Prima pagină » Coronavirus » O femeie de 38 de ani a decedat după prima doză de vaccin AstraZeneca. Autoritățile au deschis o anchetă

O femeie de 38 de ani a decedat după prima doză de vaccin AstraZeneca. Autoritățile au deschis o anchetă

24 mai 2021, 21:18,
Bianca Rebegea în Coronavirus

O femeie în vârstă de 38 de ani, de origine britanică, a decedat, după  ce a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin împotriva COVID-19 AstraZeneca. Decesul femeii a survenit în urma unui „episod trombotic grav”.

Ideantitatea femeii nu a fost făcută publică, însă este cunoscut faptul că aceasta a fost spitalizată într-o unitate de terapie intensivă a Spitalului General din Nicosia. Ea a prezentat simptome de formare a unor cheaguri sanguine, la câteva zile după vaccinarea cu prima doză de Vaxzevria a laboratorului anglo-suedez AstraZeneca, la 6 mai, la Paphos.

O femeie a decedat, iar autoritățile au deschis o anchetă

După ce femeia a decedat în urma unui „incident trombotic grav”, autorităţile cipriote au deschis o anchetă pentru a stabili dacă vaccinul produs de compania AstraZeneca are vreo legătură. Agenţia Europeană a Medicamentului (EMA) va efectua, de asemenea, propria investigaţie, a declarat Charalambos Charilaou, purtătorul de cuvânt al organizaţiei cipriote a serviciilor de sănătate.

Se pare că evenimentele trombotice nu sunt rare. În prezent, autorităţile cipriote investighează patru cazuri de cheaguri de sânge, trei la pacienţi cărora li s-a administrat o primă doză de vaccin AstraZeneca şi unul căruia i s-a administrat Pfizer.

Aproximativ 49% din populaţia cipriotă adultă a fost vaccinată cu o primă doză de vaccin anti-COVID-19, iar 21% din populaţie a fost vaccinată complet.

Monica Pop, despre decesele provocate de vaccin: „Nu există cuvântul sigur în medicină”

În exclusivitate la emisiunea „Sinteza zilei”, difuzată pe Antena 3, medicul oftalmolog Monica Pop a comentat cazul unui bărbat din Târgu-Jiu, care a decedat la scurt timp după ce s-a imunizat cu serul din lotul cu probleme de la AstraZeneca. De asemenea, aceasta a făcut câteva recomandări pe care OMS ar trebui să le ia în considerare privind aceste decese post vaccinale.

Monica Pop este de părere că fiecare caz de deces întregistrat la scurt timp de la imunizare, ar trebui atent documentat după autopsie, pentru a se stabili, cu exactitate, care au fost leziunile cauzatoare de moarte.

„Organizația Mondială a Sănătății dacă este un for corect, eu personal sunt și sceptică din multe puncte de vedere, pentru ca au avut tot felul de atitudini controversate s-au contrazis singuri, ar trebui ca orice fel de deces în urma vaccinului, nu generat de vaccin, că nu ai de unde să știi, dar orice fel de deces într-o perioadă scurtă de după vaccin să fie autopsiat și să se pună cap la cap toate aceste date, ca să se vadă dacă acești pacienți au aceleași leziuni cauzatoare de moarte sau nu (…)

Orice viață contează și atâta timp cât există suspiciune că moartea s-a produs din cauza asta, din momentul în care spuneți că parchetul a deschis dosar pentru ucidere din culpă (n.r referindu-se la cazul bărbatului din Târgu-Jiu care a decedat la scurt timp după vaccinul cu AstraZeneca), nu cred că este normal să punem în pericol viața nimănui (…) Nu există cuvântul sigur în medicină.”, a declarat Monica Pop.

Monica Pop: „Ai noștri au comunicat ceva ce m-a consternat!”

Medicul Monica Pop s-a arăt consternată de ceea ce au declarat autoritățile – că riscul este de 1 la 100 de efecte secundare grave, în ceea ce privește vaccinul anti-COVID-19.

În comparație, aceasta a precizat că la vaccinul antirujeolic rata de deces este 1 la 100.000.

Atâta timp cât încă nu știm cu exactitate, dacă decesele au fost provocate de vaccin. La vaccinul antirujeolic rata de deces este 1 la 100.000. Ai noștri au comunicat ceva ce m-a consternat! Au spus că au comunicat că riscul este de 1 la 100 de efecte secundare grave. Este foarte foarte mult! Până la lămurirea lucrurilor și până la situația în care se demonstrează clar că nu vaccinul moartea post vaccinală, dacă ea există, este crimă perfectă”, a spus medicul Monica Pop.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *