Prima pagină » Titlurile zilei » O decepție în dragoste după divorț s-a terminat tragic. Fostul soț al unei asistente de la Neurochirurgie și-a ucis mama chiar de ziua acesteia. După ce a comis crima, a așteptat poliția lângă cadavru – GALERIE FOTO / VIDEO

O decepție în dragoste după divorț s-a terminat tragic. Fostul soț al unei asistente de la Neurochirurgie și-a ucis mama chiar de ziua acesteia. După ce a comis crima, a așteptat poliția lângă cadavru – GALERIE FOTO / VIDEO

02 apr. 2021, 02:00,
Dragos Savin// Ciprian Nedelcu în Titlurile zilei

Un ieșean a sunat ieri la un post de televiziune național și a anunțat că și-a ucis propria mamă. Daniel Amarandei (39 de ani) a fost săltat de polițiști și transportat la Institutul de Psihiatrie „Socola”, din Iași, pentru efectuarea unei expertize psihiatrice. Bărbatul este cunoscut cu afecțiuni psihice, acesta fiind internat în trecut la Spitalul „Pădureni-Grajduri”

Crimă odioasă, la Iași! Un individ este suspectat că și-a ucis propria mamă, în vârstă de 72 de ani. Daniel Amarandei (39 de ani) este un ieșean cunoscut cu afecțiuni psihice. Din câte se pare, a lucrat ca instalator la Gaze, însă în urmă cu mai mulți ani a divorțat de soția sa, asistentă la spitalul de Neurochirurgie. Asta l-ar fi afectat enorm de mult și a trecut dintr-o depresie în alta. De altfel, el a fost internat vreme de mai mulți ani la Spitalul de Psihiatrie și pentru Măsuri de Siguranță „Pădureni – Grajduri”. Numai că, în urmă cu un an, judecătorii l-au lăsat în libertate pe individ, obligându-l să ia tratament medical pentru afecțiunile psihice de care suferă.

Totuși, nu se știe dacă acesta și-a mai urmat sau nu tratamentul. Cert este că, în cursul zilei de ieri, el a izbucnit într-un acces de furie și i-a tăiat gâtul propriei mame, chiar în ziua în care aceasta își sărbătorea ziua de naștere. După ce a înțeles ce a făcut, ieșeanul a pus mâna pe un telefon și a sunat la o televiziune națională, unde a anunțat moderatorul că și-a omorât propria mamă. Moderatorul a sunat la numărul unic pentru apeluri de urgență 112. Alerta a fost, astfel, dată, iar oamenii legii au plecat către domiciliul ieșeanului, unde au descoperit un tablou de groază. Femeia de 72 de ani a fost găsită într-o baltă de sânge, fără suflare. Cadavrul victimei a fost preluat și transportat la Institutul de Medicină Legală din Iași, pentru efectuarea necropsiei.

Ieșeanul, ridicat de oamenii legii și dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”

Anchetatorii ieșeni au precizat că, după ce au efectuat cercetările de rigoare, l-au ridicat pe suspectul Daniel Amarandei (39 de ani) și l-au dus la Institutul de Psihiatrie „Socola”, în vederea efectuării unei expertize psihiatrice.

„Pe data de 1 aprilie 2021, în jurul orei 14:00, în urma unui conflict spontan, un bărbat din municipiul Iași i-a aplicat mamei sale, în vârstă de 72 de ani, o lovitură cu un cuțit. Din cauza leziunii suferite, victima a decedat. Dat fiind faptul că suspectul are antecedente în ceea ce privește afecțiuni psihice, el a fost dus la Institutul de Psihiatrie «Socola», din Iași, în vederea efectuării unei expertize. Urmează ca medicii să stabilească dacă acesta a avut discernământ”, a declarat ieri Mihaela Apostol, prim-procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Iași.

Ieșeanul Daniel Amarandei, pus în libertate de judecători, cu obligația de a urma un tratament medical

La începutul anului trecut, judecătorii ieșeni au decis înlocuirea măsurii internării medicale în cazul lui Daniel Amarandei. Astfel, pe 22 ianuarie 2020, magistrații din cadrul Judecătoriei Iași au hotărât că individul poate pleca din Spitalul „Pădureni – Grajduri”.

„Instanța admite sesizarea formulată de judecătorul delegat la Compartimentul de Executări Penale din cadrul Judecătoriei Iași cu privire la verificarea măsurii de siguranță a internării medicale a persoanei internate Daniel Amarandei. Înlocuiește măsura de siguranță a internării medicale dispusă față de intimatul Daniel Amarandei prin încheierea penală din data de 23 iulie 2014 a Judecătoriei Iași, definitivă la data de 30 iulie 2014 prin necontestare, cu măsura de siguranță a obligării la tratament medical. Pune în vedere bolnavului Daniel Amarandei că are obligația de a se prezenta de îndată la unitatea sanitară la care urmează să i se efectueze tratamentul și îi atrage atenția că, în caz de nerespectare a măsurii luate, se va dispune internarea medicală”, au menționat judecătorii ieșeni.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *