Prima pagină » Eveniment-Social » O delegație din SUA, de la Universitatea din Rochester, New York, a vizitat TUIASI pentru a se întâlni cu bursierii Fulbright de la Politehnica ieșeană

O delegație din SUA, de la Universitatea din Rochester, New York, a vizitat TUIASI pentru a se întâlni cu bursierii Fulbright de la Politehnica ieșeană

19 iul. 2024, 11:40,
în Eveniment-Social

Universitatea Tehnică „Gheorghe Asachi” din Iași (TUIASI) a primit vizita în perioada 15 – 17 iulie a unei delegații din SUA condusă de Heidi Mergenthaler, project manager al programului Fulbright RAF de la Universitatea din Rochester, New York.

Aceasta a vizitat Politehnica ieșeană și s-a întâlnit cu prof. univ. dr. ing. Irina Lungu, prorector responsabil de relațiile internaționale de la TUIASI, cât și cu cei cinci alumni al programului „Fulbright-RAF Scholar Award in Entrepreneurship” de la universitate. TUIASI a fost reprezentată în acest program de Lidia Alexa – 2018 (Facultatea de Design Industrial și Managementul Afacerilor – DIMA), Ciprian Comșa – 2021 (Facultatea de Electronică, Telecomunicații și Tehnologia Informațiilor), Adriana Bujor – 2022 (DIMA), Elena Avram – 2023 (DIMA) și Robert Lupu – 2024 (Facultatea de Automatică și Calculatoare).

„Programul s-a desfășurat pe durata a 8 ani și s-a încheiat anul acesta, scopul vizitei fiind acela de a vedea rezultatele obținute și inițiativele implementate în ecosistemul antreprenorial TUIASI de către bursierii Fulbright care au participat la programul din SUA”, au transmis reprezentanții universității.

Fulbright-RAF (Romanian-American Foundation) Scholar Award în domeniul Antreprenoriatului și Studiilor Antreprenoriale oferă cadrelor universitare române din universități și facultăți tehnice oportunitatea de a pleca cu o bursă de rezidență timp de un semestru la Universitatea din Rochester – Ain Center for Entrepreneurship, pentru studiu și cercetare independentă.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

BZI - Editia Digitală
17 august 2024
17 august 2024