Prima pagină » Local » O farmacie din Iași, în război cu o companie de publicitate! Incendiul care a izbucnit în magazinul Lidl Galata putea produce o tragedie! Focul a izbucnit de la un panou publicitar! GALERIE FOTO (Exclusiv)

O farmacie din Iași, în război cu o companie de publicitate! Incendiul care a izbucnit în magazinul Lidl Galata putea produce o tragedie! Focul a izbucnit de la un panou publicitar! GALERIE FOTO (Exclusiv)

04 mai 2021, 02:00,
Ciprian Nedelcu în Local

O farmacie ce își are sediul în magazinul Lidl Galata a cerut despăgubiri în instanță de la o firmă de publicitate. Magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins acțiunea formulată de SC A&B Pharm Corporation SA în contradictoriu cu SC Techno Fusion SRL. Războiul dintre farmacie și firma de publicitate a izbucnit de la un incendiu ce a avut loc la magazinul Lidl din zona Galata

Un incendiu care a izbucnit de la un panou publicitar la magazinul Lidl Galata a generat un adevărat război în instanță! O companie farmaceutică, ce își are sediul în cadrul magazinului Lidl Galata, a cerut daune de la o firmă de publicitate! Focul a pornit de la un panou publicitar montat deasupra intrării în farmacie.
Însă magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au respins recent acțiunea formulată de SC SC A&B Pharm Corporation SA în contradictoriu cu SC Techno Fusion SRL.

„Instanța respinge, ca neîntemeiată, acțiunea civilă exercitată de reclamanta SC A&B Pharm Corporation SA, în contradictoriu cu pârâta SC Techno Fusion SRL. O obligă pe reclamantă să îi achite pârâtei cheltuieli de judecată în cuantum de 9.000 de lei”, au precizat judecătorii ieșeni.

De remarcat este faptul că decizia nu e definitivă, aceasta putând fi contestată.

Societatea A&B Pharm Corporation SA a dat în judecată Techno Fusion SRL, după incendiul de la Lidl Galata

Procesul dintre A&B Pharm Corporation SA și Techno Fusion SRL a început pe data de 10 mai 2019. Prin cererea depusă la instanță, reclamanta a solicitat obligarea firmei Techno Fusion SRL la plata sumei de 54.214 lei, reprezentând contravaloarea prejudiciului cauzat ca urmare a incendiului din 25 mai 2016 produs la sediul farmaciei aflat în magazinul Lidl, din zona Galata, municipiul Iași.

„Am încheiat cu pârâta contractul-cadru de execuție și furnizare a unui panou publicitar cu tehnologie LED pe 19 aprilie 2016, prin care SC Techno Fusion SRL s-a obligat să furnizeze și să monteze, la sediul farmaciei noastre situată în incinta magazinului Lidl un panou publicitar monocolor preprogramabil cu tehnologie LED tip C. Lucrările au fost finalizate de pârâtă pe 17 mai 2016, însă au fost realizate defectuos, fiind cauza unui incendiu ce a avut loc pe 25 mai 2016 și care a cauzat spațiului farmaciei și magazinului Lidl un prejudiciu în cuantum total de 54.214 lei”, au menționat reprezentanții farmaciei în fața judecătorilor ieșeni.

Ce au spus reprezentanții firmei care a montat panoul publicitar la magazinul Lidl

Reclamanții au adăugat că valoarea prejudiciului este reprezentat de valoarea lucrărilor de refacere a imobilului deteriorat executate de o firmă de construcții în baza contractului din 7 iunie 2016, încheiat cu Lidl.

„S-a stabilit, fără echivoc, culpa societății pârâte atât de către reprezentanții ISUJ Iași, cât și de două societăți specializate. Cauza incendiului a fost identificată ca fiind legăturile necorespunzătoare efectuate de către reprezentanții pârâtei SC Techno Fusion SRL în doza de legături între cablul de alimentare preexistent și cablul de alimentare a siglei luminoase și a panoului publicitar tip cruce. Am achitat integral prejudiciul în cuantum de 54.214,80 lei, subrogându-ne în drepturile locatorului în vederea recuperării prejudiciului”, au subliniat cei de la A&B Pharm Corporation SA.

De cealaltă parte, reprezentanții SC Techno Fusion SRL au cerut respingerea acțiunii, ca neîntemeiată. În opinia acestora, înscrisurile întocmite de reprezentanții ISUJ Iași și a celor două firme care au analizat cauzele incendiului conțin mențiuni eronate.

„În sarcina noastră nu poate fi reținută vreo culpă cu privire la producerea incendiului, vinovate de producerea incendiului fiind societățile care au efectuat lucrarea electrică de amplasare a panoului inscripționat «Oxygen», respectiv producătorul acestui panou. Sursele ce alimentau respectivul panou publicitar prezentau cabluri neizolate corespunzător, putându-se observa firele de cupru neacoperite cu plastic”, au subliniat cei de la SC Techno Fusion SRL.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *