Luni, 22 ianuarie 2024, cu începere de la ora 14.30, este programată o emisiune-dialog BZI LIVE de „suflet și simțire”, substanță, finețe intelectuală, academică, inspirațională alături de prof. univ. dr. ing. mat. acad. Daniel Condurache! O clasică, consistentă și lucidă pledoarie pentru Știință, Cultură, Educație, Inovație și Jurnalism! Universitarul și academicianul s-a născut la 15 august 1955 la Roman, în Județul Neamț. Studii primare și gimnaziale la Școala generală din comuna Răchiteni, județul Iași. A urmat cursurile Liceului ”Roman Vodă“ din Roman, fiind olimpic internațional la Matematică și Fizică. În anul 1980 a absolvit Facultatea de Electrotehnică, specializarea Electronică și telecomunicații a Universității Tehnice (TUIASI) ”Gheorghe Asachi“ din Iași. În 1995 și-a susținut teza de doctorat la aceeași universitate, sub coordonarea prof. univ. dr. doc. ing. Nicolae Irimiciuc, cu o cercetare în domeniul vibrațiilor: ”Noi procedee simbolice în studiul sistemelor dinamice”.
Din octombrie 2022, prof. univ. dr. ing. mat. acad. Daniel Condurache devine membru corespondent al Secţiei de Știinţe tehnice, Academia Română
Potrivit site-ului acad.ro, începând cu anul 1984 face parte din Catedra de Mecanică teoretică a Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi” din Iași, unde a parcurs toate treptele didactice: asistent universitar (1984-1990), șef de lucrări (1990-1996), conferențiar (1996-2001), profesor universitar (2001-2022), profesor universitar emerit (începând cu anul 2022). A predat cursuri de mecanică teoretică, mecanică tehnică, metode matematice în mecanica sistemelor robotice, simularea și modelarea sistemelor, analiza armonică și wavelets. Este conducător de doctorat în domeniul Ingineriei mecanice și membru în Consiliul Național de Atestare a Titlurilor, Diplomelor și Certificatelor Universitare (CNATDCU) din anul 2012. A fost șeful Catedrei de Mecanică teoretică (2005-2012) și prorector al Universității Tehnice ”Gheorghe Asachi“ din Iași (2012-2020). Între anii 2014-2020 a fost ales membru al Colegiului Consultativ al Cercetării, Dezvoltării şi Inovării (CCCDI) din cadrul Ministerului Cercetării Inovării și Digitalizării. În prezent este și profesor asociat la Departamentul de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Facultatea de Litere, și la Catedra de Relații publice a Facultății de Filosofie și Științe Social-Politice, Universitatea ”Alexandru Ioan Cuza“ (UAIC) din Iași. A susținut prelegeri și conferințe în: SUA, Canada, Peru, Mexic, Spania, Portugalia, Italia, Israel, Franța, Germania, Slovenia, Croația, Cehia, Polonia, Rusia, China, Taiwan și Australia. Din octombrie 2022, prof. univ. dr. ing. mat. acad. Daniel Condurache devine membru corespondent al Secţiei de Știinţe tehnice, propunerea sa fiind înaintată de către Filiala din Iaşi a Academiei Române.
Este vicepreședinte al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii din Academia Română și președinte al Diviziei de Istoria Științei din cadrul comitetului
Domenii de cercetare: În domeniul Științelor tehnice a fost interesat de cercetări privind procedeele algebrice și geometrice în studiul sistemelor dinamice, mecanica orbitală, astrodinamică, sateliți de telecomunicații, formații și constelații de sateliți, transformările integrale pe spații hipercomplexe, accelarațiile de ordin superior în cinematica și dinamica roboților. Este specialist în mecanică orbitală și astrodinamică, publicând în anul 2007 prima soluție analitică, în formă închisă, a problemei dinamicii mișcării relative orbitale cofocale a sateliților artificiali, iar în 2016 a propus o nouă teoremă de reprezentare a mișcării formațiilor de sateliți modelați prin intermediul corpurilor macroscopice. În domeniul roboticii a propus pentru prima dată, tot în anul 2016, soluția analitică în formă închisă, pentru calibrarea camerelor de luat vederi de pe corpul terminal a unui robot serial, cu aplicații în chirurgia robotică. A rezolvat, în 2019, o problemă deschisă în cinematica teoretică: Formula Baker-Campbell-Hausdorff în cazul algebrei Lie a grupului Lie, SE(3), a deplasărilor rigide. Între 2019-2022 a elaborat o teorie completă a studiului câmpurilor acceleraților de ordin superior pentru mișcarea relativă a sistemelor multicorp și lațurilor cinematice spațiale, cu aplicații în studiul și proiectarea roboților flexibili. Este vicepreședinte al Comitetului Român de Istoria și Filosofia Științei și Tehnicii (CRIFST) din Academia Română și președinte al Diviziei de Istoria Științei din cadrul comitetului. Așadar, o emisiune BZI LIVE de colecție ce nu trebuie ratată!
Urmăritorii noștri pot adresa întrebări la rubrica comentarii, accesând www.bzi.ro sau, în direct, pe http://www.facebook.com/cotidianul.bzi. Emisiunile BZI LIVE au un real succes, fiecare producție media strângând zeci de mii de vizualizări.
Pacat ca aceste epitete, substanta, finete intelectuala si academica, nu se mai pot aplica nici unuia dintre politrucii de astazi. Astazi toti astia pe care ii vedem pe la tv. nu sunt decat niste slugi agramate, lipsite de caracter, fara scoala.
У вас есть один из величайших онлайн-сайтов.
посмотрите также мою страничку и дайте ей оценку
https://able.extralifestudios.com/wiki/index.php/User:Alethea05B здравословно брауни
http://www.rkhpark.co.kr/bbs/board.php?bo_table=community_02&wr_id=42417 специалисти дерматолози в софия
http://369ant.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=68288 пералня за вграждане с термопомпа
http://mallds.com/bbs/board.php?bo_table=free&wr_id=126767 римини почивка юли
=0090=0=