Prima pagină » Local » O femeie băută din Răducăneni a suferit arsuri de gradul II și III. A scăpat o oală cu suc de roşii fierbinte
O femeie băută din Răducăneni a suferit arsuri de gradul II și III. A scăpat o oală cu suc de roşii fierbinte

O femeie băută din Răducăneni a suferit arsuri de gradul II și III. A scăpat o oală cu suc de roşii fierbinte

24 aug. 2021, 09:23,
Elena Nicoleta BUJOR în Local

Prof. dr. Diana Cimpoeșu, şefa Unităţii de Primiri Urgenţe din cadrul Spitalului Sf. Spiridon din Iaşi, a transmis astăzi, 24 august 2021, faptul că azi noapte un echipaj SMURD a intervenit în localitatea Răducăneni din judeţul Iaşi.

A fost preluată de o ambulantă de Terapie Intensivă Mobilă o femeie, în vârstă de 50 de ani, cu arsuri.

„Echipajul TI SMURD a intervenit în localitatea Răducăneni unde se afla o femeie de 50 de ani cu arsuri pe aproximativ de 20 la sută din suprafaţa corporală. Declarativ, un accident casnic, femeia pregătea suc de roşii şi a fost un moment când a scăpat lichidul fierbinte pe suprafaţa corpului, respectiv abdomen inferior, membre inferioare şi superioare. Foarte dureroasă această arsură, gradul 2 şi 3. A fost preluată şi s-a început tratamentul durerii şi reechilibrarea hitroelectrolitica. A fost adusă şi investigată în UPU şi s-a decis internarea în clinica chirurgie plastică şi arsuri pentru tratament de specialitate, inclusiv pentru intervenţii chirurgicale. Sperăm, dată fiind vârstă tânără şi suprafaţa de 20 la sută, într-o evoluţie favorabilă”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

O femeie a scăpat o oală cu suc de roşii care fierbea. A ajuns la UPU Iaşi

Femeia a suferit arsuri pe abdomen, mâini şi la nivelul toracelui pe aproximativ 20 la sută din suprafaţa corporală, cu gradul II şi III. De precizat faptul că femeia prezenta halena etanolica, consumase băuturi alcoolice. A fost internată pe secţia de chirurgie plastică.

„Aseară, intervenție SMURD pentru o femeie de 50 ani din Răducăneni. A fost adusă de ambulanţă SMURD TIM în UPU pentru arsura prin lichid fierbinte (a scăpat o oală cu suc de roșii în timp ce fierbea) , având arsura la nivelul toracelui, abdomenului și membrelor superioare circular aproximativ pe 20% din suprafaţa corporală gradul II-III, fiind și cu halena etanolica prezenta. S-a internat pe chirurgie plastică”, a transmis prof. dr. Diana Cimpoeșu.

Doi copii în stare gravă, transferați la Spitalul Sfanta Maria din Iasi după ce s-au opărit cu ciorbă

În data de 27 februarie 2021, doi copii au ajuns în stare gravă la spitalul din Huși, după ce, într-un moment de neatenție, aceștia s-au opărit cu ciorbă. Deocamdată nu se cunosc circumstanțele în care a avut loc accidentul.

Copiii au fost transferați de urgenţă la Iași pentru tratament de specialitate. O fetiță în vârstă de doi ani care a suferit arsuri pe peste 80% din suprafață corpului a fost transferată la Spitalul Sf. Maria cu elicopterul SMURD. Băiețelul care a suferit arsuri doar pe 15% din suprafață corpului a fost adus pe cale terestră.

„Un elicopter va face un transfer de la Spitalul Huși la Spitalul de Pediatrie Iași. Pacienta, o fetiță în vârstă de 12 an cu arsuri de la un lichid fierbinte (borș) pe aproximativ 80% suprafața corpului. (Membre superioare și inferioare bilateral, torace anterior, abdomen). Fetița este stabilă hemodinamic, neintubată la momentul actual. Va fi reevaluata de echipa SMURD Iași”, a declarat la acel moment prof. dr. Diana Cimpoeșu, șefa UPU SMURD Iași.

Copilul opărit cu ciorbă a fost transferat la Spitalul de Copii Iași după ce i s-a refuzat refuzul la Bucureşti unde, conform datelor, nu mai existau locuri disponibile la spitalul de mari arși.

Un copil a murit, după ce s-a jucat cu benzină

Tragedie la Iaşi în data de 15 decembrie 2020. Un copil de doar 4 ani s-a jucat cu benzină. Din nefericire, micuţul a suferit arsuri grave de gradul 2 prin flacără, pe aproximativ 60% din suprafaţa corporală.

La faţa locului s-a deplasat un echipaj SMURD de Terapie Intensivă Mobilă şi a transportat copilul din localitatea ieşeană Popeşti la Spitalul de Pediatrie. Accidentul s-a produs după ce micuţul se jucase cu benzină într-o familie cu mai mulţi copii.

Din nefericire, copilul de 4 ani a decedat din cauza arsurilor grave provocate de flăcări.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`