Prima pagină » National » O femeie de 86 de ani a ars de vie în timpul unui incendiu din județul Botoșani – VIDEO
O femeie de 86 de ani a ars de vie în timpul unui incendiu din județul Botoșani - VIDEO

O femeie de 86 de ani a ars de vie în timpul unui incendiu din județul Botoșani – VIDEO

19 feb. 2021, 11:54,
BZI.ro, în National

Tragedie fără margini într-o comună din judeţul Botoșani unde o femeie de 86 de ani a ars de vie în timpul unui incendiu. Tragicul eveniment a avut loc în comuna Gorbănești, în noaptea de joi spre vineri, transmite purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență (ISU) din Botoșani, ofițerul Dorina Lupu.

Evenimentul a fost anunțat prin apel la 112 efectuat puțin după ora 1:00, de către un vecin.

O femeie de 86 de ani a ars de vie în timpul unui incendiu

Imediat după apelul la numărul unic de urgenţă 112, la faţa locului s-au deplasat trei echipaje din cadrul Gărzii de Intervenție din Trușești și al Detașamentului de Pompieri din Botoșani, cu trei autospeciale cu apă și spumă, un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță, dar și pompierii voluntari.

Ajunşi la locul incendiului, pompierii au găsit-o pe bătrâna care locuia în casa respectivă decedată, lângă sobă.

„ La sosirea forțelor de intervenție, ardea întreaga locuință, iar tavanul era prăbușit. Întrucât existau informații că proprietara nu a reușit să iasă din casă, pompierii au început căutările concomitent cu acțiunea de stingere.

Din nefericire, bătrâna a fost găsită decedată, lângă sobă ”, afirmă oficialii ISU.

Dorina Lupu, purtătorul de cuvânt al ISU Botoșani, a precizat faptul că, în interiorul casei, pompierii au găsit și două butelii care au explodat înainte de sosirea forțelor de intervenție la fața locului, iar cauză probabilă de izbucnire a incendiului este în curs de stabilire.

Sancțiuni în cazul femeii decedate în incendiul de la Constanța

În această săptămână un alt caz tragic a avut loc în Constantă unde un bloc a fost cuprins de flăcări. Pentru a se salva, o femeie s-a aruncat de la etajul 6 al imobilului. Totuşi, din păcate, încercarea de a se salva a fost în zadar. Femeia a decedat la puţin timp de la saltul ucigaș.

Ajunşi la faţa locului, pompierii au început să stingă incendiul, moment în care au asistat înmărmuriţi la o scenă greu de imaginat. Se pare că, în disperare de cauză, o femeie care era domiciliată la etajul 6 al unui bloc, s-a aruncat în gol.

Potrivit raportului IGSU, au fost constatate mai multe disfuncționalități în intervenția pompierilor de marți, 16 februarie, de la Constanța. Primele echipaje de intervenție au plecat cu un minut mai târziu față de timpul maxim prevăzut de regulament, iar autoscara a fost alertată la 11 minute de la apel, deși trebuia imediat, conform protocoalelor.

În urma controlului instituția anunță mai multe sancțiuni disciplinare.

„Tehnica de intervenție fiind defectă, în speță autospeciala de intervenție și salvare de la înălțime, nu au solicitat fondurile financiare necesare efectuării reparațiilor și introducerii în timp scurt în stare de operativitate a autospecialei, deși la nivelul Inspectoratului General pentru Situații de Urgență aceste fonduri erau disponibile”, precizează comisia de control.

Reamintim ca in cursul noptii trecute o femeie in varsta de 86 de ani a ars de vie intr-un incediu din judetul Botosani.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *