Prima pagină » Local » O femeie care suferă de cancer dă până și ultimul leu pentru a avea grijă de animalele sale de companie. Are 35 de pisici și 9 câini – FOTO

O femeie care suferă de cancer dă până și ultimul leu pentru a avea grijă de animalele sale de companie. Are 35 de pisici și 9 câini – FOTO

11 sept. 2023, 02:00, 3 ,
Ștefana Șovea în Local

O femeie din Iași, în vârstă de 52 de ani, a cărei identitate dorim să o protejăm din anumite motive, este un erou al animalelor. Aceasta a strâns, de-a lungul anilor, 35 de pisici și 9 câini pe care i-a găsit într-o stare deplorabilă, iar ulterior i-a salvat. Femeia suferă de cancer mamar și se află la a treia operație, iar în ultimul timp a fost doborâtă de această boală. Din acest motiv a ajuns să îi fie destul de greu și nu mai are posibilitățile financiare pentru tratamentele animalelor

Femeia este educatoare la un centru de plasament, iar 20 de pisici sunt aduse doar de acolo. Pe multe dintre animalele sale le-a luat de pe străzi, bolnave, însă are grijă de ele ca de ochii din cap. Aceasta și soțul ei s-au mutat la casă, într-o comună ieșeană, pentru a le oferi animalelor spațiul necesar și libertatea de care au nevoie.

Această femeie care suferă de cancer mamar are nevoie de ajutor

 o poză cu animalele femeii

O femeie din Iași este un erou al animalelor

Ieșeanca s-a operat, în anul 2016, la sânul strâng din cauza unei tumori, iar în 2017 s-a operat la cel drept din cauza alteia. Din 2019, femeia a început să sufere de dureri foarte mari la sânul stâng și trebuia să se opereze, însă nu era pregătită financiar, așa că a mai amânat acest moment.

Durerile nu erau caracteristice cancerului, fiind foarte proeminente, așa că în 2021 i-a fost extirpat sânul. Din cauza problemelor de sănătate a fost doborâtă și nu mai face față, din punct de vedere financiar, să aibă grijă de cele 44 de suflete pe care le are. Aceasta a început să adune animale în urmă cu ceva ani, încă de când stătea împreună cu soțul ei într-un apartament. În 2022, aceștia s-au mutat la casă, într-o comună ieșeană, pentru a le putea oferi acestor suflete spațiul necesar și libertatea de care au nevoie.

„Am 35 de pisici și 9 câini, iar în ultimul an s-au cam îmbolnăvit câteva animale. Pe multe dintre pisici le-am luat bolnave, pe toate le-am sterilizat, am grijă de ele din tot sufletul meu și pot spune că locuința în care stau este mai mult a animalelor mele decât a mea. Eu, înainte, stăteam la bloc și m-am mutat la casă, într-o comună ieșeană, pentru ele. M-am mutat pentru că îmi doream să fie ele libere și să aibă spațiu. Eu sunt educatoare într-un centru de plasament, iar doar de acolo am adus 20 de pisici. Oamenii se descotorosesc de ele și le aruncă unde apucă și eu le salvez, cum pot, sincer, simt că mor, dacă nu le salvez. Recent, am fost operată pentru a treia oară de cancer mamar, mi-a fost extras sânul și posibilitățile mele financiare și ale soțului nu sunt îndeajuns pentru a opera pisicile pe care le-am luat bolnave”, spune femeia.

Locuința acestei femei este raiul animalelor

o poză cu animalele femeii

Din cauza posibilităților financiare reduse, femeia are nevoie de ajutor pentru a putea avea grijă în continuare de cele 44 de animale

Multe dintre cele 44 de animale sunt bolnave și necesită anumite intervenții, însă acestea sunt destul de costisitoare. Femeia declară faptul că multe dintre pisicile pe care le-a luat acasă erau deja bolnave și a avut grijă de ele până când s-au făcut bine, însă posibilitățile financiare sunt destul de mici și are nevoie de orice ajutor din partea noastră. Animalele sunt foarte îngrijite și se află cu vaccinuri și cu deparazitarea la zi, iar ele sunt totul pentru această femeie care este un erou, din acest punct de vedere.

„Nu am crezut o clipă că am să ajung să-mi fie atât de greu să le asigur mâncarea. Nu mai zic de deparazitare, tratamente și altele. Copiii de la centrul unde lucrez ca educatoare, prima dată, la mine veneau când îi găseau și nu i-am putut abandona. Între timp, problemele de sănătate m-au cam doborât și mă descurc foarte greu cu bănuții”, adaugă ieșeanca.

Persoanele care doresc să doneze mâncare pentru animale, conserve, granule, sau care doresc să ofere orice ajutor pot contacta redacția BZI. Cele care doresc să facă o donație directă femeii care este un erou al animalelor, însă este doborâtă din cauza cancerului mamar, o pot face în contul bancar: RO92 BRDE 240S V679 8930 2400. Monedă: RON.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Trebuie pus și titularul altfel nu ai cum face donația 🙁

  • ADELINA
    O cunosc pe doamna,a fost educatoarea mea la centrul Bogdanesti. A fost si este un model de modestie,altruism si bunatate.Ne-a fost alaturi mereu si datorita educatiei pe care dat-o avem acum aproape tot ce ne-am dorit.

  • ADELINA
    O cunosc pe doamna,a fost educatoarea mea la centrul Bogdanesti. A fost si este un model de modestie,altruism si bunatate.Ne-a fost alaturi mereu si datorita educatiei pe care dat-o avem acum aproape tot ce ne-am dorit.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`