Prima pagină » Actualitate » O fabrică din Cluj va produce medicamente destinate pacienţilor care sunt infectaţi cu COVID-19
O fabrică din Cluj va produce medicamente destinate pacienţilor care sunt infectaţi cu COVID-19

O fabrică din Cluj va produce medicamente destinate pacienţilor care sunt infectaţi cu COVID-19

06 mai 2021, 09:29,
George Cristian în Actualitate

Noi informaţii ies la iveală despre producerea de medicamente pentru tratarea persoanelor care sunt infectate cu COVID-19. Aşadar, o fabrică de medicamente din Cluj Napoca va produce un medicament ce este folosit pentru tratarea pacienţilor care sunt infectaţi cu noul coronavirus.

Medicamentul cu pricina este folosit în tratarea formelor uşoare şi medii de COVID-19. Până în prezent, medicul menţionat mai sus era importat din India.

Un medicament pentru tratarea formelor medii şi uşoare de COVID-19 va fi produs în România

Conform informaţiilor apărute în spaţiul public, un medicament care este în prezent folosit pentru tratarea infecţiilor de coronavirus va fi produs în România, la Cluj Napoca. Vorbim despre faptul că medicamentul este în prezent importat din India şi este folosit pentru forme medii şi uşoare de coronavirus. De altfel, fabrica cu pricina este cea mai mare producătoare de medicamente din țară.

În prezent, medicamentul este folosit în mai toate spitalele din România dar, după producţia din România, medicamentul va putea fi achiziţionat de pacienţi şi din farmacii. Totul se va face numai pe bază de prescripţie medicală. Medicamentul este unul antiviral. Conform oficialilor firmei producătoare de medicamente, fabrică din Cluj are capacitatea de a produce 100.000 de cutii pe lună, fără a face investiţii suplimentare în linia de producţie.

„Totul depinde de ce se va întâmpla dacă începe vaccinarea, care sperăm să fie eficientă. Atunci cererea va scădea, însă în prezent este o cerere uriaşă, cele un million de doze care vor fi livrate din ianuarie au fost solicitate deja de zece spitale”, a explicat Dragoş Damian, CEO-ul Terapia Cluj, în luna decembrie a anului trecut.

Mai multe medicamente aşa spuse minune au fost în centrul unor controverse

De la începutul pandemiei de COVID-19, în mijlocul interesului oamenilor au apărut multe medicamente minune care, potrivit medicilor nu aduc o siguranţă ci din contră. Vorbim, de exemplu, de faptul că tot mai mulţi români au început să utilizeze Ivermectina, pe post de tratament împotriva COVID-19. La acea dată mai mulţi medici au tras un semnal de alarmă asupra utilizării acestui medicament şi a pericolelor care pot apărea atunci când ne tratăm cu acesta.

Nu avem niciun studiu în derulare pentru acest medicament. Din câte cunosc până la acest moment, Franța este singura țară din Europa care folosește Ivermectina în prevenția infectării cu coronavirus. Pentru a fi folosit acest medicament, trebuie să se realizeze niște studii care durează cel puțin un an. Ivermectina este un antiparazitar administrat animalelor și se discută despre faptul că ar putea fi folosit ca antiviral la oameni. Totuși, ca să poți să îl folosești, trebuie să treacă de mai multe faze: testarea de laborator, apoi pe un lot mare de persoane care au semnat un consimțământ informat, datele trebuie adunate din toate centrele, iar dacă se observă beneficii, se trimite raportul către Agenția Națională a Medicamentului” spunea la acea dată medicul Florin Roșu, managerul Spitalului de Boli Infecţioase Iași.

Nici medicii veterinari nu au dat semnale de linişte în legătura cu folosirea medicamentului menţionat mai sus. Multe voci spunând că recomandă folosirea medicamentului doar pentru uz animal

Este o substanță activă descoperită în 1975 și aprobată pentru uz veterinar în 1981. Ea are utilizare în tratamentul parazitozelor la animale, fiind eficace în combaterea paraziților interni (generic – viermi), cu excepția Fasciolei ( viermele de gălbează) și paraziților externi: pureci, căpușe, păduchi și râie. (…)Chiar dacă această substanță are și un efect imunostimulator la animalele tratate este pur și simplu un antiparazitar, deci NU omoară virușii (virusurile). a spus la acea dată medicul veterinar Petru Antonio Mureșan

Pe de altă parte, rușii au anuntat faptul că ar fi descoperit un medicament capabil să trateze COVID-19. Medicamentul este in testare si este făcut din plasma pacientilor care au trecut prin boală. Certificatul de înregistrare permite utilizarea Covid-globulinei pentru persoanele cu vârste cuprinse între 18 și 60 de ani , deși în acest medicament va fi utilizat doar în spitalele din Moscova ca parte a cercetărilor pentru tratamentul pacienților cu variante moderate și severe

 

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`