Prima pagină » Local » O femeie de 87 de ani, agresată de propriul fiu: „Mă bate și îmi ia pensia!“

O femeie de 87 de ani, agresată de propriul fiu: „Mă bate și îmi ia pensia!“

23 feb. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

O femeie de 87 de ani se plânge că este agresată aproape zilnic de fiul ei. Chiar dacă unul dintre nepoți a încercat să anunțe violențele pe care le îndură bunica lui la numărul unic de urgență 112, polițiștii au spus de mai multe ori că vin să investigheze cazul, însă nu s-a întâmplat niciodată acest lucru

„Agresorul“ spune că lucrurile stau taman invers și că de fapt el este victima mamei sale. Simion Catană susține că are grijă de mama lui, în ciuda faptului că, de mai multe ori, a sărit la bătaie la el. Mai mult, Simion aduce în apărarea sa și un certificat medico-legal obținut după ce mama sa l-ar fi împuns cu un cuțit. Agrapina Catană, o femeie de 87 de ani din satul Pocreaca, comuna ieșeană Schitu-Duca, se plânge că este agresată de fiul care, la acest moment, locuiește cu ea. Nepoții bătrânei susțin că sunt martorii bătăilor la care este supusă bunica lor. Ei spun că nu pot interveni, deoarece unchiul lor, Simion Catană, este violent și cu ei în momentul în care aceștia îi calcă pragul.

Femeia de 87 de ani, agresată de propriul fiu: „L-am crescut de mic și el acum mă bate..!”

o persoana care are o mana lovita

Bătrâna arată urmele loviturile primite de la fiul ei

Bătrâna a ajuns la vârsta de 87 de ani și ne povestește că nu este respectată de proprii săi fii, fiind lovită în fiecare zi de Simion Catană, unul dintre aceștia. Mai mult, fiul îi ia toată pensia și o lasă fără mâncare.

„Locuiesc cu băiatul meu pe care l-am crescut de când era mic cu greu și l-am legănat pe picioare. Iar el acum mă bate în fiecare zi și se duce și-mi ia de la poștaș și toată pensia. Mi-a stricat și tot de pe lângă casă. A distrus poiata găinilor…” , zice plină de amărăciune Agrapina.

În aceste condiții, bătrânica încearcă să-și găsească consolarea la nepoții ei. Unul dintre aceștia, Gavril Catană, a spus pentru reporterii BZI că Agrapina vine aproape zilnic la ei și se plânge că este bătută de fiul ei, lăsată în casă fără bani și mâncare . Gavril povestește că a încercat în nenumărate rânduri să găsească o soluție pentru bunica lui sunând la 112, dar fără vreun rezultat.

„Vine la noi mai mereu. O mai ajutăm cu mâncare când putem. Câteodată, nu avem nici noi. Și ea umblă pe drumuri și cere de la vecini, că nu are acasă. Băiatul ei mereu o bate. Eu tot am sunat la poliție, dar nu a venit nimeni”, a declarat pentru reporterii BZI Gavril Catană.

o persoana cu un copil in brate

Unul dintre nepoții bătrânei, Gavril Catană, susține că bunica lui este agresată mai mereu de Simion Catană

„Agresorul” spune că el este victima: „Eu o ajut și ea mai sare la bătaie la mine!“

o persoana pe un drum cu o punga langa ea

Agrapina susține că este lăsată în casă fără bani, mâncare și este nevoită să ceară de la vecini

Simion Catană, fiul acestei bătrâne de 87 de ani, spune că totul sunt doar niște minciuni inventate de mama sa și de nepoți. Simion a declarat pentru reporterii BZI că el locuiește de 7 ani împreună cu mama lui și de 3 luni merge cu ea la poștă pentru a-i lua pensia, deoarece până atunci banii erau luați de nepoți, care nu-i dădeau niciun leu bunicuței. Mai mult, Simion Catană pozează într-un fiu grijuliu, care se preocupă de mama sa cumpărând de mâncare mamei lui și făcându-i curat.

„Eu îi iau mâncare și de la Iași și de la magazinul de aici. Îi fac curat când pot și eu. Am stricat poiata și i-am făcut gard. Am curățat, pentru că era foarte mizerie. Mereu are în casă mâncare și îi mai și gătesc. I-am cumpărat și televizor, i-am tras cablu, să aibă în casă, dar ea se duce mereu la nepoții ei și aceștia îi bagă numai prostii în cap! Mama nu mai este coerentă și chiar mai sare la bătaie la mine, câteodată”, a menționat Simion Catană.

Își acuză mama că l-ar fi atacat cu un cuțit!

o persoana intr-o casa

Fiul Agrapinei, Simion Catană, susține că mereu are grijă de mama lui și îi cumpără de mâncare

Simion Catană a adăugat că a fost înțepat cu cuțitul de către mama lui și că are eliberat și certificat medico-legal, care demonstrează agresiunea. Cu toate acestea, Simion ne spune că mereu a avut grijă de ea și că întotdeauna s-a gândit că este mama lui și trebuie să o îngrijească.

„Am certificat medico-legal. Mânca harbuz cu nepoții și m-a lovit cu un cuțit. Eu am depus plângere la poliție… Pe urmă, am zis că este mama mea și să o las așa… Să nu merg mai departe cu plângerea”, s-a plâns Simion Catană.

Spusele fiului sunt parțial confirmate și de persoana care vinde la magazinul din sat.

„Eu nu mă bag, dar atât pot să spun că-i cunosc de mult și mereu Simion vine și îi cumpără de mâncare bătrânei. Eu n-am auzit niciodată că ar fi tras în ea”, a spus pentru reporterii BZI persoana care vinde la magazinul alimentar din sat în legătură cu cazul femeii de 87 de ani agresată de propriul fiu.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *