Prima pagină » National » O fată în vârstă de 12 ani din Târgoviște a fost obligată să întrețină relații sexuale cu doi bărbați
O fată în vârstă de 12 ani din Târgoviște a fost obligată să întrețină relații sexuale cu doi bărbați

O fată în vârstă de 12 ani din Târgoviște a fost obligată să întrețină relații sexuale cu doi bărbați

08 iun. 2021, 10:54,
Alexandru Ifrim, în National

Un caz şocant a avut loc într-o comună din Târgovişte, acolo unde o minoră a fost luată cu forţa şi obligată să întreţină relaţii sexuale cu doi bărbaţi. Minoră a vorbit cu cei doi bărbaţi pe o reţea de socializare şi au stabilit să se întâlnească. Cei doi au fost indetificati, aceştia având vârsta de 35 de ani respectiv 17.

Cei doi agresori au fost reţinuţi pentru 24 de ore sub aspectul de săvârşirea infracțiunii de act sexual cu un minor, aceştia au fost bănuiţi că în data de 6 iunie 2021, între orele 16:06 şi 20:30, în comunele Aninosa și Răzvad, ar fi întreținut acte sexuale cu victima.

Poliţiştii din cadrul Municipiului Târgovişte au aflat de această faptă chiar de la victimă, aceasta făcând un apel la numărul unic de urgenţă 112 şi a spus că a fost obligată să întreţină relaţii intime cu 2 bărbaţi.

În judeţul Iaşi s-au înregistrat 300 cazuri în primele 6 luni ale anului

Conform celor de la DGASPC (Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului) Iași, în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2020, au avut loc 308 cazuri în care copii au fost abuzaţi. Cu un an în urmă tot în aceeaşi perioadă s-au înregistrat 177 de cazrui, iar numărul din 2020 fiind aproape dublu. Neglijența repetată, agresiunile psihice și sexuale sunt cele mai întâlnite forme de abuz la care sunt supuși copiii din județul Iași. Pentru cazurile de agresiune sexuală, fizică, dar și emoțională se impune instituționalizarea în regim de urgență a victimelor.

„În structura DGASPC Iași funcționează Centrul de Servicii Sociale în regim de Urgență, care are în componență Centrul de primire în regim de urgență Iași, unde am încadrat 14 beneficiari până la data de 30 iunie 2020. Totodată, am reușit până la aceeași dată să încadrăm, în Centrul Rezidențial «Sf. Mina» un număr de șase beneficiari”, au specificat reprezentanții DGASPC Iași.

Telefonul copilului este tot mai des folosit

Zilnic Telefonul Copilului primeşte zeci chiar şi sute de cererei de ajutor din partea minorilor abuzaţi. Pentru sesizarea cazurilor de abuz, neglijare și exploatare a copilului, numărul de telefon este 983 pentru DGASPC Iași sau 116 111 pentru Asociația Telefonul Copilului.

Oraşele care se afla în topul celor mai multe apeluri la Asociaţia Telefonul Copilului sunt făcute din zona Moldovei. Tot mai mulţi minori suna disperaţi la număr uni pentru sesizarea cazurilor de abuz, nglijare şi exploatare a copilului. Din România, regiunea Moldovei se afla pe locul 2 în topul sesizărilor la Telefonul Copilului, după Muntenia.

„Primim sute de apeluri, dar nu toate sunt cazuri. Noi lucrăm cu autoritățile locale. Cazurile grave sunt redirecțioante către autoritățile competente. În anul 2020 am avut 102.458 de apeluri, comparativ cu 2019, când au fot 82.038 de apeluri. Moldova are un procent de sesizări de 22,3 la sută. Pe primul loc este Muntenia, cu un procent de 25 la sută, nu este o diferență mare. Din dorință de comunicare, durata apelurilor a crescut! Dacă în 2019 un apel cu un copil dura între 10-15 min, în 2020 durata medie a unui apel a fost de 35-45 de min. Asistenții sociali și psihologii angajați sunt bine pregătiți pentru a face față oricărei situații”, a declarat Cătălina Surucel, președintele Asociației Telefonul Copilului.

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *