Prima pagină » Actualitate » O faimoasă cântăreață cehă a murit după ce s-a infectat voit cu Covid-19. Fiul său acuză mișcarea anti-vaccinistă

O faimoasă cântăreață cehă a murit după ce s-a infectat voit cu Covid-19. Fiul său acuză mișcarea anti-vaccinistă

18 ian. 2022, 14:41,
în Actualitate

Hanka Horkà, o cunoscută cântăreață din Cehia, în vârstă de 57 de ani a murit după ce s-a infectat voit cu COVID-19. Ea a luat această decizie pentru a se imuniza fără vaccin. Artista cehă a fost solista trupei de muzică populară cehă Asonance fondată în 1975 la Școala Gimnazială Jan Neruda din Praga, potrivit La Repubblica.

Cel care a confirmat faptul că artista a murit din cauza virusului, a fost fiul său, Jan Rek. Într-un comentariu postat pe rețelele de socializare, bărbatul a criticat mișcarea anti vaccin pentru că au desconsiderat gravitatea bolii. Artista a luat decizia care i-a fost fatală bazându-se pe argumentele anti-vacciniștilor.

O cântăreață cehă a murit după ce s-a infectat în mod voit cu Covid-19

Cu doar două zile înainte să moară, aceasta mărturisea că s-a infectat intenționat cu varianta Delta, pentru a se putea bucura de viața fără restricții. Într-o declarație, cântăreața a povestit că a menținut în mod voluntar contact prelungit pe 13 ianuarie cu unii dintre membrii familiei sale care au fost infectați cu temutul virus, dar că acum a depășit boala. Era fericită că poate reveni în sala de teatru, că poate merge la saună, și în general că și-a recuperat viața socială. Pe 16 ianuarie starea a început să i se înrăutățească.

”Viața este aici pentru mine, și pentru tine”, a scris ea, invitându-și fanii să facă același lucru. La scurt timp după aceea, artista a murit.

Cel care a confirmat decesul acesteia din cauza COVID-19 a fost fiul său, Jan Rek. Acesta a criticat mișcarea anti-vaccinare pentru că s-a îndoit de gravitatea pandemiei, determinând-o pe mama sa să ia deciziile care, în final, i-au curmat viața.

„Ea și-a bazat toate argumentele pe teoriile voastre. Vă urăsc!”, a scris el, însă ulterior a șters comentariul.

Vedete din România care au suferit de Covid-19

Virusul Sars-Cov-2 a afectat multe vedete din țara noastră, printre care și Elena Merişoreanu. Aceasta a fost externată după nouă zile de tratament la Institutul „Matei Balș”, după ce a fost depistată pozitiv cu virusul SARS-CoV-2 i, deşi era vaccinată cu schema completă.  Vaccinul i-a salvat viața, deoarece în urma analizelor boala i-a afectat un opt la sută dintr-un plămân. În urma acestei experiențe, cântăreața de muzică populară este de părere că virusul trebuie luat în serios.

„Am colegi care mi-au zis că am stat acolo că m-au plătit. Nu le doresc să ajungă și ei la spital, să vadă cum e. Boala asta e parșivă”, a transmis Elena Merişoreanu pentru o publicație de presă

De asemenea, artista Theo Rose s-a confruntat cu anumite complicații după infecția cu COVID, fapt pentru care s-a văzut nevoită să revină la medic. În ciuda faptului că interpreta s-a vindecat, ea a rămas cu anumite probleme de sănătate. Ea a mers la medic pentru un control amănunțit, fiind îngrijorată că tușește în continuare și are dureri puternice în piept.

Din nefericire, virusul l-a răpus pe Daniel Dragomirescu, un talentat cântăreț originar din Suceava. Acesta a încetat din viață după ce s-a infectat cu o formă severă de COVID, care i-a produs un stop cardio respirator. Situația a fost cu atât mai gravă, cu cât Dragomirescu suferea de astm bronșic.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *