O fabrică de mobilă cu tradiție în România a fost cumpărată de chinezi! Este vorba despre una dintre cele mai mari companii producătoare de mobilier și PAL din România, care a vândut fabrica sa din Dudeștii Noi, județul Timiș, către UE Furniture, specializată în producția de scaune, fotolii și canapele. Iată ce trebuie să știe clienții.
O fabrică de mobilă cu tradiție în România a fost cumpărată de chinezi!
Producătorul român de mobilă Rus Savitar a vândut o fabrică întinsă pe o suprafață de 120.000 mp de teren și 60.000 mp de construcții către gigantul chinez UE Furniture. Rus Savitar este o afacere de familie fondată în 1994 și a devenit o referință în industria de mobilier, în cei peste 30 de ani de activitate.
„Strategia noastră, de la preluarea companiei, a fost să plătim toate datoriile și să trecem înapoi pe profit într-un timp cât mai scurt posibil. Am reușit acest lucru și considerăm ca tranzacția cu UE Furniture (unul din cei mai mari producători de mobilă din China) va duce la o creștere foarte mare a fabricii Rus Savitar și a angajaților companiei.”, a declarat Cristian Rusu, proprietar și Director General Rus Savitar.
CBRE România a reprezentat Rus Savitar în procesul complex de tranzacție, contribuind la încheierea unui acord favorabil ambelor părți. Tranzacția va fi agreată prin semnarea unui contract de vânzare – cumpărare de acțiuni, la momentul autorizării.
O altă veste este aceea că o companie industrială românească va fi condusă de americani. GLGH Steel a achiziționat Artrom Steel Tubes S.A., producătorul român de țevi din oțel fără sudură cu sediul în Slatina și Reșița. Artrom Steel Tubes S.A. are peste 2.000 de angajați și este lider de piață în producția de țevi fără sudură din oțel. Fabrica va fi preluată și condusă de americani, și anume de compania GLGH Steel.
Parteneriat strategic între două companii celebre
Doi giganți auto, Honda şi Nissan, au semnat un parteneriat strategic. Producătorii auto vor colabora în producția de mașini și vor coopera în dezvoltarea vehiculelor electrice, care vor fi scoase pe piață în viitorul apropiat. O fuziune a Honda, a doua mare companie auto din Japonia, şi a Nissan, a treia ca mărime, ar crea al treilea grup auto ca mărime din lume după vânzările de vehicule.
,,După cum au anunţat, Honda, Nissan şi Mitsubishi Motors sunt în proces de a-şi reuni punctele forte şi de a explora potenţiale forme de cooperare, dar încă nu s-a decis nimic.”, a spus un purtător de cuvânt al Honda.
Rămâne de văzut când va fi anunțată oficial colaborarea dintre cei doi giganți auto, Honda și Nissan.
O altă colaborare între doi coloși străini va avea ca rezultat construirea a trei parcuri fotovoltaice în România. SUA și Grecia vor construi trei parcuri fotovoltaice de 370 MW pentru decarbonarea Complexului Energetic Oltenia și vor face investiții record. Au fost aprobate contracte de inginerie, achiziții, proiectare și construcție de parcuri fotovoltaice, pe amplasamentele depozitelor de zgură și cenușă și ale haldelor miniere din cadrul Complexului. Proiectele fac parte din planul de restructurare și decarbonare al CEO și beneficiază de finanțări nerambursabile UE prin Fondul de Modernizare.
O veste recentă în mediul de afaceri este aceea că una dintre cele mai mari companii producătoare de mobilier și PAL din România a vândut o fabrică gigantului chinez UE Furniture.