Prima pagină » Actualitate » O elevă vrea să dea la Medicină, deși nu crede că va lua mai mult de 5 la BAC: „E mama acolo, am pile”
O elevă vrea să dea la Medicină, deși nu crede că va lua mai mult de 5 la BAC: „E mama acolo, am pile”

O elevă vrea să dea la Medicină, deși nu crede că va lua mai mult de 5 la BAC: „E mama acolo, am pile”

11 iul. 2024, 13:31,
în Actualitate

O tânără absolventă de liceu, care tocmai ce ieșise de la examenul de Bacalaureat, a transmis reporterilor că are planuri mari pentru viitorul ei.

Însă, în timp ce se roagă să obțină nota minimă de 5 pentru a promova „examenul maturității”, ea visează să devină un reputat medic, neavând alte opțiuni în vedere.

O elevă care speră să ia 5 la BAC vrea să dea la Medicină

În timp ce unii elevi se pregătesc intens timp de patru ani pentru a obține note de 10 la BAC, această tânără absolventă se mulțumește cu gândul de a obține nota minimă necesară pentru a promova. Ambițiile ei nu sunt foarte înalte și nu are pasiuni sau aspirații specifice. Se bazează pe părinții săi, care lucrează deja într-un domeniu promițător, deși nu pare să fie motivată de acest lucru. Ea recunoaște cu sinceritate că nu face mare lucru pe parcursul zilei și consideră acest stil de viață destul de plictisitor.

„Reporter: Bună, cum a fost la examen?

Elevă: Subiectul 1 a fost greuț. Greuț, așa și-așa. Subiectul 2 l-am făcut perfect și subiectul trei a fost ‘mmm…’

Reporter: Ce notă crezi că vei lua?

Elevă: 5.

Reporter: Ești mulțumită cu nota 5?

Elevă: Da, că la română am făcut bine. La geografie iau mai mult și aia e, iau BAC-ul

Reporter: Ce vrei să faci după terminarea liceului?

Elevă: Mă duc pe Medicină, sper, dacă-l iau.

Reporter: Mergi la Medicină?

Elevă: Da.

Reporter: Cu nota 5?

Elevă: Da, trebuie doar să iau BAC-ul. Mă duc la locuri cu bani. Trebuie doar să iau BAC-ul gen.

Reporter: De ce alegi Medicina?

Elevă: Că e și mama acolo, mă ia după ea și de-aia. Nu că-mi place mie neapărat, dar e și mama acolo și am pile.

Reporter: Dar nu e mai ok să faci ceva de care ești pasionată?

Elevă: Păi nu sunt pasionată de absolut nimic. De-aia nu știu și mă iau după mama.

Reporter: Tu ce faci în timpul liber?

Elevă: Stau.

Reporter: Trebuie să ai o pasiune…

Elevă: Mă plimb, stau și…atât. Nu prea fac nimica eu.

Reporter: Și nu te plictisești?

Elevă: Ba da, e plictisitor.

Reporter: Ce mesaj le transmiți celor care dau bacul acum?

Elevă: Sper că n-ați scris ‘Ion’. Va pica poezia anul viitor, 100%”.

Videoclipul a fost publicat pe internet și nu a durat deloc mult până să se viralizeze. Oamenii au început rapid să comenteze pe marginea subiectului.

,,Mi-ar fi rușine cu un asemenea copil, părinții sunt vinovați pentru acest copil eșuat”, a comentat o femeie.

,,Mândră o fi mamă-sa după ce v-a vedea filmarea asta. Dovada vie că sunt persoane care în modul ăsta au ieșit medici”, a spus un utilizator.

,,Nu mi-aș dori să ajung pe mâna unui «medic» care a luat 5 la examenul de bacalaureat”, a răspuns un bărbat.

Alătură-te pe WHATSAPP canalului BZI, pentru a fi la curent cu cele mai noi știri
Comentarii
  • Stați liniștiți ca așa este peste tot . Și la Iași sunt care au intrat la medicină fără să fie nici măcar pe locurile cu taxă . Dosarele se iau dacă ai pe cineva și intervine. Alții doresc și la taxă și în cazul în care unul se retrage se chema oamenii în funcție de nota luată teoretic, dar … practic nimeni nu știe pe cine alege de pe lista

  • spagari ordinari

    asa apoi te miri de unde atatia casapi in spitalele de stat si private, cand locul lor normal e la vandut legume fructe la aprozare, la spalat scarile de bloc sau vandut bilete la wc. doar nu le poti spune nimic, ca sunt doctori si au facultate, nu le mai ajungi la varful nasului

  • Mda, cam ăsta este viitorul României, copii crescuți în puf, care habar nu au să se descurce în viață, care tot ceea ce fac, o fac pentru că așa au zis părinții, nu sunt în stare să ia decizii de unii singuri. Ai de mama noastră….

  • Comentati si nu aveti habar despre ce! Se vede clar din comentariile de mai sus ca nici unul din comentatori nu are studii medicale si nici pe nimeni din familie sau prieteni, care sa aiba astfel de studii. Daca ati fi cunoscut pe cineva care sa faca Facultatea de Medicina, ati fi stiut ca volumul de invatat din timpul facultatii este imens. Chiar daca prin absurd pupaza asta mica ajunge si intra la medicina, garantat nu trece de anul I. Nu au reusit sa faca fata volumului mare de invatat, copii care au luat bacalaureatul cu note de 9 si 10, si voi credeti ca o sa ajunga medic aceasta specimena! Poate sa fie ma-sa si rector la Universitatea de medicina, ca nu are cum sa o ajute sa promoveze atatea examene pe care le are de sustinut un student la medicina pana ajunge sa ia licenta. Dupa licenta nu poate profesa, ca orice absolvent, de la alta facultate din Romania. Nu. Mai exista un examen, examenul de rezidentiat (pt cine nu stie) care este examen national si daca nu ai invatat, nu te poate ajuta nici Johanis sa promovezi acest examen. Daca promoveaza acest examen, mai studiaza inca 4-6 ani ca medic rezident (tot un fel de student), iar dupa terminarea rezidentiatului, trebuie sa sustina examenul de specialitate, care este tot examen national. Abia dupa ce promoveaza si acest examen, cu nota minima 7, abia atunci poate profesa ca medic. Deci incercati sa faceti un calcul, 6 ani de facultate plus inca 4 – 6 ani de rezidentiat, si abia dupa acesti 10 -12 ani de studii poate ajunge medic cu drept de a profesa. Dupa mintea voastra credeti ca cineva cu 5 la bacalaureat face fata sa invete suficient de mult si bine incat sa promoveze 12 sesiuni cu cate 6 – 8 examene fiecare, in timpul facultatii si inca 2 examene nationale riguroase? Cand respectivul abia a „impuscat” o nota de 5 la 3 obiecte la bacalaureat? Asa ca incetati sa va mai dati cu parerea” despre medicina, ca habar nu aveti!

    • dai un ban la practic si dupa la examen „X si 0” mai te descurci cumva, termina cu vrajeala ta imputita de pupincurist umfist

  • Funcția doboară gradul…

  • ce lenea de fata nu-i rusine… o trantora…. iar parintii au cea mai mare vina….. rusine lor

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`
BZI - Editia Digitală - pdf
18 octombrie 2024
18 octombrie 2024