Prima pagină » Local » O femeie de 80 de ani din Iași a fost ucisă cu o cruzime de nedescris de un bărbat de 56 de ani! Victima, târâtă pe stradă! Peste 13 ani de pușcărie, pentru agresor!
O femeie de 80 de ani din Iași a fost ucisă cu o cruzime de nedescris de un bărbat de 56 de ani! Victima, târâtă pe stradă! Peste 13 ani de pușcărie, pentru agresor!

O femeie de 80 de ani din Iași a fost ucisă cu o cruzime de nedescris de un bărbat de 56 de ani! Victima, târâtă pe stradă! Peste 13 ani de pușcărie, pentru agresor!

24 feb. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

Un bărbat de 56 de ani, din județul Iași, a fost pedepsit ieri de magistrați. Judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Vasile Mocanu la 13 ani și 4 luni de pușcărie, pentru omor și tâlhărie. Anchetatorii spun că individul a ucis o femeie de 80 de ani, pe motiv că aceasta a refuzat să-și retragă o plângere depusă la Poliție

O femeie în vârstă de 80 de ani, din județul Iași, a fost ucisă cu o cruzime de nedescris de un bărbat de 56 de ani! Victima a fost târătă pe uliță în timpul agresiunii!
Astfel, ieri, judecătorii din cadrul Tribunalului Iași l-au condamnat pe Vasile Mocanu la 13 ani și 4 luni de închisoare, pentru omor și tâlhărie. De asemenea, magistrații au confiscat de la acesta cuțitul folosit la comiterea crimei.

„Instanța admite, în parte, acțiunea formulată de partea civilă Ionel C. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părții civile Ionel C. suma de 16.000 de lei cu titlu de daune materiale și suma de 10.000 de lei, cu titlu de daune morale. Admite acțiunea formulată de partea civilă Liliana C. Îl obligă pe inculpat să îi plătească părții civile Liliana C. suma de 4.720 de lei, cu titlu de despăgubiri materiale”, au menționat ieri magistrații ieșeni.

De remarcat este faptul că sentința nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Vasile Mocanu, acuzat că a omorât o octogenară

Procesul lui Vasile Mocanu a început pe 22 septembrie 2020. Atunci, procurorii din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași l-au trimis în judecată pe individ, sub acuzațiile de omor și tâlhărie.
Vasile Mocanu a intrat în vizorul anchetatorilor în urmă cu câteva luni, după un incident tragic. Anchetatorii ieșeni au afirmat că individul se afla într-un conflict cu o femeie de 80 de ani, din localitatea Țibănești. Asta, deoarece octogenara depusese o plângere la Poliție. Femeia li s-a plâns oamenilor legii că i-ar fi fost sustrase mai multe bunuri din gospodărie. Polițiștii au mers pe fir și au ajuns la Vasile Mocanu. Pentru a scăpa, individul a încercat să o convingă pe femeie să renunțe la acea plângere.

Victima a refuzat să-și retragă plângerea: cadavrul femeii, târât pe uliță

Anchetatorii au afirmat că, pe 7 august 2020, Vasile Mocanu a mers și a discutat cu femeia de 80 de ani, cerându-i să renunțe la plângere. Însă femeia nu s-a lăsat convinsă și a refuzat vehement propunerea. După câteva ore, în timp ce se afla într-un grajd în care își ține animalele, Vasile Mocanu a văzut victima în timp ce aceasta se îndrepta spre locuința proprie. Octogenara locuia într-o casă situată într-o zonă izolată din comuna Țibănești. Astfel, Mocanu a decis să o urmărească pe femeie. Conform procurorilor, individul a luat cu el un cuțit de mari dimensiuni și a plecat în urmărirea victimei. La ieșirea din sat, în dreptul unui podeț de acces spre curtea victimei, individul a atacat-o pe aceasta. Oamenii legii au susținut că individul i-a aplicat femeii o lovitură cu cuțitul în zona cervicală dreaptă, provocându-i o secțiune de laringe și hemotorax.

Anchetatorii mai susțin că, după crimă, individul a târât cadavrul aproximativ 11 metri, după care i-a luat femeii și banii pe care îi avea în portofel. Trupul neînsuflețit al victimei a fost descoperit, în scurt timp, de un trecător. Autoritățile au fost alertate imediat. La fața locului s-au deplasat criminaliștii. La scurt timp, anchetatorii au ajuns din nou la Vasile Mocanu, pe care l-au ridicat și l-au dus la audieri. Individul a fost reținut pentru 24 de ore. Ulterior, procurorii au propus arestarea preventivă a individului. Instanța a admis solicitarea și a dispus arestarea bărbatului sub acuzațiile de omor și tâlhărie.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *