Prima pagină » Actualitate » O cunoscută prezentatoare TV din România s-a îmbolnăvit de COVID-19 deşi este vaccinată

O cunoscută prezentatoare TV din România s-a îmbolnăvit de COVID-19 deşi este vaccinată

03 aug. 2021, 13:10,
George Cristian, în Actualitate

Prezentatoarea TV, Maria Coman, s-a îmbolnăvit de COVID-19, în condiţiile în care este vaccinată. Anunţul a făcut chiar de aceasta pe o pagină de socializare. Prezentatoarea a mărturisit faptul că este vaccinată incă din luna februarie şi că a fost recent în Grecia.

Specialiştii au prezentat mai multe studii din care reiese faptul că o persoană vaccinată nu are 100% protecţie împotriva COVID-19, dar asigură o trecere mai uşoară prin boală.

Maria Coman, prezentatoare TV s-a îmbolnăvit cu COVID-19 în pofida faptului că a fost vaccinată

Prezentatoarea TV, Maria Coman, a postat o postare pe o reţea de socializare în care susţine faptul că a fost confirmată pozitiv la infectarea cu COVID-19 în condiţiile în care s-a vaccinat incă din luna februarie împotriva COVID-19:

„Am ratat liniștită, ca mulți alții, primele 3 valuri de pandemie, dar nu avea cum să fie atât de simplu încât să îl ratez și pe al patrulea. Dar, să o luăm cu începutul. A venit și vaccinul, m -am și vaccinat, a mai trecut niște timp, a trecut și vârful crizei, părea că în sfârșit e o perioadă bună, așa că m-am apucat de cumpărat bilete de avion și planificat diverse.

Cum concedii prea multe nu sunt pe timpul verii, m-am înghesuit cât am putut prin weekenduri, cu o singură excepție (pe lângă Grecia, care a rămas cum am stabilit mai sus), un week-end prelungit la Paris.

De plecat trebuia să plecăm joi, adică poimâine. Pe weather zicea cam 22 de grade și ploaie, mi-am notat să îmi iau umbrelă, pentru că de obicei când îmi iau umbrela nu plouă. Și deja speram că o să îmi găsesc și un parfum nou și că, oricum, dacă nu îmi găsesc, măcar testez ce a mai apărut.

Și, cum mă gândeam eu așa la parfumuri, am avut un flashback. Că tocmai fusesem la film și nu am simțit miros de floricele. Că n-am simțit mirosul de la cremă după duș. Că menta din curte n-a avut niciun miros.

Că am luat pepeni și chiar m-am gândit “ia uite, frate, ce diferență față de ăia din Grecia, n-au niciun miros!” Zbang-zbang, revelație. Îmi fac test rapid, iese negativ. Dar zic să mă duc totuși a doua zi la PCR, care, evident, cum credeți, iese pozitiv”, a scris Maria Coman despre experiența prin care trece.

Specialiştii susţin că vaccinul nu oferă o imunitate de 100%

Incă de la începutul lansării vaccinului pe piață, specialiştii au menţionat faptul că niciun vaccin nu asigură o protecţie de 100% împotriva bolii. De altfel, fiecare vaccin are randament diferit. Pfizer se bucură de o protecţie mai ridicată, în timp ce AstraZenca, Modernă sau Johnson & Johnson au o protecţie un pic mai mică.

De exemplu, Valeriu Gheorghiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România afirma recent faptul că vaccinarea este singura modalitate prin care putem evita un val 4 al pandemiei, iar că imunitatea reduce riscul de a face o formă gravă de COVID-19:

Vaccinarea cu schemă completă, chiar în cazul variantei Delta, are o eficiență de peste 90% pentru prevenirea formelor severe. Vorbim de o reducere de 25 de ori a riscului să ajung la spital în cazul în care mă îmbolnăvesc. Implicit, vaccinându-mă eu și cei din jurul meu circulația virusului se va reduce semnificativ. (…)

Protecția față de boala simptomatică este de circa 70 până la 90 la sută. Chiar cu varianta delta, reduce de 25 de ori riscul de a ajunge la spital.” a declarat Valeriu Gheorgiță, coordonatorul campaniei de vaccinare din România

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *