Prima pagină » Titlurile zilei » O educatoare din Iași a trecut prin clipe de coșmar! A tremurat de frică atunci când a văzut cum arăta copilul născut. „Nu cred că o să pot uita așa ceva” – FOTO
O educatoare din Iași a trecut prin clipe de coșmar! A tremurat de frică atunci când a văzut cum arăta copilul născut.

O educatoare din Iași a trecut prin clipe de coșmar! A tremurat de frică atunci când a văzut cum arăta copilul născut. „Nu cred că o să pot uita așa ceva” – FOTO

29 mai 2021, 02:00,
Andreea Pădurescu în Titlurile zilei

Irina Robu este eroul centrului maternal Maternus Iași. Femeia a asistat la o naștere spontană în cadrul centrului și a fost nevoită să efectueze manevre de prim-ajutor bebelușului. Ieșeanca are 47 de ani și, de 15 ani, lucrează în centru ca educatoare, dar niciodată nu a fost pusă într-o astfel de situație

Irina Robu este „educatoarea erou” a centrului maternal Maternus Iași. Femeia a asistat la nașterea unei beneficiare din centru, care era programată peste o săptămână pentru cezariană. Irina era în tura de noapte.

„Mi-am făcut doar treaba. Cred că oricine era în locul meu ar fi făcut la fel. A fost totul atât de spontan și m-a luat prin surprindere. Încă sunt șocată și mă gândesc cum am reușit. E prima naștere la care asist în mod direct. Îi mulțumesc lu Dumnezeu că mi-a dat putere și personalului de pe ambulanță că mi-a fost alături prin telefon tot timpul. Pot să mă declar fericită și împlinită pentru că am reușit să ajut la aducerea pe lume a acestui copil și că e bine, sănătos. Eu am altă specializare, dar am făcut și cursuri de asistentă medicală. A fost o situație dificilă, deoarece am fost nevoită de una singură să am grijă atât de copil, cât și de mamă.

Mama are 32 de ani și era la noi în centru, dar, din păcate, suferă de o deficiență mintală. În momentul nașterii nu era conștientă de ceea ce se întâmpla. Încă mă întreb cum am reușit să duc totul la capăt. A fost o naștere bruscă, iar copilul avea o culoare închisă a pielii și aproape că nu putea respira. M-a întărit atât de tare Dumnezeu, încât să nu îmi pierd cumpătul, iar prin telefon medicii din ambulanță îmi explicau cum trebuie să țin bebelușul și cum să îi fac masaj. Din fericire, în câteva momente și-a revenit, a început să respire normal. A ajuns ambulanța, i-a preluat și au fost transportați la spital în stare foarte bună”, a precizat Irina Robu, educatoarea centrului care a asistat la naștere.

Fetița nou născută va purta numele eroinei sale

Irina are 47 de ani, iar de 15 ani lucrează ca educatoare parentală în centrul Maternus. Femeia mărturisește că își va aminti de această întâmplare și peste ani. Fetița nou născută și mama sunt bine mulțumită acestei eroine. Educatoarea se gândește să boteze chiar ea bebelușul.

„În 15 ani de când lucrez aici nu am trecut prin așa ceva și nu cred că o să pot uita așa ceva vreodată. Cu siguranță o să îmi amintesc și la pensie. Totul a început pe la ora 04:00, când mi-a spus că o doare burta și i-am dat o pastilă. Peste 20 de minute am mers din nou să văd cum se simte și am observat ce se întâmplă, însă ea nu își dădea seama. La 04:30 a început propriu-zis nașterea și întreaga agitație. M-au ajutat și mămicile majore din centru cu prosoape și ce mai era nevoie.

Sunt recunoscătoare că am reușit să salvez o viață. Mama a născut o fetiță foarte frumoasă și mă voi gândi să o botez chiar eu. Mama mi-a spus că vrea ca fetița ei să poarte numele meu. Recunosc că nu a fost o situație confortabilă, dar Dumnezeu mi-a dat putere. Făceam totul de parcă știam ce aveam de făcut, chiar dacă nu am mai făcut niciodată așa ceva. Dumnezeu a vrut să se întâmple așa. Știu ce înseamnă să naști, deoarece și eu am trei copii”, a spus Irina Robu, educatoarea centrului, care a asistat la naștere.

În edițiile anterioare „BZI” a fost prezentat cazul unei adolescente care a născut în condiții groaznice și a fost părăsită de iubit în centrul maternal.

Irina Robu a fost numită „educatoarea erou” a centrului

Dora Pandele, directoarea centrului maternal, a numit-o pe Iuliana „educatoarea erou”.

„A fost o poveste cu final fericit la centrul maternal Maternus Iași. În cursul nopții de ieri, 28 mai 2021, la o mamă ce era programată să nască prin cezariană o săptămână mai târziu, nașterea s-a declanșat spontan și a fost necesară intervenția promptă a angajatei pezente, care asigura singură activitatea în centru. Cu mâinile goale, având alături doar dăruirea, profesionalismul și prezența de spirit, educatoarea a asistat nașterea și a aplicat manevre de resuscitare atunci când nou- născutul a venit pe lume, fără a prezenta semne vitale. Mă înclin în fața acestui om, «educatoarea erou», așa cum am numit-o noi și manifest recunoștință pentru ca a făcut posibilă venirea pe lume a unei noi veți, în condiții de sigurață”, a declarat Dora Pandele, directorul centrul maternal Maternus Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *