Prima pagină » International » O elevă de 10 ani a murit după ce a fost bătută de profesorul de matematică, pentru că greșise două probleme
O elevă de 10 ani a murit după ce a fost bătută de profesorul de matematică, pentru că greșise două probleme

O elevă de 10 ani a murit după ce a fost bătută de profesorul de matematică, pentru că greșise două probleme

19 sept. 2020, 21:39,
BZI.ro, în International

Caz de-a dreptul șocant la o școală din China. O elevă de numai 10 ani a murit după ce a fost lovită crunt de un profesor de matematică. Cadrul didactic i-a aplicat corecții fizice copilei pentru un motiv incredibil: micuța greșise două probleme de calcul matematic.

Tragedia a avut loc la o școală primară din orașul Guangyuan, din centrul Chinei, potrivit agenției de știri Xinhua.

Elevă a murit după ce a fost lovită de profesor

Eleva de 10 ani a fost lovită peste mâini de patru ori cu rigla și obligată apoi să stea în genunchi timp de patru minute, relatează sursa citată. Ulterior, pentru că starea micuței s-a agravat considerabil, bunica fetei și profesorul au dus-o la spital, însă eleva a fost declarată decedată câteva ore mai târziu.

Investigațiile ulterioare al Poliției din China au relevat faptul că eleva, aflată în clasa a 5-a, a fost pedepsită de profesorul în cursul zilei de joi deoarece nu a putut răspunde corect la două întrebări de matematică.

Același profesor a decis, în aceeași zi, să mai pedepsească alți 8 colegi ai micuței care a decedat. Interesant este faptul că victima se prezentase la școală cu flori pentru cadrul didactic.

Bunica fetiței, acuzații grave la adresa profesorului agresiv

Bunica fetiței care a încetat din viață a declarat presei din China că profesorul a început să lucreze la școala nepoatei sale doar în acest semestru, iar nepoata ei se temea adesea să participe la curs, deoarece profesorului îi plăcea să pedepsească elevii bătându-i. În acest moment, profesorul și directorul școlii din Guangyuan au fost suspendați din funcție, în timp ce investigațiile continuă.

Anul trecut, o profesoară de grădiniță din estul Chinei a fost concediată pentru că a forțat doi copii să iasă în soare, ca o pedeapsă pentru că se jucau în timp ce erau puși la culcare. Pedeapsa corporală în școli a fost interzisă în China în 1986, dar rămâne încă răspândită în majoritatea unităților de învățământ de pe teritoriul țării.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *