Prima pagină » Local » O femeie de 92 de ani face naveta periodic de la Ploiești la Iași! Se luptă cu dureri insuportabile – FOTO

O femeie de 92 de ani face naveta periodic de la Ploiești la Iași! Se luptă cu dureri insuportabile – FOTO

16 aug. 2023, 02:00,
Cristina Doroftei în Local

O femeie în vârstă de 92 de ani face naveta în fiecare lună de la Ploiești la Iași, pentru a beneficia de terapia prin acupunctură. Aceasta suferă de dureri reumatice și, pentru că la spital nu au putut să-i ofere o rezolvare, a găsit altă metodă

În zilele noastre, stresul, oboseala, depresia și anxietatea au atins cote maxime. Spitalele se confruntă cu un fenomen greu de ținut sub control, pentru că acestea nu sunt viroze care pot fi transmise pe cale aeriană, sunt boli ale creierului, care nu pot fi operate, nici nu se tratează prin perfuzii.

Boala care nu te omoară, dar te chinuie

 poză din cabinetul de acupunctură

Femeia suferă de dureri reumatice, și pentru că la spital nu au putut să-i ofere o rezolvare, a găsit altă metodă

Artrita reumatoidă este o tulburare inflamatorie cronică, ce apare atunci când sistemul imunitar atacă în mod greșit propriile țesuturi. Afectează mucoasa articulațiilor, provocând o umflare dureroasă, şi poate duce la eroziune osoasă și la deformarea articulațiilor. Tendoanele și ligamentele care adăpostesc articulația slăbesc, se întind și, treptat, aceasta își pierde forma și alinierea. Medicamentele prescrise de medic în mod frecvent nu sunt eficiente întotdeauna, din acest motiv este nevoie de un tratament alternativ sau de remedii naturiste.

Artrita reumatoidă este denumită și boala cea mai chinuitoare, care însă nu te omoară. Netratată, duce la distrucție articulară progresivă, deformări articulare permanente, însoțite de deficite motorii, dar și la reducerea speranței de viață. Situația persoanelor care suferă de artrită reumatoidă degenerează în special în perioada rece. Vântul, umezeala, ceața și zilele reci sunt cei mai mari dușmani ai acestei boli. Frigul pătrunde în oase, articulațiile se anchilozează și durerile devin insuportabile.

Femeie de 92 de ani cu o ambiție de invidiat

poză cu metoda acupunctură

Acupunctura poate calma durerea local, nu doar prin eliberarea unor neurotransmitatori, ci si prin faptul ca are un efect antiinflamator

Femeia în vârstă de 92 de ani a trecut prin frig, prin lipsă, iar boala s-a accentuat. Aceasta fiind una autoimună, caracterizată prin faptul că sistemul imunitar atacă în mod greșit organismul. După mai multe serii de medicamente recomandate de medici, după diferite creme care au drept scop calmarea inflamațiilor, chiar și leacuri băbești, femeia a început să-și piardă speranța. Cu toate acestea, acum zece ani a ajuns la urechile ei că mai există o șansă, anume tratamentul prin acupunctură.

„Cea mai mare realizare a mea este o femeie care în prezent are 92 de ani și vine la Iași pentru tratamentul cu acupunctură în fiecare lună. Aceasta suferă de dureri reumatice și alte dezechilibre. Femeia este din Ploiești și face naveta de zece ani. Durerile îi devin, de cele mai multe ori, insuportabile, iar acupunctura îi amelioreză starea, durerile și, ulterior, viața.

Am avut pacienți cu rash cutanat, acesta avea la nivelul pielii o roșeață și mâncărimi, nu putea dormi, a primit o medicamentație ușor sedativă, după două ședințe de acupunctură a dispărut mâncărimea. Este un lucru mic, dar foarte important, pentru că mâncărimea nu te omoară, dar nici nu te lasă să trăiești. Se pot trata alergiile, care sunt reacții anormale ale corpului. Se poate întări sistemul imunitar, se pot trata ulcere și sindroame depresive”, transmite dr. Dan Constantin Martiniuc.

Așadar, acupunctura devine un tratament minune pentru astfel de afecțiuni. Aceasta poate calma durerea local, nu doar prin eliberarea unor neurotransmițători, ci și prin faptul că are un efect antiinflamator. Aceasta nu provoacă durere și nu are efecte secundare, iar faptul că o femeie de 92 de ani face naveta de la Ploiești pentru a-și ameliora durerile dă speranță altor pacienți care suferă de aceeași afecțiune.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *