Prima pagină » Actualitate » O femeie a decedat după o operație într-un spital din Târgu-Jiu. Chirurgul ar fi primit mită pe care a dat-o înapoi după decesul pacientei!
O femeie a decedat după o operație într-un spital din Târgu-Jiu. Chirurgul ar fi primit mită pe care a dat-o înapoi după decesul pacientei!

O femeie a decedat după o operație într-un spital din Târgu-Jiu. Chirurgul ar fi primit mită pe care a dat-o înapoi după decesul pacientei!

15 sept. 2023, 09:54,
în Actualitate

Un chirurg este acuzat de malpraxis și de luare de mită după ce o femeie a decedat după o operație într-un spital din Târgu-Jiu. Pacienta în vârstă de 51 de ani a decedat, în urma unei operaţii de ocluzie intestinală. Medicul Gheorghe Neață le-a spus aparţinătorilor că operația a fost reuşită, dar femeia a murit după 20 de ore, la terapie intensivă. Rudele pacientei susțin că i-au oferit doctorului și bani pentru a se asigura că intervenția chirurgicală merge bine. Oamenii spun că suma le-a fost returnată după ce femeia s-a stins la câteva ore de la operație. Medicul neagă acuzațiile.

O femeie a decedat după o operație într-un spital din Târgu-Jiu

Diana, o femeia în vârstă de 51 de ani, a fost dusă la unitatea de primiri urgenţe din Târgu Jiu luni, 11 septembrie 2023, unde medicul i-a pus diagnosticul de ocluzie intestinală. Deoarece starea pacientei era gravă, medicul Gheorghe Neață a decis să intervină de urgenţă. Femeia a fost băgată în sala de operaţii, intervenţia chirurgicală durând aproape 7 ore.

După operație, medicul a transmis familiei că femeie este bine şi că operaţia a reuşit. După aproape 20 de ore, femeia a intrat în stop cardio-respirator, medicii au resuscitat-o zeci de minute însă zadarnic.

Medicul ar fi luat mită și nu este pentru prima dată când face asta.

Familia femeii a depus plângere, acuzând medicul de malpraxis dar şi de luare de mită.

Ginerele femeii a susținut că i-ar fi dat medicului chirurg 500 de lei înainte de operaţie, bani pe care doctorul i-ar fi restituit după ce femeia a decedat. Medicul a negat toate aceste acuzaţii.

„Domnul doctor ne-a asigurat că totul e bine, operația a ieșit bine, ne vedem a doua zi. Atunci ne-am dus, i-am dat o mică atenție domnului doctor, 500 de lei. Nu ne-a cerut, a acceptat suma de bani”, a declarat Alin Luculescu, ginerele pacientei.

După ce femeia a decedat și familia l-a amenințat pe medic că depune plângere, Gheorghe Neață ar fi încercat apoi să convingă rudele să nu depună plângere.

„A vrut să-mi dea scutirea de autopsie, m-a chemat în birou acolo, mă tot lua în brațe, insistând în continuu, mi-a băgat în buzunar suma pe care i-o dădusem atunci seara și după am plecat”, a menționat Alin Luculescu.

Medicul a susținut că nu a greșit cu nimic și nici nu a luat bani înainte de operație, de la familia femeii.

„Este o lucrătură, este clar! Nu pot să vă spun mai mult. Nu am făcut nicio greșeală, fără discuție, absolut nicio greșeală! Nici vorbă să fi luat bani!”, a menționat medicul Gheorghe Neață.

După ce o femeie a decedat după o operație într-un spital din Târgu-Jiu, medicul acuzat nu ar fi la prima abatere. Acesta mai este judecat în prezent în două dosare diferite, pentru luare de mită şi pentru ucidere din culpă, asta după ce o femeie de 40 de ani a murit din cauza unor complicaţii care au apărut în urma unei intervenţii chirurgicale.

Comentarii
  • Toți cer și iau bani, chirurgi, anesteziști, etc. altfel nici nu se uită la tine. Inclusiv la IRO, unde sunt oameni pe moarte iau rapanosii de medici, dar-ar cancerul în ei de parveniți!!! Au venituri de mii de euro și nu le mai ajunge!!!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
07 august 2024
07 august 2024