Prima pagină » Titlurile zilei » O femeie a fost sfâșiată de o haită de câini în drum spre serviciu: „Am căzut, iar ceilalți au sărit și m-au atacat”. Primarul nu știe de unde vin maidanezii – FOTO

O femeie a fost sfâșiată de o haită de câini în drum spre serviciu: „Am căzut, iar ceilalți au sărit și m-au atacat”. Primarul nu știe de unde vin maidanezii – FOTO

26 apr. 2023, 02:00,
Petronel-Vlăduț Ștefan, în Titlurile zilei

Situație incredibilă în comuna ieșeană Holboca, o femeie a fost sfâșiată de o haită de câini maidanezi când mergea spre muncă. Aceasta era singură pe stradă, însă a reușit să se apere împotriva animalelor care încercau să o sfâșie. Se pare că problema persistă de ceva vreme, iar lumea se plânge că autoritățile locale nu au luat vreo măsură care să dea rezultate

Străzile din comuna Holboca nu mai sunt sigure, o femeie a fost mușcată câinii vagabonzi, iar oamenii se tem să meargă singuri. Animalele își duc veacul pe străzile comunei, umblând în haite după mâncare. Acestea devin extrem de agresive cu oamenii care trec pe lângă ele. Primăria susține că luptă pentru a curăța străzile comunei de câini fără stăpân, însă până acum nu există rezultate vizibile.

O femeie a fost sfâșiată de o haită de câini în timp ce se îndrepta spre serviciu

o poză cu piciorul femeii mușcate

Femeia a fost la primărie pentru a alerta situația, dar nu a primit niciun răspuns

Carmen Gribincea mergea spre muncă, aproape de ora 05:00, când nu era prea multă lume pe stradă, parcurgând drumul singură. Ea face zilnic naveta din satul Holboca spre cartierul Dancu de unde ia tramvaiul pentru a merge la serviciu. Femeia parcurge drumul pe jos, fiind vorba de strada principală, intens circulată. Vineri, 21 aprilie, înainte să ajungă în cartierul Dancu a fost atacată de o haită de câini agresivi care au pus-o la pământ. Femeia a luptat din toate puterile pentru a scăpa din ghearele animalelor.

„Eu fac naveta zilnic prin acest loc, doar că de data aceasta a fost o experiență oribilă. Veneam de la muncă, iar o bună parte din drum o parcurg pe jos, atunci a venit o haită de câini, iar unul dintre ei m-a mușcat de picior. Imediat am căzut, au încercat și ceilalți să mă atace. Unul dintre ei mi-a mușcat telefonul. M-am luptat cu ei și m-am ridicat cât de repede am putut, după care au fugit.

Am avut mare noroc că am scăpat doar cu atât. Le-am arătat și celor de la primărie imaginile cu mine, cum arătam după ce m-au mușcat, pur și simplu nu au zis nimic, doar dau din umeri. Este incredibil ce se întâmplă. Nici măcar nu m-am dus la doctor, pentru că trebuie să ajung la muncă, să îmi pot întreține familia”, povestește Carmen după acest incident.

Astfel de atacuri pot fi extrem de periculoase. Animalele de pe stradă nu sunt controlate medical și pot purta boli ce se transmit prin mușcătură, cum ar fi turbarea, o boală mortală.

Primăria susține că se ocupă de această problemă

o poză cu o haită de câini din Holboca

Primăria susține că nu mai face față la numărul de câini de pe străzi

Autoritățile locale susțin că încearcă să rezolve această problemă de mai mult timp și nu mai găsesc soluții pentru a scăpa de câinii fără stăpân. Se pare că primăria a încheiat două contracte cu o firmă din Vaslui care se ocupă de prinderea câinilor, însă pe străzile din comună nu se observă nicio schimbare. Primăria investește bani publici pentru a combate această situație.

„E o problemă veșnică, apar câini nici nu mai știu de unde. Poate îi lasă cineva, mai există persoane care își lasă câinii liberi. A fost Poliția Locală la ei să-i atenționeze în privința acestor lucruri. Avem contract cu o firmă din Vaslui care se ocupă de înlăturarea câinilor, aceștia vin o dată la 2 sau 3 luni pentru a lua animalele.

Am făcut o campanie de sterilizare, probabil se înmulțesc și de asta apar așa mulți. Din bugetul local dăm bani pentru câini, în loc să facă un parc de joacă, ceva pentru comunitate”, declară Neculai Pamfil, primarul comunei Holboca.

Firma care se ocupă de câinii din Holboca se numește Asociația Sprijină Câinii, iar în 2022 a încheiat două contracte, fiecare fiind în valoare de 75.000 de lei, pentru înlăturarea a 200 de câini din comună.

Rămâne de văzut ce se va întâmpla cu această situație din comuna Holboca. Cert este că o femeie a fost sfâșiată de câinii vagabonzi, iar primăria încă nu are soluții pentru a rezolva problema. Până atunci, oamenii trebuie să fie atenți atunci când se deplasează pe stradă.

Comentarii
  • Asociațiile fundului meu

    Gunoiale de oameni care nici nu știu ce înseamnă sterilizarea și până la cei mai mari mai mari prosti cu înmulțirea controlată

  • În ce zile am ajuns
    Mai rau ca la tara
    Oameni muscati
    Parcuri cacate …..
    Asta datorita iubitorilor de javre care dau mâncare pe la scări
    Sa va mai aud eu cu gura mare ….

  • Dom premar, cam stai degeaba, rusinicăăă

  • Hai înapoi Ceaușescu !

    La iesirea tuturor magazinelor din Dancu se afla 2 caserole.. una cu apa , cealalta cu mancare………. trageti voi concluziile

  • IN comuna ?>??????? pai de unde provin cainii astia??? ca nu strada i-a facut. Aveti case in comuna, aveti curti si va lasati cainii inafara curtilor care se inmultesc fara masura. Nu va sterilizati caiinii si pisicile desi exista campanii gratuite de sterilizare. LOCUITORII COMUNEI AR TREBUI AMENDATI TOTI PENTRU NEGLIJENTA SI RELE TRATAMENTE FATA DE ANIMALE!

  • BRE LOCUITORI DIN COMUNA, ACOLO AVETI CASE NU BLOCURI!!!!! MACAR PUNETI VASE CU APA SI MANCARE ………. CRASMELE SUNT PLINE INCA DE DIMINEATA!!!!!!!!

  • Sunteti nebuni cu pusul mancarii si apei trebuie eutanasiati toti in frunte cu cei care ii protejeaza daca vor ciini sa ii ieie acasa si sa ii tina inchisi,ei sunt mai rai decat cainii!!!!HOOOOO ORDINARILOR CARE II PROTEJATI SI NU PROTEJATI OAMENII!!

  • pt popa: in comune caiinii provin din curtile oamenilor care nu isi sterilizaeaza animalele desi e gratuit!!!!!!! In comune nu exista „caini maidanezi”, ci exista cainii locuitorilor din comune , neglijenti si iresponsabili. Numai beutura e de capu lor. LOCUITORII COMUNELOR UNDE EXISTA CAINI PE DRUMURI, AR TREBUI AMENDATI PENTRU NEGLIJNTA. Medicul veterinar al comunei cu se ocupa ??????????? sau si asta e cu cabinet privat ?!

  • habar n-aveti, da clampaniti. dai mancare javrelor ca sa nu te muste, ba!!! nu ca le duci tu grija. ce altceva sa faci? daca le iei maul iei amenda, sau puscarie. unu a terminat o javra din asta fiindca a muscat-o pe fiica-sa. acu are dosar penal pentru cruzime. mai zi ceva daca poti … asa e cand ai autoritati slabe, dominate de oengeuri lacrimogene (finantate de la buget – tampiti mai suntem!) care cer primarilor sa se lase prostiti si sa nu-si fac datoria fata de oameni.

  • pt Anonim– fiica-sa o fost muscata fiindca taica-su nu o invatat copchilu cum sa se comporte cu animale , caini….copchii needucati de parinti

  • unde sunt iubitorii de animale?

