Prima pagină » Local » O femeie din Cluj, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi – VIDEO
O femeie din Cluj, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi - VIDEO

O femeie din Cluj, operată cu succes la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi – VIDEO

14 feb. 2022, 15:23,
în Local

O nouă poveste încheiată cu final fericit la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi. O femeie, în vârstă de 51 de ani, din Cluj Napoca risca să nu mai poată merge niciodată pe picioarele ei, însă a fost salvată de medicii ieşeni.

Pacienta a suferit timp de 6 ani după ce a fost operată într-o altă unitate medicală din România.

O femeie din Cluj Napoca a fost operată la Spitalul de Neurochirurgie din Iaşi

Emilia Maier, în vârstă de 51 de ani, a suferit o intervenţie chirurgicală în urmă cu mai mulţi ani. Aceasta nu a fost executată într-o manieră corectă şi a fost necesară repetarea operaţiei. După ce a fost obligată să trăiască cu dureri şi cu gândul că ar putea rămâne într-un scaun cu rotile, Emilia a decis să vină la Iaşi pentru o nouă şansă.

“Am mers spre bine până a început pandemia. Mi s-a deteriorat sănătatea, în așa fel încât nu am mai putut să merg nici pe lângă perete, nici sprijinită și am ajuns în scaunul cu rotile. Am ajuns la Iași pentru că operația de la Cluj nu a dat roade. În urma operației tot în scaunul cu rotile am fost. Am căutat ce pot să fac și am dat pe internet de Iași”, a transmis femeia din Cluj Napoca.

După ce nu a văzut rezultate, femeia din Cluj Napoca s-a deplasat la Iaşi pentru o nouă intervenţie

Emilia Maier a fost supusă la o intervenţie chirurgicală în Cluj, însă fără rezultate promiţătoare. S-a decis şi a venit la Spitalul Clinic de Urgență „Prof. Dr. Nicolae Oblu” din Iași. În urma unor investigaţii complexe şi minuţioase, medicii ieşeni au operat-o. În prezent, femeia se simte bine şi poate merge din nou. Acum, Emilia spune că are speranţa că va fi un om normal din nou.

Pacienta îi mulțumește medicului Lucian Eva și îl numește „înger”. Fără ajutorul medicilor ieșeni aceasta nu ar mai fi supraviețuit. De asemenea, femeia afirmă că Iașul este mai presus de Cluj în ceea ce privește domeniul neurochirurgiei.

„Dacă dânsul nu ar fi fost, eu nu cred că mai eram printre cei vii. Nu pot decât să îi mulțumesc și să îi dea Dumnezeu sănătate, să poată să ajute pe cât mai mulți pentru că toată lumea are nevoie de ajutor. Cred că ar trebui să știe o lume întreagă că ora exactă în neurochirurgie nu se dă de la Cluj, ci se dă de la Iași”, a spus Emilia Maier.

Conf. univ. dr. Lucian Eva, despre cazul femeii din Cluj Napoca

Conf. univ. dr. Lucian Eva, managerul unităţii medicale din Iaşi, susţine că Emilia Maier va fi externată curând, după ce operaţia la care a fost supusă a fost un real succes.

“S-a adresat spitalului nostru pentru complicațiile avute în urma unei intervenții chirurgicale efectuate într-o clinică din țară, ce a necesitat o intervenție chirurgicală mai laborioasă însemnând drenajul unei cavități numită siringomielie în abdomen. Evoluția este bună, pacienta urmând a fi externată. Ce este particular la acest caz este faptul că această evoluție a acestei boli este lentă în timp și a fost dificil de pus diagnosticul și de găsit soluția terapeutică în acest caz”, a transmis conf. univ. dr. Lucian Eva.

Cazul Emiliei Maier, femeia din Cluj Napoca, operată cu succes la Spitalul de Neurochirugie din Iași nu este unul singular. În unitatea medicală ieșeană au primit o nouă șansă la viață mii de persoane, care nu mai aveau nicio speranță. Pacienți din toate colțurile țării sunt salvați de echipa medicului Lucian Eva. Cele mai recente cazuri sunt cele ale unor bărbați din Timișoara și Constanța.

 

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`