Prima pagină » Local » O femeie din Iași, amendată după ce s-a plâns că se ridică în aer particule de făină de la o brutărie. „Am cerut să se verifice dacă sunt respectate condițiile impuse de pandemia de Covid-19” (Exclusiv)
O femeie din Iași, amendată după ce s-a plâns că se ridică în aer particule de făină de la o brutărie.

O femeie din Iași, amendată după ce s-a plâns că se ridică în aer particule de făină de la o brutărie. „Am cerut să se verifice dacă sunt respectate condițiile impuse de pandemia de Covid-19” (Exclusiv)

07 ian. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O ieșeancă a câștigat procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean. Astfel, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte acțiunea formulată de Anca Adina Tasmoc. Judecătorii au anulat procesul-verbal prin care ieșeanca a fost sancționată de către oamenii legii. Scandalul a izbucnit după ce femeia s-a plâns cu privire la activitatea unei brutării din Iași

O femeie din Iași a câștigat procesul intentat Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ). Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au admis în parte acțiunea formulată de Anca Adina Tasmoc. Judecătorii au anulat procesul-verbal prin care ieșeanca a fost sancționată de către oamenii legii.

„Instanța admite plângerea contravenţională formulată de petenta Anca Adina Tasmoc în contradictoriu cu intimatul Inspectoratul de Poliție Județean Iași. Respinge ca neîntemeiată cererea petentei privind daunele morale. Anulează procesul-verbal de constatare şi sancţionare contravenţională seria PISY nr. 058116 din 26 martie 2020. Obligă intimatul la plata către petentă a sumei de 1.520 de lei, cu titlu de cheltuieli de judecată”, au precizat judecătorii ieșeni.

Anca Adina Tasmoc: „Am sesizat că se ridică în aer pulberi și particule de praf și făină, fiindu-mi pusă în pericol sănătatea”

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul intentat de ieșeancă Inspectoratului de Poliție Județean a început pe data de 21 aprilie 2020. Prin plângerea înregistrată pe rolul instanței, Anca Adina Tasmoc a solicitat anularea procesul-verbal de constatare și sancționare contravențională din 26 martie 2020.

„O firmă desfășoară o activitate industrială de brutărie și producție panificație (în zona Podu de Piatră – n.r.) fără autorizație într-un imobil vecin cu proprietatea mea, ce se află la o distanță cuprinsă între 0,7 cm și 1,5 metri de geamurile locuinței mele. Pe 26 martie 2020, la imobilul societății respective a ajuns un TIR, iar câțiva muncitori au început să descarce saci cu făină, motiv pentru care am sesizat telefonic Secția III de Poliție Iași, indicând prezența muncitorilor care circulau fără nicio măsură de protecție, fără măști și mănuși, în contact unii cu alții, pe lângă gardul proprietății mele, de la TIR, la depozitul de făină.

Am sesizat că, prin acest transport, se ridică în aer pulberi și particule de praf și făină, fiindu-mi pusă în pericol sănătatea. Am cerut să se verifice dacă accesul vehiculului de mare tonaj, în contextul pandemiei și a zonei centrale, este permis, precum și verificarea măsurii în care sunt respectate regulile de prevenție și de protecție a sănătății și a răspândirii bolii în condițiile excepționale impuse de pandemia de Covid-19”, a subliniat femeia în fața judecătorilor ieșeni.

Polițiștii au amendat-o pe ieșeancă după sesizarea făcută

La fața locului a ajuns un echipaj de Poliție, însă ieșencei nu i-ar fi fost aduse la cunoștință cele constatate, Anca Adina Tasmoc primind direct prin poștă procesul-verbal contestat.

„În document nu s-au menționat aspectele pentru care s-a formulat sesizarea, nu rezultă minimele verificări făcute de Poliție și mi s-a încălcat dreptul de a formula obiecțiuni”, a adăugat Anca Adina Tasmoc.

La rândul lor, reprezentanții IPJ Iași au solicitat respingerea acțiunii întrucât aplicarea sancțiunilor și întocmirea procesului-verbal de contravenție au fost făcute cu respectarea dispozițiilor legale. Pe de altă parte, ieșeanca a cerut și obligarea polițiștilor la plata unor daune morale în valoare de 5.000 de lei, deoarece a fost amendată fără a se face verificări, fiind astfel umilită, supusă unei suferințe injuste și fiindu-i afectată demnitatea. Judecătorii ieșeni au respins această solicitare, dar au anulat procesul-verbal, considerând că motivul pentru care ieșeanca a alarmat Poliția a existat în realitatea obiectivă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *