Prima pagină » Local » O familie din Iași a pierdut munca de o viață într-o singură noapte. Un incendiu produs de un calculator defect le-a distrus casa pentru care au făcut un împrumut la bancă

O familie din Iași a pierdut munca de o viață într-o singură noapte. Un incendiu produs de un calculator defect le-a distrus casa pentru care au făcut un împrumut la bancă

17 nov. 2020, 02:00,
Alexandra Abonicesei în Local

În pragul iernii o familie din Iași este greu încercată de viață. Un incendiu produs de supraîncălzirea sistemului de supraveghere video a mistuit casa ca o torță. Soția, cei doi copii și bunicul care locuia împreună cu aceștia au reușit să iasă la timp, însă nu au mai putut salva nimic, nici măcar documentele

Un incendiu a pornit sâmbătă, 14 noiembrie 2020, la o locuință din localitatea Holboca, județul Iași, și a lăsat o familie cu doi copii, în pragul iernii, fără un acoperiș deasupra capului. În momentul incendiului, la parter se aflau soția și cei doi copii, alături de bunicul lor, care din fericire au reușit să iasă la timp. Mihai Atasiei se afla la muncă atunci când soția acestuia l-a contactat telefonic. Douăzeci de minute mai târziu focul mistuise deja totul.

„Erau acasă cele două fetițe de cinci și șapte ani, alături de tatăl de 78 de ani și de soție. Nu au reușit să salveze nici poșeta cu actele ei, ale casei, ale copiilor. Doar au reușit să iasă din locuință la timp. O să trecem peste iarnă la o soră de-a soției care locuiește în Tomești”, a povestit Mihai Atasiei, ieșeanul care a pierdut locuința în urma incendiului.

Incendiul a pornit de la dispozitivul de înregistrare a imaginilor surprinse pe camerele de supraveghere

Munca de o viață a celor doi ieșeni a fost mistuită de flăcările care au pornit de la etajul locuinței, acolo unde se afla înregistratorul camerelor de supraveghere. Din cauza faptului că în camera în care era amplasat dispozitivul nu a fost realizat și un sistem de ventilație, acesta s-a supraîncălzit și imediat mansarda a luat foc.

„S-a supraîncălzit DVR-ul, mai exact acel aparat care înregistrează imaginile surprinse pe camerele video, sus la mansardă. Acolo totul era căptușit cu material PVC, și acoperișul, fară un sistem de ventilație, s-a înfierbântat. Îl deconectam când nu eram acasă, doar noaptea era deschis. Sâmbătă dimineață trebuia să mă întorc mai devreme și oricum aveam treabă sus în birou, unde îl amplasasem de câteva zile.

Înainte de ora prânzului am primit telefon de la soție, era prea târziu, totul sus era din material lemnos și PVC, două camere cu materiale inflamabine, iar imediat podeaua din lemn și grinzile de la mansardă s-au prăbușit peste parter. În douăzeci de minute am ajuns acasă și erau o mașină de pompieri, o ambulanță, după au mai venit încă două mașini de pompieri. Nu am reușit să salvăm ceva, dar măcar am scăpat și nu s-a extins la vecini”, a mai povestit cu greu Mihai Atasiei.

Cei doi ieșeni vor plăti casa mistuită de flăcări pentru încă douăzeci de ani

Cei doi ieșeni au decis să ia un credit ipotecar în urmă cu 11 ani pentru a-și construi casa, în valoare de 23.000 de euro, pentru care mai au de plătit încă douăzeci de ani. Toți banii investiți în locuință, în laptopurile copiilor și calculatorul pentru serviciu, în electrocasnice și multe altele au ajuns scrum. Au rămas și fără proviziille pentru iarnă, pentru care au muncit în grădină în acest an.

„E foarte greu… ai pierdut lucrurile de care te-ai atașat de atâția ani, mă ocupam în timpul liber de amenajare. Așa că, în urmă cu puțin timp, am făcut la mansardă un birou, în care să mai pot lucra la calculator și eu, și fetițele mele. Am mutat atunci și dispozitivul de supraveghere video la mansardă și aveam mereu grijă să nu îl las mai multe de o noapte în funcțiune pentru că știam că se înfierbântă. Temelia și pereții din cărămidă au mai rămas.

Suprafața de pământ unde am gospodăria am ipotecat-o. Pentru casă nu aveam asigurare. Soția are 42 de ani și lucrează în confecții și câștigă un salariu minim pe economie, eu sunt operator la RCS. Casa am construit-o în urmă cu 11 ani și atunci am luat creditul ipotecar și plătim 250 de euro lunar pe care o să continui să îi plătesc încă 20 de ani, adică până împlinesc 72 de ani fiindcă așa mă încadrez în condițile impuse pentru un astfel de credit”, a povestit ieșeanul cu ochii în lacrimi.

Cei care doresc să le acorde un ajutor o pot face în contul bancar afișat: titular cont – ATASIEI MIHAI
IBAN
RO27BACX0000001621469000 – Banca Unicredit

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`