Prima pagină » Actualitate » O femeie a fost muşcată de o viperă în munţii Făgăraş, după ce a făcut o greșeală banală
O femeie a fost muşcată de o viperă în munţii Făgăraş, după ce a făcut o greșeală banală

O femeie a fost muşcată de o viperă în munţii Făgăraş, după ce a făcut o greșeală banală

09 iul. 2022, 12:00, 3 ,
în Actualitate

O femeie a fost muşcată de o viperă în Munţii Făgăraş, în zona Cascadei Capra.

Salvamont Argeş a intervenit imediat pentru salvarea victimei. Tânăra era într-o zonă de picnic când a mers la un pârâu să se spele pe mâini și nu a observat șarpele. Vipera a mușcat-o de gambă.

”Persoană muşcată de viperă în Munţii Făgăraş, în zona Cascadei Capra. Intervine echipa de salvatori montani aflată în serviciu la Baza de salvare montană Cota 2000 împreună cu echipajul SMURD”, au transmis cei de la Salvamont.

Este vorba despre o femeie în vârstă de 29 de ani, care a fost preluată pentru a fi transportată de urgenţă la spital.

„În momentul preluării, victima era conştientă, stabilă hemodinamic şi cooperantă. Pe drum, salvatorii s-au întâlnit cu un echipaj al SAJ, care a preluat victima şi o transportă la spital pentru a i se administra medicamentaţia necesară”, a precizat sursa citată.

Comentarii
  • șarpe =/= viperă

  • Tot nu ni se spune care e ”greșeala”. S-ar părea că era cu țurloaiele goale și că nu s-a uitat atent pe unde calcă. Între noi fie vorba, degeaba se uita, dacă acolo era vegetație abundentă- n-ai cum să vezi ce se ascunde. De aia se tot spune montaniarzilor autentici: pantaloni lungi și bocanci cu carâmb înalt. Iar în mână un băț lung, cu care să bați iarba sau tufele, mai ales dacă ai dubii că acolo s-ar putea ascunde ceva. În privința evoluției victimei – depinde. De starea de sănătate/ alte boli asociate, inclusiv de cât venin a injectat reptila. Au fost cazuri pe Vaser când victimele, deși au ajuns la spital și li s-a administrat serul, n-au supraviețuit. Aceiași poveste: picioarele neprotejate.

  • Foarte bine i-a facut !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *