Prima pagină » Actualitate » O femeie care a născut, identificată cu Flurona. Pacienta este infectată cu Covid-19 şi gripă în acelaşi timp
O femeie care a născut, identificată cu Flurona. Pacienta este infectată cu Covid-19 şi gripă în acelaşi timp

O femeie care a născut, identificată cu Flurona. Pacienta este infectată cu Covid-19 şi gripă în acelaşi timp

03 ian. 2022, 10:42,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Israel este ţara care a raportat primul caz de Flurona. O femeie, care a născut în urmă cu câteva zile, a fost depistat cu Covid-19 şi gripă în acelaşi timp. Medicii din cadrul Centrului Medical Rabin din Petah Tikva, Israel, au demarat cercetări în cazul femeii şi investighează dacă dubla infectare nu poate determina o boală mult mai gravă.

Tânără mamă depistat pozitiv cu noul coronavirus şi gripă nu este vaccinata cu niciun ser. Din fericire, femeia se simte bine şi a fost externata după naştere. Ministerul Sănătăţii din Israel a transmis că se efectuează o serie de analize amănunţite.

O tânără mămică a fost depistat cu Flurona, dubla infecţie cu gripă şi Covid-19

Femeia din Israel care a fost depistată pozitiv cu Flurona (dubla infecţie cu gripă şi Covid-19) nu a avut simptome grave. De precizat faptul că aceasta nu este vaccinata împotriva niciunui agent patogen.

„Anul trecut nu am avut cazuri de gripă în rândul femeilor însărcinate”, a declarat prof. Arnon Vizhnitser, specialist în obstetrică și ginecologie și director al Departamentului de Ginecologie al spitalului din Israel.

„Tânăra mamă fost diagnosticată cu gripă și coronavirus imediat ce a sosit pe secție. Ambele teste au fost repetate și au fost tot pozitive”, a adăugat medicul. „Ambele sunt afecțiuni virale și provoacă dificultăți de respirație, deoarece ambele atacă tractul respirator superior”, spune Arnon Vizhnitser.

Specialiştii în sănătate israelieni susţin că probabil mai sunt și alți pacienți care au dezvoltat deja „Flurona”, dar nu au fost încă diagnosticați.

Situația Covid-19 în Israel

Cazurile de infectare cu noul coronavirus în Israel sunt în prezent în creştere, cu circa 2.300 cazuri noi raportate zilnic. Astfel, peste 16 milioane de doze de vaccin au fost administrate în ţară de când a început noul val al pandemiei, ceea ce înseamnă că aproximativ 92,3% din populaţia Israelului, de peste 9,2 milioane de locuitori, a primit două doze.

Chiar dacă rata de vaccinare este extrem de ridicată, datele arată că Israelul se află pe locul patru în Asia şi Orientul Mijlociu în ceea ce priveşte numărul total de cazuri de COVID-19 raportat la populaţia ţării, fiind urmat doar de Bahrain, Maldive şi Georgia.

Reamintim faptul că săptămâna trecută, o femeie în vârstă de 31 de ani a murit la Ierusalim după ce a fost confirmată cu gripă. Femeia era însărcinată în nouă luni şi a fost internată la Centrul Medical Hadassah, unde a născut un băieţel prin cezariană. Conform declarațiilor medicilor copilul este sănătos, însă femeia a decedat din cauza gripei şi a complicaţiilor medicale.

Luna trecută, un copil de şase ani, din Netivot, a murit în somn, după ce s-a culcat cu febră. Experţii în sănătate cred că decesul a survenit din cauza miocarditei, o inflamaţie a inimii, şi complicaţiilor gripei.

Reamintim faptul că în urma unor teste, Israelul începe campania de vaccinare cu a patra doză de vaccin împotriva COVID-19, pe fondul îngrijorărilor aduse de noua tulpină Omicron

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *