Prima pagină » Local » O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mutilată de iubit. Agresorul a folosit un ciob de sticlă pentru a-și pedepsi iubita. Scandalul a avut loc în plină stradă, sub privirile îngrozite ale trecătorilor
O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mutilată de iubit. Agresorul a folosit un ciob de sticlă pentru a-și pedepsi iubita. Scandalul a avut loc în plină stradă, sub privirile îngrozite ale trecătorilor

O femeie din Iași a ajuns în stare gravă la spital după ce a fost mutilată de iubit. Agresorul a folosit un ciob de sticlă pentru a-și pedepsi iubita. Scandalul a avut loc în plină stradă, sub privirile îngrozite ale trecătorilor

01 sept. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un individ din Iași s-a ales cu o pedeapsă din partea magistraților, după ce a fost acuzat că a încercat să-și omoare iubita. Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Romică Ababei la 9 ani de pușcărie, sub acuzația de tentativă de omor. Victima a ajuns în stare gravă la spital după scandalul care a avut loc în plină stradă. Pe lângă pedeapsa primită, agresorul a fost obligat să îi achite femeii și despăgubiri în valoare de 100.000 de euro

Scene demne de filmele de groază s-au desfășurat pe o stradă din municipiul Iași! Un individ și-a lovit iubita cu un ciob de sticlă în ochi. În urma incidentului de o violență extremă, victima a fost dusă în stare gravă la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași. Acum, individul acuzat de comiterea agresiunii a fost pedepsit de magistrați.
Astfel, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat ieri pe Romică Ababei la 9 ani de temniță, sub acuzația de tentativă de omor. În plus, ieșeanul a fost obligat să îi plătească despăgubiri femeii înjunghiate în ochi cu un ciob de sticlă.

„Instanța admite în parte acțiunea exercitată de partea civilă F.B. Îl obligă pe inculpatul Romică Ababei să îi plătească părții civile suma de 100.000 de euro, cu titlu de daune morale. Respinge celelalte pretenții formulate de partea civilă, ca nefondate”, au subliniat magistrații ieșeni.

Ieșeanul Romică Ababei, acuzat că și-a înjunghiat iubita în ochi

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată. Procesul ieșeanului Romică Ababei a început pe 26 noiembrie 2019. Procurorii l-au acuzat pe acesta de comiterea infracțiunii de tentativă de omor. Totuși, dosarul s-a tot plimbat între Judecătoria și Tribunalul Iași, deoarece încadrarea juridică a faptei a fost modificată.
Așadar, procesul ieșeanului a început la finele anului 2019. Asta, după ce Romică Ababei a fost reținut și, mai apoi, arestat preventiv începând cu data de 24 septembrie 2019. Conform anchetatorilor, individul a intrat în atenția lor după un incident de o violență extremă, ce s-a petrecut în cursul anului 2019. Oamenii legii au precizat că ieșeanul și-ar fi înjunghiat în ochi, cu un ciob de sticlă, propria iubită.

Un caz demn de filmele de groază

În urma incidentului, cazul a fost preluat de procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași, care l-au acuzat pe individ de violență în familie.

„S-a reținut că, pe data de 24 aprilie 2019, în jurul orei 21:30, inculpatul Romică Ababei, în timp ce se afla cu persoana vătămată F.B., cu care reluase o relație de concubinaj, pe bulevardul Chimiei, din municipiul Iași (pe malul râului Bahlui), în mod intenționat a lovit-o pe aceasta cu un ciob de sticlă în cap și în ambii ochi, cauzându-i leziuni vindecabile într-un număr de 120 – 130 de zile de îngriji medicale”, au afirmat atunci reprezentanții Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

Însă, mai apoi, încadrarea juridică a fost transformată în tentativă de omor prin cruzimi, magistrații ieșeni considerând că leziunile au fost de natură să îi pună victimei viața în pericol. După incident, femeia a fost preluată de un echipaj din cadrul Serviciului de Ambulanță Județean și transportată la Spitalul de Neurochirurgie „Prof.dr. Nicolae Oblu”, din Iași, în vederea primirii de îngrijiri medicale.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *