Prima pagină » Business în România » O fabrică importantă din România face concedieri în masă. Câți angajați vor rămâne fără loc de muncă
O fabrică importantă din România face concedieri în masă. Câți angajați vor rămâne fără loc de muncă

O fabrică importantă din România face concedieri în masă. Câți angajați vor rămâne fără loc de muncă

01 aug. 2024, 10:00,
în Business în România

O fabrică importantă din România face concedieri în masă. Este vorba despre societatea comercială Serconf SA din Botoșani. Conducerea firmei a anunțat deja procedura de concediere colectivă. Iată câți angajați vor rămâne fără loc de muncă.

O fabrică importantă din România face concedieri în masă

O fabrică de confecţii din Botoşani va disponibiliza până pe 28 august peste 160 de angajaţi, a precizat directorul executiv al Agenţiei Judeţene pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani, Anca Apăvăloaie. Angajații vor rămâne fără loc de muncă, însă vor avea parte de consiliere și orientare în carieră.

,,Funcţionarii publici din cadrul AJOFM cu atribuţii în informare, consiliere şi orientare profesională şi cei cu atribuţii în acordarea serviciilor de mediere se vor deplasa la sediul angajatorului Serconf SA pentru a desfăşura aceste activităţi de informare a salariaţilor care sunt concediaţi, informare referitoare la drepturile conferite de Legea 76 a asigurărilor pentru şomaj, în cazul în care aceste persoane vin să se înregistreze în evidenţa AJOFM.”, a afirmat Anca Apăvăloaie.

Salariaţii Serconf vor fi informaţi cu privire la locurile de muncă disponibile, dar şi despre programele de formare profesională disponibile pentru eventuale reconversii profesionale.

O altă firmă își restrânge activitatea

Se închide o importantă fabrică din România. Unul dintre cei mai mari angajatori din țară, firma Leoni, închide o fabrică de componente auto, unde lucrau 200 de persoane. Compania dă vina pe cererea scăzută din piaţă, determinată de reducerea subvenţiilor pentru maşini electrice, decizie care a dus la vânzări mai puţine pentru acestea, după ce Comisia Europeană a pus presiune pe toţi constructorii să investească în noi tehnologii, fără a impulsiona investiţii şi în reţele de încărcare pentru acestea.

,,După discuţii îndelungate, am identificat o nevoie de flexibilizare a modului în care lucrăm, astfel încât să ţinem pasul cu cerinţele pieţei auto. Decizia detaşării angajaţilor noştri din Luduş către alte fabrici Leoni din România, respectiv la fabricile din Arad si Bistriţa, a fost luată ca urmare a reducerii drastice a comenzilor pentru fabrica din Luduş şi având în vedere dorinţa noastră de a păstra toţi aceşti angajaţi valoroşi în cadrul companiei.”, au spus reprezentanţii Leoni într-un comunicat de presă.

Angajaţii Leoni de la Luduş au drept opţiune relocarea la Arad, în fabrica de acolo, la peste 300 km distanţă, fie demisia. Cu o forţă de muncă de aproximativ 12.000 de angajaţi în 2024, Leoni România este unul dintre cei mai importanţi angajatori din ţară.

,,Din dorinţa de a afecta cât mai puţin salariaţii noştri şi pentru a păstra continuitatea în muncă, le-am oferit acestora posibilitatea de a-şi desfăşura activitatea la fabricile din Bistriţa. Până când fabricile de la Bistriţa vor avea posibilitatea de a-i integra în procesele specifice, ne-am îndreptat angajaţii spre fabrica din Arad. Astfel, pentru o perioadă de maxim 5 luni, angajaţii au posibilitatea detaşării la fabrica din Arad. Sprijinim relocarea angajaţilor noştri prin asigurarea cazării, dar şi prin oferirea unui bonus de relocare. După această perioadă, activitatea angajaţilor nostri se va relua la fabricile din Bistriţa. Compania va pune la dispoziţie transportul gratuit până la locul de muncă şi retur.”, spun oficialii în comunicat.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`