Prima pagină » National » O femeie ar fi fost ucisă de soțul ei, care ulterior, pentru a ascunde crima, a dat foc locuinței
O femeie ar fi fost ucisă de soțul ei, care ulterior, pentru a ascunde crima, a dat foc locuinței

O femeie ar fi fost ucisă de soțul ei, care ulterior, pentru a ascunde crima, a dat foc locuinței

09 sept. 2024, 18:41,
în National

O femeie ar fi fost ucisă de soțul ei, care ulterior, pentru a ascunde crima, a dat foc locuinței. Pompierii au găsit cadavrul carbonizat, dar, potrivit unor surse, incendiul a fost pus ulterior crimei. Alte două persoane au ajuns cu arsuri, la spital. Bărbatul, care era cu zece ani mai în vârstă decât soția sa, ar fi mărturisit deja fapta.

Totul a început după o ceartă aprinsă între o femeie de 60 de ani și soțul ei, mai în vârstă cu zece ani. Cei doi se aflau în casa fratelui femeii, în comuna Robeasca. Bărbatul, imobilizat la pat, fusese vizitat de sora și cumnatul său, care veniseră tocmai de la Timișoara pentru a-l îngriji.

Venind în grabă, sătenii l-au găsit pe soțul victimei într-o anexă, iar în casă se aflau bărbatul imobilizat la pat și sora acestuia. Proprietarul a fost salvat din locuința cuprinsă de flăcări, suferind arsuri superficiale, însă femeia era deja decedată.

Soțul ar fi mărturisit în fața anchetatorilor că el și-a ucis soția, după care a stropit cu benzină în jur și a dat foc casei.

A vrut să șteargă urmele crimei?

Procurorii au deschis un dosar penal cu privire la săvârşirea infracţiunii de omor, după ce au apărut indicii că persoana găsită carbonizată în urma unui incendiu izbucnit luni, la o locuinţă din localitatea buzoiană Robeasca, ar fi fost victima unei infracţiuni.
În urma cercetărilor la faţa locului, anchetatorii suspectează că femeia în vârstă de aproximativ 60 de ani ar fi decedat ca urmare a unui incendiu iniţiat de soţul acesteia, pe fondul unor discuţii în contradictoriu, fiind luate în calcul mai multe variante.

„Primele indicii arată că o persoană a dat foc casei unde se afla soţia, a fost găsit un cadavru carbonizat iar autorul ar fi soţul femeii. A fost deschis un dosar penal pentru omor. La faţa locului s-a deplasat o echipă de cercetare formată din poliţişti, criminalişti, potrivit procedurii. O variantă ar fi că ar fi fost ucisă şi apoi incendiată. Ancheta va stabili ulterior ceea ce s-a întâmplat”, a precizat, pentru AGERPRES, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Buzău, Valerică Văsii.

Fratele și cumnata victimei au ajuns la spital

O femeie a fost găsită carbonizată şi alte două au fost transportate la spital în urma unui incendiu izbucnit, luni, la o locuinţă din localitatea Robeasca.

Potrivit Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Buzău, la faţa locului au intervenit două autospeciale de stingere cu apă şi spumă, o ambulanţă SMURD şi două ambulanţe aparţinând Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ), dintre care un echipaj cu medic.

„Incendiul a surprins în locuinţă trei persoane, două dintre acestea (…) au fost scoase de cetăţenii prezenţi la faţa locului, până la sosirea pompierilor, cea de-a treia fiind găsită carbonizată. Incendiul s-a manifestat generalizat pe o suprafaţă de aproximativ 80 de metri pătraţi”, a transmis ISU Buzău.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *