Prima pagină » Local » O familie din Cucuteni are nevoie de ajutor! Patru copii trăiesc în niște condiții greu de imaginat! – GALERIE FOTO/VIDEO

O familie din Cucuteni are nevoie de ajutor! Patru copii trăiesc în niște condiții greu de imaginat! – GALERIE FOTO/VIDEO

07 dec. 2022, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

Patru copii trăiesc în niște condiții greu de imaginat, deoarece părinții nu-și permit mai mult decât atât, din cauza faptului că nu au un loc de muncă stabil! Șase suflete locuiesc într-o singură încăpere și încearcă să trăiască de pe o zi pe alta. În ciuda traiului greu pe care îl duc, copiii și-au amenajat un locușor pentru a le aduce o bucurie în preajma sărbătorilor de iarnă

O familie cu patru copii din Cucuteni trăiește înghesuită într-o singură cameră, iar condițiile dificile par că nu se mai termină niciodată, pentru că nu își permit nici măcar recondiționarea locului în care dorm. Ionela și Cătălin Gâlcă sunt căsătoriți de aproximativ 10 ani, însă nu au posibilitatea de a le oferi celor patru suflete nevinovate o copilărie lipsită de griji.

 poza cu un baietel cu surioara in brate

Băiatul cel mai mare are grijă de ceilalți frați și încearcă să se bucure împreună de fiecare bomboană, pe care o primesc

Patru copii trăiesc în niște condiții greu de imaginat! Părinții strigă după ajutor

o poza cu bucataria familie Galca

Șase suflete trăiesc înghesuite într-o cameră și în hol și-au amenajat o mică bucătărie

Cei patru copii ai familiei Gâlcă trăiesc în niște condiții grele, iar părinții nu au posibilitatea de a le oferi un trai mai bun. Aceștia nu au un loc de muncă stabil și singurele surse de venit pe care se bazează întreaga familie sunt alocațiile celor mici.

„Mai merg la muncă, cu ziua, în sat. Nu am un loc de muncă stabil, pentru că sunt încurcat cu ANAF. Și eu, și soția mea. Trăim cu toții din alocațiile copiilor și ne mai ajută lumea din sat! Din păcate e foarte greu! Ne-am mai descurcat până acum, dar e mai greu cu alimentele”, povestește Cătălin, tatăl copiilor.

Deși cel mai mare băiat este fiul vitreg al bărbatului, aceștia conviețuiesc într-o încăpere și încearcă să trăiască așa cum pot. Copiii și-au aranjat jucăriile și au pus niște decorațiuni prin casă, care să le aducă o bucurie de sărbători și să nu fie diferiți față de ceilalți colegi de-ai lor.

„Am făcut bradul și îl ținem acolo. Și-au pus jucăriile pe unde au apucat. Acum trebuie să mai vedem cum facem loc, ca să încăpem mai bine. Căsuța este a noastră, am făcut-o așa cum am putut. Trebuie să o refacem… Pe afară a căzut toată vopseaua, se mai face igrasie, dar acum nu ne permitem să le facem”, mărturisește bărbatul.

o poză cu bradul copiilor din Cucuteni

Copiii au primit un brăduț și au pus niște decorațiuni, și visează că vor primi o bucurie de Crăciun

Singura bucurie a copiilor a fost cadoul primit de la biserică

 o poză din curtea familiei Gâlcă

Familia Gâlcă se simt neputiincioși în fața copiilor, pentru că nu au posibilitatea de a le oferi o copilărie lipsită de griji micuților

Cei doi părinți nu și-au permis să le cumpere cadouri copiilor și singura lor bucurie a fost făcută de către preotul din Cucuteni, care a fost moșul tuturor micuților credincioși.

„Noi mergem mereu la biserică, ne mai ajută părintele. Copiii au primit de Moș Nicolae, de la părinte, un pachețel și au fost foarte fericiți. Nu avem bani să le cumpărăm ce își doresc, dar se bucură oricând. La școală le dau mereu gem cu pâine sau ce avem prin casă”, adaugă Cătălin.

Acești copilași nu îndrăznesc să viseze la o altfel de viață și s-ar bucura dacă ar simți copilăria de care doar au auzit. Un vecin de-al familiei Gâlcă susține că și-ar dori ca cele patru suflete nevinovate să aibă parte de un trai mai bun, însă, din cauza situației familiare, părinții nu au puterea de a le oferi o copilărie decentă.

„E greu cu ei. Îmi doresc să simtă și ei că sunt copii. Să mănânce bine, să stea într-un loc diferit și să iasă în oraș, să vadă ceva unic”, destăinuie unul dintre vecinii familiei Gâlcă.

Alocațiile copiilor nu le ajung nici măcar pentru a trăi de pe o zi pe alta și, din cauza lipsurilor mari, se simt neputincioși în fața celor mici. Cei patru micuți sunt Gabriel, în vârstă de 14 ani, Alexandra de 9 ani, Alexandru de 6 ani și surioara lor mai mică, Daria, de doar 5 luni.

Cei patru copii trăiesc în niște condiții greu de imaginat, însă, în pofida acestui lucru, le place să-și petreacă timpul la școală, respectiv grădiniță.

Comentarii
  • Probabil că ar fi trebuit să muncească amîndoi mai mult și să folosească prezervative mai des dacă tot trăiesc întro magazie

  • Și Asistenta sociala de la primărie ce face? Dar protecția copilului care se lauda ca are colaborări cu ONG-uri de renume? Doar hârtii din birouri? Cum sa lași copiii în asa condiții?

  • Nu este rău comentariul tă copilaşi sunt o binecuvântare de la Dumnezeu dat totuşi totul trebuie gândit cu cap nu ai condiți nu le poți oferi copilaşilor condiți mai bune o viață mai bună şi dreptul la educație la şcoală dar copilaşi fac foarte mulţi oameni inconştienți

  • Ce trebuia sa faca ,acum nu mai are importanta. Ar fi bine daca am putea ajuta fiecare cu cate ceva,in loc de comenatrii .Publicati niste date de contac sa ii putem ajuta cu cate ceva.

  • Este de munca în lași, doar sa vrei sa muncești! Dar dacă lenea ii cucoana mare…… Așteaptă pomană doar, ca i mai ușor. Copiii n au nici o vină, merită toată fericirea și confortul! Părinții să meargă la muncă, vad ca sunt tineri, buni de munca!!!!

  • „…din cauza situației familiare…”.Familiale,foto fi familiar cu șeful dar ziua următoare ești concediat,familial face parte din familie Vai de ziariștii zilei de azi care nu știu gramatică!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *