Prima pagină » National » O femeie a murit cu infecție nosocomială Clostridium după ce a fost plimbată între spitale
O femeie a murit cu infecție nosocomială Clostridium după ce a fost plimbată între spitale

O femeie a murit cu infecție nosocomială Clostridium după ce a fost plimbată între spitale

09 oct. 2020, 15:59,
în National

Zilele acestea, o femeie din Prahova a decedat după ce a fost plimbată toată noaptea între spitale. Victima, de 66 de ani, se afla în refacere după ce fusese infectată cu coronavirus. Avea, de data aceasta, în corp o bacterie extrem de des întâlnită în spitalele din România, şi anume Clostridium Difficile. Ea a murit cu infecție nosocomială Clostridium.

Pe 12 septembrie, medicii au diagnosticat-o cu SARS-CoV-2. După 16 zile au externat-o din secţia de Boli Infecţioase, ca fiind vindecată. După numai câteva zile, Cecilia Pavel a început să aibă probleme digestive şi febra destul de mare. În urma analizelor efectuate la spital, s-a constatat că avea în organism o bacterie periculoasă. Familia decedatei consideră că bacteria a fost luată din spital. Victima a ajuns la spitalul non-Covid din Băicoi, dar starea i se agravase deja.

„Începând cu ora 8 seara, mama ne-a tot sunat sistematic, delira. Spunea că îi este sete şi nu este nimeni lângă ea să îi dea apă. Disperaţi, am încercat pe toate căile să luăm legătura cu spitalul. S-au dus la mama, au găsit-o cu tensiunea foarte scăzută”, a afirmat Bogdan Pavel, fiul femeii decedate.

Transfer cu probleme la Spitalul Județean Ploiești

Ca urmare a agravării stării ei de sănătate, medicii de acolo au dispus transferul la Spitalul Judeţean Ploieşti, pentru că acolo exista suport ATI.

„Spitalul Orăşenesc Băicoi nu dispune de suport ATI, nu dispune de laborator noaptea şi nu dispune de Radiologie. S-a încercat transferul pacientei către Spitalul Judeţean Ploieşti”, a declarat Oana Irimescu, manager la Spitalul Orăşenesc Băicoi.

„A ajuns aici, a fost consultată în salvare şi citez, exact aşa cum ni s-a comunicat telefonic de către angajaţii spitalului judeţean, dată retur de unde a venit, exact asta este exprimarea”, a completat băiatul victimei.

În urma consultului de la Ploieşti, medicii de acolo au considerat că nu se justifică internarea în spitalul judeţean şi au trimis-o la Băicoi. Cadrele medicale de acolo însă au retrimis-o la Ploieşti, la o unitate de rang superior, întrucât starea de sănătate a femeii se agrava de la o oră la alta. Din păcate, ajunsă la Ploieşti, femeia a murit. Mai mult, în urma efectuării unui nou test Covid, cu doar 30 de minute înainte de deces, s-a constatat că victima avea iarăşi virusul în organism. Decesul a survenit pe 6 octombrie 2020, cu infecție nosocomială Clostridium.

Familia este hotărâtă să facă sesizare la Colegiul Medicilor. Se bănuiește că și prezentatorul TV Emanuel Isopescu ar fi decedat din cauza unei infecții cu bacterie contractată din spital.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *