Prima pagină » Local » O femeie din Iași a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri. Iată unde și-a ascuns ieșeanca stupefiantele!
O femeie din Iași a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri. Iată unde și-a ascuns ieșeanca stupefiantele!

O femeie din Iași a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri. Iată unde și-a ascuns ieșeanca stupefiantele!

16 feb. 2022, 02:00,
Ciprian Nedelcu, în Local

După ce a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri, o femeie de 36 de ani din Iași a scăpat de temniță. Inițial, Dana Bianca Pițai a fost condamnată la 3 ani și o lună de pușcărie, pentru trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc. Acum, judecătorii ieșeni i-au redus pedeapsa la 2 ani, 10 luni și 20 de zile închisoare, dar cu suspendare

O femeie de 36 de ani din Iași a scăpat de temniță după ce a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri. Inițial, Dana Bianca Pițai a fost condamnată la 3 ani și o lună de pușcărie, pentru trafic de droguri de mare risc și introducere, fără drept, în țară de droguri de mare risc. Acum, judecătorii din cadrul Curții de Apel Iași i-au redus pedeapsa la 2 ani, 10 luni și 20 de zile închisoare, dar cu suspendare.

„Inculpata va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii, în cadrul Consiliului Local Iaşi – Direcția Fond Locativ sau Spitalul Clinic de Recuperare Iaşi, pe o perioadă de 80 de zile. Definitivă”, au afirmat magistrații ieșeni.

O femeie din Iași a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri

Procesul Danei Bianca Pițai (36 de ani) a început pe 1 iulie 2021. Anchetatorii au trimis-o în judecată sub acuzațiile amintite.

„În mai 2021, inculpata a procurat, în vederea comercializării, din Franța, un număr de 46 de capsule care conțin ca substanță activă metadonă, drog de mare risc. Drogurile au fost disimulate într-un colet expediat în România prin intermediul societății TransMarian, colet pe care inculpata l-a ridicat pe data de 11 mai 2021. Metadona era destinată comercializării sau oferirii cu titlu gratuit către consumatorii de astfel de substanțe”, au spus oamenii legii.

Potrivit acestora, ieșeanca a fost prinsă din cauza „sifonării”. Așadar, anchetatorii au obținut informații potrivit cărora un colet suspect ce conține disimulate droguri de mare risc (metadonă) urmează să sosească de la Paris în municipiul Iași prin intermediul unei societăți de transport internațional de colete și persoane, al cărei mijloc de transport trebuia să ajungă în zona Gării Iași în jurul orei 12:50, motiv pentru care s-a organizat prinderea în flagrant. În edițiile anterioare, reporterii cotidianului BZI au prezentat un caz similar.

Flagrant, în zona Gării Iași

Așadar, la ora 13:50, oamenii legii au observat un microbuz marca Mercedes Sprinter, prevăzut cu o remorcă de dimensiuni mici, care a oprit în parcarea din fața Gării, iar șoferul a început să descarce și să predea pachete către mai multe persoane. După ce a predat către respectivele persoane pachetele pe care le avea încărcate în remorcă, șoferul microbuzului a dicutat la telefon cu o persoană, din discuție rezultând faptul că mai are de predat un pachet către cea cu care vorbea și că o așteaptă să-i predea pachetul. După discuție, șoferul a scos din microbuz și a așezat pe trotuar o geantă de voiaj de culoare neagră.

„În jurul orei 14:10 a sosit un autoturism tip Uber care a parcat în spatele microbuzului, iar, din mașină, a coborât o femeie având în brațe un copil minor, cunoscută la nivelul anchetatorilor ieșeni cu preocupări în sfera traficului și consumului de droguri. Femeia a mers la microbuz și a ridicat de la șofer geanta amintită. După ridicarea genții, femeia a mers către autoturismul de tip Uber care rămăsese în așteptare, moment în care aceasta a fost oprită. După ce și-au declinat identitatea, oamenii legii au legitimat-o pe femeie. Având în vedere suspiciunile cu privire la faptul că în geanta ridicată de către inculpată se află bunuri interzise, s-a procedat la conducerea acesteia, având în permanență bagajul asupra sa, la sediul Secției II. Acolo a fost efectuat un control”, au spus anchetatorii.

Acum, femeia din Iași care a mers cu copilul să ridice un colet cu droguri a scăpat de pușcărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *