Prima pagină » Local » O creșă din Iași a fost ochită de hoți! Un bărbat a fost atras de bunurile valoroase din instituție și a vrut să o spargă așa cum a văzut în filme pentru a-și cumpăra droguri – FOTO

O creșă din Iași a fost ochită de hoți! Un bărbat a fost atras de bunurile valoroase din instituție și a vrut să o spargă așa cum a văzut în filme pentru a-și cumpăra droguri – FOTO

25 feb. 2023, 02:00,
Cosmina Puiu, în Local

O creșă din Iași a fost ochită de hoți, fiindcă au fost remarcate bunurile valoroase din instituție. Un bărbat a vrut să o spargă așa cum a văzut în filme, dar nu a reușit, motiv pentru care în cel mai scurt timp au intervenit organele competente de cercetare, iar individul a fost prins

Creșa „Fluturașii Veseli” din Iași a fost ochită de către hoți din anul 2018. Georgel Pițai a vrut să o spargă așa cum a văzut în filmele de acțiune, dar nu a reușit. Individul a fost prins la scurt timp de către oamenii legii, care au fost sesizați printr-un apel unic la 112 de către firma de securitate cu care creșa avea contract.

Astfel, hoțul a fost trimis în judecată sub aspectul săvârșirii infracțiunii de furt calificat, iar recent, în data de 23.02.2022, a primit pedeapsa finală din partea judecătorilor ieșeni.

O creșă din Iași a fost ochită de hoți: „Creșa este foarte modernă”

Creșa „Fluturașii Veseli” din cartierul Mircea cel Bătrân a fost ochită de către hoți, din cauza aparaturii moderne pe care o deține. Georgel Pițai a remarcat televizorul performant, pe care a reușit să-l sustragă din unitate. Totul ar fi început în seara în care reprezentantul creșei afirmă faptul că au rămas cheile în grija îngrijitoarei, ca să încuie și să activeze alarma, după ce-și termină treaba.

Dar, la câteva ore distanță, hoțul a intrat prin efracție în creșă, spărgând un geam și smulgând televizorul care pe atunci valora aproximativ 1.500 de lei. Firma de securitate cu care creșa avea contract a sesizat că o persoană necunoscută a pătruns înăuntru și a anunțat directorul și organele de poliție printr-un apel unic la 112.

La fața locului au intervenit polițiștii din cadrul Secției de Poliție nr. 6, care l-au identificat la scurt timp pe inculpat. Reprezentantul a luat la cunoștință numele făptașului, dar i-au comunicat că-și dorește să continue ancheta de cercetare și apoi să se constituie ca parte civilă cu suma contravalorii televizorului. De asemenea, aceștia au pretenții penale față de inculpatul în cauză și nu doresc să se împace.

Georgel Pițai a vrut să facă rost de bani pentru a-și cumpăra droguri

Georgel Pițai a vrut să facă rost de bani și s-a decis să sustragă bunuri valoroase pe care ulterior să le vândă ca să-și cumpere etnobotanice. O persoană care-l cunoaște povestește sub protecția anonimatului că inculpatul a venit la domiciliul ei, imediat după eveniment, cu un televizor pe care a vrut să-l vândă ca să facă rost de bani pentru achiziționarea etnobotanicelor.

„În calitate de martor în prezenta cauză, numitul arată că îi cunoaște pe numiții, ca având preocupări infracționale, dar și că împreună cu aceștia a comis mai multe furturi din auto. În a doua zi s-a întâlnit cu sus-numiții și aceștia i-au povestit cum în urmă cu o zi au sustras împreună un televizor LCD, marca Horizon, dintr-o grădiniță.

Ulterior, cei doi au vândut televizorul sustras unei persoane. În continuare, aceasta precizează că uneori locuia în apropiere, iar într-o seară a observat în locuința acestuia un televizor LCD, marca Horizon”, au declarat oamenii legii.

Chiar dacă o creșă din Iași a fost ochită de hoți, anchetatorii au transmis faptul că se va încheia procesul împotriva inculpatului care în prezent se află în cadrul Penitenciarului din Iași.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *