Prima pagină » Actualitate » O elevă din Tecuci a fost încuiată în clasă din greşeală de învăţătoare. Fetiţa de 6 ani a sărit pe geam de la etajul 1
O elevă din Tecuci a fost încuiată în clasă din greşeală de învăţătoare. Fetiţa de 6 ani a sărit pe geam de la etajul 1

O elevă din Tecuci a fost încuiată în clasă din greşeală de învăţătoare. Fetiţa de 6 ani a sărit pe geam de la etajul 1

19 nov. 2021, 10:12,
Elena Nicoleta Bujor, în Actualitate

Incident în Tecuci. O fetiţă, în vârstă de 6 ani, a suferit răni uşoare după ce a sărit pe geam de la etajul 1. Elevă a fost încuiată în clasă, din greşeală, de învăţătoare să. Întâmplarea a avut loc ieri, 18 noiembrie 2021, la Scoala Gimnaziala „Elena Doamna” din Tecuci.

Eleva de la clasa pregătitoare s-a speriat şi a sărit pe geam. Conducerea unităţii de învăţământ a început o anchetă şi a stabilit ca evenimentul a avut loc la finalul orelor. Cadrul didactic nu a observat că fata s-a întors în clasă și a închis ușa cu cheia deoarece își lăsase în interior lucruri personale.

Eleva de 6 ani a ajuns la spital, după ce a sărit de la etajul 1

Inspectoratul General din cadrul Inspectoratului Şcolar Judeţean Galaţi a transmis faptul că elevă a sărit pe geamul de la etajul 1 a unităţii şcolare şi a fost prinsă de o altă învăţătoare.

„Din cele relatate de doamna directoare, la ieșirea din clasă, la finalul orelor, doamna a scos toți elevii pe hol. Un elev i-a atras atenția, moment în care eleva s-a dus din nou în clasă, fără să fie observată. Doamna a încuiat ușa și nu a văzut că elevă a rămas în clasă. Copilul probabil s-a speriat, s-a panicat și a sărit pe geam. În acel moment o altă doamnă învățătoare ieșea din scoală și a prins fetița, aceasta lovindu-se ușor la picior”, a declarat Gina Brânzan, inspectorul general al ISJ Galați.

Copilul a fost transportat la Spitalulul de Pediatrie din Galați, iar medicii au stabilit că fata are o leziune superficială la unul dintre genunchi.

„Fetița este bine, a avut doar o zgârietură la genunchi. Este acum la școală cu mama. A vorbit și cu psihologul. Fetița nu a știut cum să gestioneze momentul, s-a panicat și a sărit pe geam. Doamna învățătoare este un cadru didactic model. Este foarte afectată de cele întâmplate”, a explicat Adriana Lefter, directorul Școlii Elena Doamna.

Incidentul este analizat de conducerea școlii și de Inspectoratul Școlar.

Elevă cu nevoi speciale, umilită de colege la un liceu din Timişoara

În urmă cu câteva luni, o alta elevă în vârstă de 15 ani, cu nevoi speciale, a fost chinuită şi umilită de două colege, chiar în sala de clasă, la Liceul Alimentar din Timișoara.

Eleva care are nevoi speciale, a fost chinuită şi umilită în ultimul hal de două colege. Adolescenta a fost filmată de către un băiat, care s-a amuzat pe tot timpul filmării de modul în care colegele lui o agresau pe fata de 15 ani.

„Știu doar că e maltratată fiică-mea. Nu mi-a povestit nimic, e o fire mai tăcută, e cu retard mintal și cu sindrom hiperkinetic. Astăzi am aflat, atâta știu că una din fete are 18 ani și mai e o fată de 15 ani. (…) Fata este în clasa a IX-a, asta s-a întâmplat în laborator, nu înțeleg unde a fost profesoara, de ce sunt nesupravegheați. Îi e și frică la fată să îmi spună, pentru că au amenințat-o, nici nu vrea să-mi spună. (…) Astăzi am primit filmulețele, le-a primit și fiica mea cea mare. Ne-am făcut griji foarte mari pentru fată mică de 15 ani”, a declarat mama copilei agresate pentru Tion.ro.

Tot mai multe cazuri de bătaie se înregistrează în școlile din România și nu numai. Alte situații similare s-au înregistrat în Tg. Frumos și Rahova.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
01 iulie 2024
01 iulie 2024