Prima pagină » National » O femeie de 69 de ani și-a salvat 20 de vecini de la înec, din inundațiile din Galați

O femeie de 69 de ani și-a salvat 20 de vecini de la înec, din inundațiile din Galați

18 sept. 2024, 14:24,
Cezar Bulgaru în National

O femeie de 69 de ani și-a salvat 20 de vecini de la înec din inundațiile devastatoare din Galați. Dezastrul produs a afectat mii de oameni, iar printre eroii zilelor noastre s-a evidențiat tanti Luța. Grație curajului și unității demonstrate, au reușit să supraviețuiască, găsind adăpost în pod.

Într-o perioadă marcată de suferință și distrugere, tanti Luța s-a dovedit a fi un adevărat înger pentru comunitate.

O femeie de 69 de ani și-a salvat 20 de vecini de la înec

Auzind strigătele disperate ale vecinilor, nu a stat pe gânduri și i-a adăpostit în podul casei, salvându-i astfel de furia apelor.

”Oamenii strigau că nu mai pot trăi și că au nevoie de ajutor. I-am tras în pod, că nu am avut încotro. Am fost 20 de persoane aici, femei, copii, toți ne-am urcat pe dulap și așa am supraviețuit”, a povestit tanti Luța cu emoție, conform Observator.

În podul casei sale, tanti Luța a adăpostit o adevărată comunitate, de la cei mai mici până la cei mai în vârstă, oferind siguranță unui grup de 20 de persoane timp de 15 ore.

”Dacă nu eram eu și nu veneau la mine, nu reușeau să ajungă la șosea. Se înecau. Mă bucur din suflet că am reușit să fac acest gest și să salvez atâtea vieți”, a spus ea cu modestie.

Apele s-au revărsat cu o putere devastatoare, transformând drumurile în adevărate râuri. Mulți oameni au fost nevoiți să se refugieze pe acoperișuri pentru a scăpa de furia naturii. Un satcean și-a riscat viața pentru a salva un cioban blocat pe acoperiș.

Gestul femeii a ajuns apreciat de întreaga comunitate

Inundațiile devastatoare din Galați au lovit puternic comunitatea, însă în mijlocul acestei tragedii au apărut și exemple de eroism, cum ar fi cel al lui tanti Luța, care au adus o rază de speranță. Dezastrul a scos la iveală o problemă gravă: lipsa unor sisteme de apărare eficiente împotriva inundațiilor. Este urgent ca autoritățile să investească în construcția de baraje și diguri pentru a proteja comunitățile.

În timpul acestei tragedii, tanti Luța a devenit un simbol al solidarității și al unității comunității. Faptele ei ne amintesc că, atunci când suntem uniți, putem depăși orice obstacol.

Inundațiile au provocat daune semnificative la locuințe, infrastructură și terenuri agricole. Multe case au fost inundate, iar drumurile și podurile au fost afectate. Din păcate, inundațiile au dus și la pierderi de vieți umane.

Autoritățile locale și naționale au mobilizat echipe de salvare și au oferit asistență medicală și alimentară celor afectați.

Au fost organizate operațiuni de evacuare și s-au deschis adăposturi pentru persoanele evacuate.

Tanti Luța, o femeie de 69 de ani, și-a salvat 20 de vecini de la înec din inundațiile devastatoare din Galați.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
19 octombrie 2024
19 octombrie 2024