  • Sunt cu totii inciotati de dulaii protejati, si ei si tot neamul lor. Amin

  • 1. Sunteti unii din voi niste tarani care va lasati cainii nesterilizati si apoi ii aruncati in drum si pe urma va plangeti ca va musca.
    2. Care mortii vostri e problema ca pune cineva o gura de apa la animale? voua nu va e sete niciodata? sclavilor. numai voi vreti sa traiti pe pamant.
    3. Sa va Dau cald in gura!

  • Tomesteanu cel pr0 ST

    De ce intrebi? vrei sa le-o 5ugi si nu stii cum sa ceri?

  • Acești câini nu au căzut din cer.
    De ce nu se sterilizează?
    De ce nu se aplică legea privind abandonul?
    Este lege, trebuie aplicată de către primari.
    Câinii nu au nici o vină, punct.

  • Pentru POPA si altii ca el din evul mediu

    Pentru Popa si alti frustrati ca el..ba baiatule, de unde iesiti ma? Voi va vedeti cat sunteti de frustrati? Voi chiar aveti impresia ca numai voi sunteti pe fata pamantului si restul vietatilor trebuie ucise, trebuie insetate si infometate. Ca asa vreti voi, buricul pamantului. BA! Reveniti-va oleaca. Din cauza astora ca voi suntem unde suntem. Ca voi sa faceti ceva bun pe fata pamantului, nu siti decat sa distrugeti tot ce va iese in cale. Animale, alti oameni, tot…sunteti niste distrusi bai! Cum va puteti uita in oglinda si sa fiti multumiti de voi? Jegurilor!

  • Ce texte baga domn primar…Da nu stiu de unde au aparut maidanezii.Cum ai intreba cat e pretul la faina si iti spune pretul la ciuperci.E fraiera femeia daca nu isi scoate certificat medico legal si da in judecata primaria.Ia sa vedeti pe domn primar ce ,,curatenie,,face in maidanezi dupa ce plateste vre-o suta de mii de euro de-o sa-l usture bucile..

  • ONG-urile pentru protectia animaleleor ar trebui sa raspunda de toti cainii/animalele fara stapan, sa le ofere conditii civilizate si sa raspunda de faptele animalelor, orice incalcare puscarie pe viata. altfel sa inchida gura ca de mancat c***at oricine e capabil, ori iti asumi pe deplin raspunderea ori dispari sii lasi pe altii sa faca ordine o data pt totdeauna. (din ce stiu chinezii au nevoie de caini)

  • Ceausescu ii face curele, papuci si sapun, in tara te mananca animalele cand te duci dupa lapte si paine. vai CUTU CUTU! CUTU CUTU te lasa fara membrii de familie, din cauza ca sunt animel teritorialiste. isi apara teritoriul! cainii se musca si se omoara intre ei cand le calca cineva teritoriul daramite un om… il face harcea parcea. sunt oameni care au sfarsit mutilati sau omorati cu toate ca au avut grija de acele patrupede o viata. asa ca lasati-o mai moale cu CUTU CUTU si da-ti drumul la BRACONIERI! saracii oameni le ruginesc gloantele pe teava, dati drumu la BRACONIERI! ciori, matze, caini, porumbei, tras din plin!!! pac! pac! pac! pac! pac! pac! pac! pac! pac! pac! pac! pac!

  • Încă se mai moare sau ești mâncat de viu pe străzi în România …. În ce țară din lume se mai întâmplă asta ? și mai vrem și în schengen

  • Urăsc reporterii mincinosi

    Aspectele sunt reale, dar sunt preluate de pe Facebook….reporterul fura curent și a furnizat o informație super verificată……cum sa scrii vineri 21 Aprilie când femeia asta e plecată de o luna și jumătate din tara…mâncați cacat cu tona…reporteri de 2 lei bucata
    Aspectele au avut loc prin luna Februarie ac

  • În ce zile am ajuns
    Mai rau ca la tara
    Oameni muscati
    Parcuri cacate …..
    Asta datorita iubitorilor de javre care dau mâncare pe la scări
    Sa va mai aud eu cu gura mare ….

  • Pentru Anonim

    Ăla cu Pac pac in ciori și altele..prima data As zice sa începem cu totii sa facem pac pac cu mă ta ! 😡

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *