Prima pagină » Eveniment-Social » O elevă din Iași a luat premiul I la un concurs de artă la nivel național! Cu ce a impresionat juriul

O elevă din Iași a luat premiul I la un concurs de artă la nivel național! Cu ce a impresionat juriul

06 iun. 2022, 02:00,
Violina GORCINSCHI în Eveniment-Social

O elevă din Iași, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă”, a participat la Concursul Național de Artă Grafică „Cotroceni Creativ Junior III” și a urcat pe podium cu locul I. Emma Andreea Paveliuc a impresionat juriul cu opera sa, intitulată „Devotament Regal”, dedicată Regelui Ferdinand I și Reginei Maria. Rezultatele au fost anunțate pe 1 iunie 2022, iar interpretarea ieșencei a ieșit în evidență prin simbolistica  reprezentată și combinația de culori.

Emma Andreea Paveliuc a adus acasă premiul I după ce a impresionat juriul cu talentul și creativitatea sa la Concursul Național de Artă Grafică „Cotroceni Creativ Junior III”. Emma Andreea Paveliuc, de la Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași, a obținut rezultate excelente cu lucrarea sa „Devotament Regal”, care respectă tema Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, propusă de organizatorii competiției. Creația ieșencei va putea fi admirată la Muzeul Național Cotroceni din București, până pe 1 septembrie 2022.

Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” din Iași se laudă cu premii impresionante

Emma Andreea Paveliuc a impresionat juriului unui concurs național de artă

Muzeul National Cotroceni

Lucrările participanților la concurs vor fi expuse publicului la Muzeul Național Cotroceni

Colegiul Național de Artă „Octav Băncilă” din Iași se mândrește din nou cu performanțe la nivel național. Printre numeroșii elevi talentați ai acestei școli, se numără și Emma Andreea Paveliuc, o fată ce s-a remarcat în fața profesorilor cu talent, perseverență și inteligență. Cu ocazia desfășurării Concursului Național de Artă Grafică „Cotroceni Creativ Junior III”, care în această ediție a avut tema Centenarului Încoronării Regelui Ferdinand I și a Reginei Maria, ieșeanca și-a demonstrat talentul prin opera sa „Devotament Regal”, pe care a trimis-o juriului. Eleva explică simbolistica din spatele acestei ilustrații.

“Prin acest desen, pe care l-am numit «Devotament regal» am dorit să exprim admirația și dragostea pentru poporul român a regelui Ferdinand I «Întregitorul» și a reginei Maria, «Mama Răniților». Regele este simbolul victoriei, al unirii și al păcii, iar regina ocrotește soldații și oamenii bolnavi sau nevoiași. Precum florile care se deschid, iubirea reginei Maria pentru cultură a înflorit în arta populară, pictură și scriere, de aceea am dorit să evidențiez aceste simboluri în compoziție. Schema compozițională este structurată pe simbolul infinitului, deoarece Centenarul Încoronării ne va aminti mereu de faptele bune ale familiei regale”, explică Emma Andreea Paveliuc.

Lucrarea elevei a fost apreciată cel mai mult de juriul competiției, astfel că, după anunțarea rezultatelor pe 1 iunie 2022, Emma Andreea Paveliuc s-a clasat pe locul I. Fata a fost felicitată atât de profesorul îndrumător, cât și de reprezentanții unității de învățământ ieșene.

 un elev la pian

Elevii ieșeni au obținut locul I la un concurs de pian

Elevii de la Colegiul Național de Artă„Octav Băncilă” fac performanță la concursurile naționale

 elevi cu diplome in mana

În mai, elevii ieșeni s-au întors cu premii de la Olimpiadele Naționale Vocațional Artistice

În luna mai 2022, elevii ieșeni de la „Octav Băncilă” au venit acasă cu brațele pline de premii după ce au participat la Olimpiadele Naționale Vocațional Artistice. Printre ei se numără Eric Dumitrescu și Cosmin-Răzvan Matei care au obținut locul I la pian, coordonați de profesorul Neculai Musteață. Pe locul II, la vioară și la chitară, s-au clasat elevii Valentin Rotar și Flavius-Cristian Jitaru.

Și la Olimpiada Națională Arta Actorului s-au obținut rezultate remarcabile. Școlarul Luca Gumeni a primit locul I, iar Ioana Daniela Papuc a fost clasată pe locul III, îndrumați de profesorii Denisa Cernat, respectiv Nicolae Ionesc. La Olimpiada Națională de Coregrafie lotul olimpic ieșean a fost distins cu premiul II, câștigat de Robert Paul Petrea, coordonat de prof. dr Cristina Todi și Rodica Fălișteanu,  premiul III, obținut de Denisa Andreea Cordun, îndrumată de profesoara Rodica Fălișteanu, și două premii speciale oferite Dianei Gabriela Gîrlea, îndrumată de prof. dr. Cristina Todi, și Marian Andrei Vizariu, din clasa profesoarei Cornelia Luchian.

„Prin numărul important de distincții obținute de elevii noștri, Colegiul Național de Artă Octav Băncilă din Iași se clasează pe primele locuri în topul colegiilor de artă din țară. În spatele acestor premii stau zeci de ore de muncă, voință, perseverență, renunțări și mult sacrificiu în numele dragostei pentru artă, iar drumul, adesea sinuos, al performanței nu poate fi parcurs fără mentori de excepție”, a declarat Inspector pentru Educație muzicală, prof. dr. Roxana Ota.

În luna iunie 2022, o altă elevă de la Colegiul Național de Arte „Octav Băncilă” a impresionat juriul Concursului Național de Artă Grafică și a obținut premiul I.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

`
`