Prima pagină » International » O explozie urmată de un incendiu s-a produs la cea mai mare uzină chimică din Germania
O explozie urmată de un incendiu s-a produs la cea mai mare uzină chimică din Germania

O explozie urmată de un incendiu s-a produs la cea mai mare uzină chimică din Germania

29 iul. 2024, 20:20,
BZI.ro, în International

O explozie urmată de un incendiu s-a produs la uzina principală a gigantului chimic german BASF din Ludwigshafen, în vestul Germaniei, şi s-a soldat cu rănirea uşoară a 14 persoane, a anunţat grupul într-un comunicat citat de AFP, informează News.ro.

Cauzele exploziei sunt încă în curs de investigare. Incendiul, care a izbucnit în jurul prânzului, ora locală (13, ora României), a produs un nor vizibil de fum.

 

Nivelurile de hidrocarburi erau ridicate

Pompierii de la uzină au reuşit să stingă incendiul o oră mai târziu, dar „nivelurile de hidrocarburi” în uzină şi în jurul acesteia erau „uşor mai ridicate”, a precizat grupul. În restul oraşului, nu a existat „niciun pericol pentru populaţie, dincolo de disconfortul provocat de mirosuri şi obstrucţionarea vederii”, a declarat consiliul municipal Ludwigshafen într-un comunicat.

„Cetăţenii au fost sfătuiţi să ţină ferestrele şi uşile închise şi să oprească aerul condiţionat ca măsură de precauţie”, potrivit sursei.

În 2016, la această uzină s-au mai produs o explozie şi un incendiu care au ucis cinci persoane. Aproximativ 39.000 de angajaţi lucrează aici.

În jurul orei 16:00, ora României, preţul acţiunilor BASF scăzuse cu 2% pe Dax, indicele principal al bursei din Frankfurt.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *