 de lei, pentru abandon de familie! (Exclusiv)

O femeie din Iași, condamnată la închisoare pentru că nu i-a dat bani copilului! Ieșeanca, pusă să îi achite fetiței daune morale de 10.000 de lei, pentru abandon de familie! (Exclusiv)

27 iul. 2020, 04:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Judecătorii au condamnat o femeie din Iași pentru că nu i-a dat bani copilului! Ieșeanca a fost pusă să îi achite fetiței daune morale de 10.000 de lei! Mariana Sorina Ursachi a fost acuzată de procurorii ieșeni de comiterea infracțiunii de abandon de familie

O femeie din Iași, condamnată la închisoare pentru că nu i-a dat bani copilului

La finele săptămânii trecute, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au dispus condamnarea Marianei Sorina Ursachi la un an de închisoare, cu suspendare, pentru abandon de familie.

„Instanța o obligă pe inculpata Mariana Sorina Ursachi să presteze o muncă neremunerată în folosul comunității, pe o perioadă de 70 de zile, în cadrul unei instituții publice aflate în subordinea Consiliului Local sau al Primăriei Municipiului Iași, având ca obiect de activitate fie prestarea de servicii de utilități publice, fie prestarea de servicii de asistență socială”, au menționat judecătorii ieșeni.

Femeia din Iași, acuzată că a „uitat” să îi dea bani propriului copil

Procesul Marianei Sorina Ursachi a început pe 25 iunie 2019. La data respectivă, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași au dispus trimiterea în judecată a femeii. Conform anchetatorilor, femeia ar fi trebuit să îi plătească propriei fetițe o prestație lunară. Oamenii legii au mai afirmat că, în urmă cu mai bine de un an, ieșeanca ar fi „uitat” să îi plătească acești bani propriului copil.
Ulterior, autoritățile s-au sesizat cu privire la acest fapt. Femeia a fost adusă la audieri. Mai apoi, anchetatorii ieșeni au dispus trimiterea în judecată a Marianei Sorina Ursachi, sub acuzația de abandon de familie.

Mariana Sorina Ursachi, obligată să îi achite fetiței daune morale de 10.000 de lei

De remarcat este faptul că, pe lângă pedeapsa de un an de închisoare, cu suspendare, femeia a fost pusă de judecători să îi achite fetiței și daune morale de 10.000 de lei.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de către partea civilă C.G.R., reprezentată legal de directorul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului Iași și o obligă pe inculpata Mariana Sorina Ursachi să îi plătească părții civile suma de 10.000 de lei, cu titlu de despăgubiri civile, reprezentând daune morale”, au încheiat magistrații din cadrul Judecătoriei Iași.

Sentința emisă la finele săptămânii trecute de judecătorii ieșeni nu este definitivă, aceasta putând fi contestată atât de către femeie, cât și de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătorie. Rămâne de văzut dacă decizia primei instanțe va fi contestată. În eventualitatea în care se va întâmpla acest lucru, magistrații din cadrul instanței superioare vor decide ce se va întâmpla în continuare cu femeia condamnată la închisoare  pentru că nu i-a dat bani copilului.

De-a lungul ultimilor ani, zeci de ieșeni au fost trimiși în judecată de procurori, sub acuzația de abandon de familie. Fie că persoanele în cauză divorțează și lasă copiii cu foștii soți, fie că minorii sunt abadonați într-un centru de specialitate, acestea renunță la a mai achita sumele impuse de către autorități pentru creșterea minorilor. Astfel, se ajunge la situația în care mulți dintre cei care ar trebui să fie părinți și să contribuie financiar la creșterea și educarea unui copil să fie condamnați pentru abandon de familie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *