Prima pagină » National » O femeie a murit în timp ce se ducea spre o înmormântare fiind accidentată de un tractorist băut
O femeie a murit în timp ce se ducea spre o înmormântare fiind accidentată de un tractorist băut

O femeie a murit în timp ce se ducea spre o înmormântare fiind accidentată de un tractorist băut

08 iun. 2022, 10:37, 1 ,
BZI.ro, în National

Tragedie pe o şosea din judeţul Teleorman unde o femeie a murit după ce a fost acroşata de un tractorist băut. Tractoristul a mai acroşat un bărbat care a fost rănit grav. Femeia se deplasa la o înmormântare.

România este una dintre cele mai sângeroase țări din Europa atunci când vorbim despre accidentele rutiere mortale. România rămâne țara din Uniunea Europeană cu cele mai multe accidente soldate cu victime – 85 la un milion de locuitori. România trebuie să investească masiv și urgent în soluții pentru siguranța rutieră

O femeie a murit după ce a fost accidentată de un tractorist băut

Accidentul rutier s-a produs pe DN52, intre localitățile Furculești și Crângu din judeţul Teleormat. O femei a murit după ce a fost accidentată de un tractorist băut. Femeia era domiciliată în București şi se deplasa la o înmormântare din zonă. Poliţiştii rutier au constatat faptul că un bărbat în vârstă de 62 de ani care se afla la volanul unui autoturism a intrat în coliziune cu un tractor care avea o semiremorcă. Tractorul era condus de un bărbat în vârstă de 53 de ani ce era domiciliat în comună Bogdana.

Impactul a fost deosebit de grav, iar o femeie în vârstă de 53 de ani care era pasageră în autoturism a murit. Şoferul maşinii a fost rănit grav şi a fost transportat la o unitate medicală. Poliţiştii i-au testat pe cei doi, iar concluzia a fost cea că tractoristul băuse, având 0,24 mg/l alcool pur în aerul respirat. Totuşi, şoferul autoturismului nu consumase băuturi alcoolice. Martorii povestesc că maşina a intrat în coliziune cu tractorul care era încărcat cu baloți şi care nu avea niciun semn luminos. În urma impactului violent, zeci de baloţi şi bucăţi din maşina au fost aruncate la zeci de metri.

România stă prost la capitolul conducere prudentă

Statisticile făcute în ultimii ani plasează România pe o poziţie fruntaşă a accidentelor rutiere mortale. An de an, în țară, îşi găsesc sfârșitul sute, mii de cetățeni. Motivele pentru care aceştia mor sunt multiple. Consumul de alcool, neatenția, sau consumul de droguri, sunt câteva dintre aceste motive. Poate cel mai grav accident rutier mortal care s-a produs în ultimele luni în țară a fost pe raza judeţului Iași unde 7 persoane au murit după ce un microbuz a intrat în coliziune cu un echipaj medical.

Accidentul rutier de la Bălţaţi a lăsat o pată de sânge pe şoselele din judeţ, iar familiile celor decedați suferă în continuare. Un tânăr de 30 de ani aflat la volanul unui TIR a intrat într-o depășire, pe 1 februarie 2022 și în curbă a pierdut controlul asupra volanului. A intrat într-o ambulanță, iar în urma impactului a pătruns pe contrasens și s-a izbit de un microbuz în care se aflau șase persoane

Așadar, faptul că femeia a murit după ce un autoturism a intrat într-un tractor ar trebui să declanșeze acţiuni ale oamenilor legii, acţiuni de prevenție dar și acţiuni de control.

Comentarii

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *