Prima pagină » National » O femeie din Drobeta-Turnu Severin a amenințat că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc! A fost salvată în ultima clipă de doi jandarmi

O femeie din Drobeta-Turnu Severin a amenințat că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc! A fost salvată în ultima clipă de doi jandarmi

27 apr. 2021, 20:20,
Bianca Rebegea, în National

În după-amiaza zilei de marți, 27 aprilie, o femeie din Drobeta-Turnu Severin a amenințat că se aruncă de la etajul 10 al unui bloc din zona autogării. Au intervenit de urgență doi jandarmi, care au convins-o să renunțe la gestul necugetat.

Totul a fost relatat de Jandarmeria Mehedinți pe o rețea de socializare. Cei doi jandarmi au fost felicitați pentru operațiunea de salvare la care au participat.

Conform jandarmilor din cadrul Detașamentului Mobil, o femeie, însoțită de un cătel, a amenințat că se aruncă de pe un bloc de 10 etaje din zona Autogării din Drobeta Turnu Severin. Femeia a precizat că nu mai găsea nicio soluție pentru problemele persoanle, care o macină de mai mult timp.

Femeia amenința că se aruncă din cauza unor probleme personale

Fiind conștienți că este o situație în care minutele sunt esențiale, o echipă de jandarmi a intervenit rapid. Datorită dialogului purtat cu femeia, aceasta și-a dat seama că face o greșeală, iar jandarmii au reușit să o coboare în siguranță de pe bloc.

„Trei dintre ei au rămas jos, încercând să vorbească cu femeia, care spunea că se aruncă de pe bloc, solicitând totodată sprijin prin dispeceratul unității, de la poliție și pompieri.

Unul dintre jandarmi a urcat rapid pe acoperișul blocului. În momentul în care ajuns lângă ea, a observat că avea un cățel în brațe și era foarte agitată, amenințând că se aruncă de pe bloc, din cauza unor probleme personale.

Prezența de spirit a jandarmului si dialogul cu aceasta, au determinat-o să se îndepărteze de marginea acoperișului și să renunțe la gestul necugetat. Colegul nostru a convins-o să-l urmeze, coborând-o în siguranță de pe bloc.

Femeia a fost preluată de un echipaj SMURD și condusă la Spitalul Județean pentru investigații suplimentare.

La fața locului au ajuns în timp util, colegii polițiști și pompieri, pentru a acorda sprijin. Le mulțumim colegilor noștri care au salvat astăzi, două vieți”, scrie Jandarmeria Mehedinţi pe Facebook.

La jumătatea lunii aprilie, un caz similar a avut loc în București. De această dată, un bărbat care avea în braţe un copil a ameninţat că se aruncă în gol de la etajul 9 al locuinţei sale.

Un bărbat din București a amenințat că se aruncă de la etajul 9 al unui bloc

Bucureşteanul a divorţat de soţia lui, iar femeia a câştigat custodia copilului în instanţă. Poliţiştii s-au deplasat la locuinţa cetăţeanului pentru a prelua copilul şi a-l duce la mama. În acel moment, bărbatul s-a încuiat în casă şi a făcut numeroase ameninţări că se aruncă de la geam, cu propriul copil în braţe.

Bărbatul care amenința că se aruncă în gol cu copilul în brațe a fost convins de forţele de ordine care s-au deplasat de urgenţă la locul evenimentului. Bărbatul a renunţat la gestul extrem.

Din primele informații deţinute, copilul pe care îl ținea în brațe era chiar fiul său, în vârstă de doar patru ani.

Echipe de Poliție, Jandarmi, SMURD, dar și echipe de la SIAS au fost mobilizate la fața locului. De asemenea, un negociator a stat de vorbă cu bărbatul și l-a convins, în cele din urmă, să coboare.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *