Prima pagină » Local » O femeie de 32 de ani, cu dosar penal! A urcat pe un motoscuter, chiar dacă știa că nu are permis de conducere. Ieșeanca a sperat că n-o va prinde nimeni, dar nu i-a ieșit pasiența
O femeie de 32 de ani, cu dosar penal! A urcat pe un motoscuter, chiar dacă știa că nu are permis de conducere. Ieșeanca a sperat că n-o va prinde nimeni, dar nu i-a ieșit pasiența

O femeie de 32 de ani, cu dosar penal! A urcat pe un motoscuter, chiar dacă știa că nu are permis de conducere. Ieșeanca a sperat că n-o va prinde nimeni, dar nu i-a ieșit pasiența

13 oct. 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O femeie din județul Iași s-a ales cu un dosar penal, după ce a fost acuzată că a urcat pe un motoscuter, deși nu are permis. Ieșeanca de 32 de ani a fost oprită pe stradă de oamenii legii. De altfel, în doar 24 de ore, au fost reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 17 permise și au fost retrase 8 certificate de înmatriculare

Dosar penal pentru o femeie în toată firea din județul Iași! Aceasta a urcat pe un motoscuter, chiar dacă știa că nu are permis de conducere. Astfel, oamenii legii au oprit pentru control, în orașul Podu Iloaiei, un motoscuter condus de o femeie de 32 de ani.
În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că ieșeanca nu are permis de conducere pentru vreo categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducerea unui vehicul fără permis, iar cercetările continuă.

Un tânăr ieșean a furat o mașină, apoi a comis un accident rutier

Pe de altă parte, oamenii legii au reținut pentru 24 de ore un tânăr bănuit de comiterea infracțiunilor de furt în scop de folosință și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în noaptea de 10 spre 11 octombrie 2021, acesta ar fi furat un autoturism, pe care l-ar fi condus pe DJ 248A, fără a avea permis și ar fi părăsit partea carosabilă, provocând avarii mașinii. În urma testării tânărului cu aparatul alcooltest a rezultat o valoare de 0,22 mg/l alcool pur în aerul expirat. Tânărul bănuit de comiterea faptelor va fi prezentat, cu propuneri legale, Parchetului de pe lângă Judecătoria Iași.

De asemenea, un bărbat de 59 de ani, cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe, a fost reținut pentru 24 de ore. Din investigațiile efectuate până în prezent s-a constatat faptul că, în seara de 9 octombrie 2021, acesta a condus o mașină prin municipiul Iași, fiind sub influența alcoolului, iar, în urma testării sale cu aparatul alcooltest, a rezultat o valoare de 0,80 mg/l alcool pur în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la un spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Vitezoman din județul Iași, lăsat fără carnet

Pe de altă parte, oamenii legii au prins un bărbat de 31 de ani, în timp ce conducea un autoturism în comuna Răducăneni, fără a avea permis. De asemenea, bărbatul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,71 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost dus la un spital, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei. În cauză a fost întocmit un dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

Mai mult, oamenii legii din Târgu Frumos au acționat recent pentru creșterea gradului de siguranță rutieră pe drumurile publice și prevenirea accidentelor. În urma neregulilor constatate, au fost date 33 de amenzi, în valoare totală de 9.570 de lei, dintre care 4 pentru nerespectarea regimului legal de viteză pe drumurile publice, 4 pentru nerespectarea obligației de a purta centura de siguranță, 4 pentru inspecție tehnică expirată și 21 pentru alte abateri. De exemplu, un tânăr de 20 de ani a fost amendat, fiindu-i reținut permisul, deoarece a fost prins conducând un autoturism pe DN 28A, în localitatea Târgu Frumos, cu viteza de 109 km/h, sectorul de drum fiind limitat la 50 km/h.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *